Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   589 / 589
(#) tdi75 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 21, 2026 / 1

Itt vannak a képek. Bocsánat hogy csak most, de nincs mindig egy helyen a telefonom az usb kábel és a gépem
(#) Gafly válasza tdi75 hozzászólására (») Márc 22, 2026 /

Szerintem a csatlakozókat ne piszkáld:
- Hálózati "vasaló" most is létezik
- Nagyfrekisre meg amit írtam. Burabura kimegy, nézelődik. Esztegályossal haverkodik.

Üvegre vonatkozóan normális üveges, tud nem egyenes üveget is vágni. Ha találsz ilyet, akkor szóljál.
Meg nem is feltétlen üveg kell oda...
(#) tdi75 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 22, 2026 / 1

Köszönöm. A hálózatiból van nekem porcelán végű nem a bakelites. Üvegre plexit gondoltam, majd megnézem hogy van e itthon valami maradék Az rf csatira pedig megfogadom a tanácsod, tetszik az a megoldás. Ugyanis én sem vagyok a mindenáron átépítés híve főleg ha az eredeti nem, sérült javíthatatlan beszerezhetetlen.
(#) lazsi hozzászólása Pé, 16:23 / 3

Philips_Koncertszekrény

Adott egy Philips Koncertszekrény, ami kb. ilyen volt: Philips Koncertszekrény
Volt...
Elvileg 90%-ban megvan mindene:
1. Maga a szekrény
- A lábai nem fémek (mint a képen), hanem "fatuskók" (de eredetinek tűnnek...)
- A lemezjátszónak a felhajtós része szét lett szedve és a fedlap rá lett téve. Esélyes, hogy az oldalsó lapok is megvannak valahol, de nem biztos... A zsanért szerintem meg tudom találni.
- Eddigi "életét" száraz helyen töltötte (nem ázott meg), de a majdnem 90 év megviselte (pl. lakkozása). A hátlapon lévő kör alakú lyukakból néhány "négyszögletesítve" lett, de más komolyabb átalakítás / sérülés nincs rajta.
2. Az elektronika valamikor (az elpakolása előtt, min. 30 éve) működött, a rádió szólt!
- A csövek akkor nem voltak gázosak és igyekeztem vigyázni rájuk, nem törtek el.
- A két hangszóró egyike vagy mindkettő tönkrement. Emlékeim szerint az egyik állandómágneses, a másik tekercses gerjesztésű volt (nem tudom, melyik volt gyárilag benne). A membrán nem sérült, de az egyiknek a tekercse le van égve (véletlenül 220V-ot kapott ).
- A lemezjátszó rész szintén megvan, de sosem próbáltam.

Én biztosan nem fogok vele foglalkozni!
Ha valaki lát benne fantáziát, felújítaná, majd kiállítaná, jelentkezzen! Olyan jelentkezzen, aki végzett már régi rádió-felújítást!
Maga a szekrény rész szekrényként volt használva (valamikor egy rádiót, meg egy kazettás deck-et használtam benne...), de kezd útban lenni.
Aki elvinné (nem szétszedésre, hanem felújításra!) itt jelentkezzen előbb (hogy lássák a többiek - mint az "ingyen elvihető" topikban), majd magánban elérhetőséget cserélünk! A szállításához autóra van szükség! Helyileg többnyire Szigetszentmiklóson van, de van máshol is darabja (pl. az elektronika), azokat még ide kell hoznom, ami néhány hét is lehet. (nyár van...)

Ha nem lesz rá jelentkező 2 héten belül, akkor olyan helyre kerül a szekrény, ahol nem lesz garantálva az állagmegóvása és épsége (lehet, hogy esőben fog ázni, lehet, hogy szétszedem...)! Nem kell 2 héten belül elvinni (sőt, valószínűleg nem is tudom addig elhozni a többi részét...), csak tudjam, hogy valaki elviszi.

Cserébe mindössze azt kérem, hogy
- amennyiben kiállításra kerül, egy kis táblán szerepeljen a nevem, mint adományozó,
- amennyiben a felújítás után el lesz adva, az eladási árból szeretnék kapni min. 30%-ot.
A hozzászólás módosítva: Pé, 16:27
(#) rectamas válasza lazsi hozzászólására (») Pé, 17:03 /

Elsősorban meghagynám annak, akinek több helye van otthon (így is sok rádióm van a pár dkg-tól a 155kg-ig), de ha nem kell senkinek, akkor elvinném felújításra, szorítok helyet neki.
(#) szikorapéter válasza lazsi hozzászólására (») Pé, 18:00 /

Szia, ha nem kerül gyűjtőhöz, és rectamás sem tud elég helyet szorítani neki akkor befogadom szívesen. Ez az a korosztály amit szeretek.
(#) Gafly válasza szikorapéter hozzászólására (») Pé, 20:41 /

Ráültem a kezemre, mert a feleségem megöl már hasonló említése esetében is.

Az nem úgy van, hogy építkezel, és mindent kiárúsítol?

Granpánál van egy hasonló HE fórumos ingyen vihetős tűzifa szökevény, arra pályázom, ha még nem került bogrács alá, és rám hagyatékozza. De az még remélhetőleg nagyon messze van.
(#) szikorapéter válasza Gafly hozzászólására (») Pé, 21:34 / 2

Építkezek,viszont azokat adom el amiket nem fogok felhasználni /pl. az apróban a sok végcső meg előfokcső/ tudod hogy inkább rádiózok mint erősítőzök. de van AE110-em , GU50 SE stereom is ha csövet hallgatnék mégis erősítőnek. Szerencsére párom hasonló beállítású, így ha be tudom csempészni a nappaliba (nekem most van helyem) akkor annyira nem tépi le érte a fejem. Van kb 17 rádióm, azokért se szólt semmit, mint a 30-as 40-es évek gyermekei.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Pé, 22:21 /

Hahaha! A Nyúl imába foglalja a neved, ha magadévá teszed a lemezjátszós, rádiós zeneszekrényt. Én is, ha felújítod. Sajnos a lemezjátszó karja, azaz a tű része cserés valami jobbra (dinamikus?). Már kitaláltam, de idő híján tolódik a dolog. Amúgy mindene megvan.
(#) lazsi válasza lazsi hozzászólására (») Szo, 13:07 /

Köszönöm a jelentkezőknek! (Rectamas és Szikorapéter)
Hogy végül kié lesz, az majd eldől, de a lényeg, hogy megmenekül!
Most megtervezem, hogy a többi része hogyan kerül ide, és amint összegyűlt minden része, szólok.

A sor végére még lehet jelentkezni... (Hátha meg tudja az illető győzni az előző két vállalkozót, hogy nála jobb helye lenne...) Vagy náluk mégsem lesz elég hely - 60x40-es alapterület (a kinyíló ajtók oldalirányban további helyet igényelnek), 1.1 m magasság.
(#) szikorapéter válasza lazsi hozzászólására (») Szo, 13:13 / 1

Megkérdeztem párom ő részéről zöld út, tetszik neki a forma, de csak akkor természetesen ha rectamás nem tart rá igényt.
(#) rectamas válasza szikorapéter hozzászólására (») Szo, 15:10 / 1

Természetesen viheted, de marad az ajánlatom, ha mégsem viszed.
(#) szikorapéter válasza lazsi hozzászólására (») Szo, 15:30 / 1

Köszönöm rectamásnak a kedvességet, így akkor elfogadnám a készüléket. Felveszem privátban a kapcsolatot és megbeszéljük mikor hogy jutok el érte.
Következő: »»   589 / 589
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem