Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3702 / 3703
(#) gyerek67 válasza nagym6 hozzászólására (») Csü, 5:39 /

Sajnos erre nem tudok Neked válaszolni.
Azt azonban valószínűsítem, hogy páran most erősen gondolkodóba estek...
(#) gyerek67 válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 5:41 /

Az bizony gyönyörű lesz!
Viszont más megoldást én sem nagyon látok.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 7:06 /

Ott is van határ szerintem a levegő magas hőmérséklet. Gondolom ez annyi, amikor mi már megsülünk.
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Csü, 8:24 /

Halászlé délen, vagy sült galamb északon.
Amúgy van ilyen erőmű nálunk is, és még ingyen látogatható is...

Mert7.jpg

(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Csü, 9:59 /

Idézet:
„Ott is van határ szerintem a levegő magas hőmérséklet.”

Az itt is van, nàlam is van. Ennyi elég lesz ebből a kíméletlen hőségből.
A hozzászólás módosítva: Csü, 10:00
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 11:34 /

Régebben Tatabányán is.
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Csü, 11:37 / 2

Jó, akkor holnapra intéztem hűvösebbet, 32°-ot. Segítünk egymásnak itt a HE-n.
(#) Jonni válasza nagym6 hozzászólására (») Csü, 12:10 /

Idézet:
„Jó, akkor holnapra intéztem hűvösebbet, 32°-ot.”

Ilyet ne ígérgess, mert ha nem jön be.....
(#) nagym6 válasza Jonni hozzászólására (») Csü, 12:31 /

Csatolt fálban "idokep.hu"-ról.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Csü, 12:54 /

Jó lesz.
(#) szs válasza sany hozzászólására (») Csü, 17:49 /

Sipákoltok, sipákoltok.
Szerintem ez a +40 sokkal bírhatóbb, mint a -40.
(#) zolika60 válasza szs hozzászólására (») Csü, 18:07 /

A kettő közül mindig az bírhatóbb, amelyik nincs.
(#) sany válasza szs hozzászólására (») Csü, 18:31 /

Hàt erről a fàkat, növényeket is kérdezd meg. Mit szólnak.
Részemről egyik se jó.
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Csü, 20:07 /

Nem tud vigasztalni, hogy van mégrosszabb.
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Csü, 20:09 /

Cseresznyefánk elpusztult a kb. három héttel ezelőtti 40 fokban, még utolsó cseresznyék rajta voltak. Egy nap alatt elhervadt.
(#) bbb válasza nagym6 hozzászólására (») Csü, 21:23 /

Nekem úgy néz ki, hogy a tavaly kiültetett két cukorsüvegfenyő közül az egyik az idén kiültetett három közül meg kettő száradt ki. Nem vagyok boldog tőle, de majd jövőre megpróbálom pótolni őket.
(#) jani1987 válasza sany hozzászólására (») Pé, 6:45 /

Locsolom mindet így köszönik elvannak.
bbb: a gesztenye fát behoztam amíg megerősödik.
A hozzászólás módosítva: Pé, 6:46
(#) Gafly válasza MajorosL hozzászólására (») Pé, 7:53 /

Ha már felhasználói közrehatás, akkor ez a
Idézet:
„Rowe ami zenegép.”
új topic egy csoda. Annyira jól sikerült megalkotni , hogy még moderációt sem lehet rá kérni.
(#) MajorosL válasza Gafly hozzászólására (») Pé, 8:34 /

Időközben már töröltük mindkét topikot.

És akkor még mindig van aki nem ért egyet azzal a megállapításunkkal, hogy a fórumokat is (máshol is, nem csak a HE oldalán) facebooknak nézik és már nem széleskörben értett formátum. Mi sem jobb bizonyíték mint amikor a topik címbe írja bele a teljes postot (regényt), majd bemásolja mégegyszer a hozzászóláshoz is, mint ahogy itt történt kétszer egymás után is törlést követően.

Más üzemeltető, informatikai fórumában is hasonló a helyzet - ha nem rosszabb, ott mostanában elszaporodott hogy a topiknyitó hozzászólást úgy írják meg néha, mintha az AI-nak írnák, parancsolva, köszönés nélkül tegezve, "írj egy kódot arra", "keresd meg hol a hiba az alábbi...".

ML
(#) sargarigo válasza MajorosL hozzászólására (») Pé, 10:51 /

Úristen! Ezt a világot már nagyon nem akarom.. A steampunk maradjon a regény lapjain, ne a mindennapokban, amikor a userek már egymást promptolják!
(#) sany válasza bbb hozzászólására (») Pé, 11:33 /

Állítólag a fenyők már nem nagyon bírják ezt a klímát, mert nincs nekik elég pára légkörbe.
Úgy járnak, mint a tuják, meg a buxusok.
(#) Skori válasza MajorosL hozzászólására (») Pé, 11:58 /

Tudtok rá olyan megoldást, amivel elérhető, hogy a user betartsa a normális kommunikációhoz tartozó protokollt, ugyanakkor ne fogyjanak el a fórum felhasználói?

A prohardver fórum műszaki témáit is olvasgatom, ott amúgy ez kevésbé jön elő, inkább szakmailag az abszolút tájékozatlanság ami látszik egy-egy témában. A moderáció ott is kigyomlálja ami nagyon gáz, de amúgy sokkal lazábban működik (sokkal megengedőbb) mint itt. Ugyanakkor sok dolog nagyon is jól működik, érdemes lehet ellesni dolgokat belőle.
A hozzászólás módosítva: Pé, 12:03
(#) klausz18 válasza Skori hozzászólására (») Pé, 12:55 /

Régebben használtam rendszeresen a prohardver fórumot, de mostanában kevésbé mozgok azon a területen, mi az amúgy összehasonlításképp ami ott jobban működik? Csak megengedőbbek és annyi?
(#) bbb válasza sany hozzászólására (») Pé, 13:27 /

Ezt csak a fenyőtípus válogatja. A selyemfenyőm köszöni, nagyon jól érzi magát, s a régebben elültetett fenyőim se nagyon panaszkodnak, pedig ezeket még nem is locsolom külön. De én a horvát tengerparton is találkoztam fenyővel a sziklás részen, szóval fajtafüggő melyik klímát szereti.
(#) nagym6 válasza bbb hozzászólására (») Pé, 13:45 /

Egy aranyeső, és két mályvabokor kezdte ma a teljes lehervadást. Levelek fonnyadtan lógnak.
A hozzászólás módosítva: Pé, 13:46
(#) Skori válasza klausz18 hozzászólására (») Pé, 15:24 /

Nem csak a moderációra gondolok itt, hanem a fórum működésére is, csak kiragadott dolog, pl. a válaszban megjeleníthető/rejthető előzmény, többféle választható kinézet, világos/sötét mód váltás egy kattintással, reklamálhatsz/kérdezhetsz ha moderálnak, sőt segítőkészek, ha akarod elmondják, hogyan lehetett/kellett volna úgy csinálni, hogy ne kelljen moderálni. Ebben is lehet jelenteni hozzászólást, ha az nem odaillő, de pl. az offolás is belefér bizonyos határig, ha pl. az reakció egy korábbi üzenetszálra. Magától készít egy listát a kedvenc témák alatt, azokról a témákról amikhez hozzászóltál, + mutatja, hogy az adott témában hány új hozzászólás volt azóta, hogy ott jártál. Tehát ha nem teszed a kedvencekbe akkor is láthatod, hogy történt ott valami.
(#) klausz18 válasza Skori hozzászólására (») Pé, 15:58 /

Én nagy különbségnek anno azt láttam, hogy semmilyen trágárságot nem moderálnak ki, trehány írásúakat a többiek inkább kicikizik maximum, de a moderátorok nem szólnak közbe. Ez most is így van?
(#) Gafly válasza klausz18 hozzászólására (») Pé, 18:12 /

Nekem ezek egyike sem igazán hiányzik:
Idézet:
„megjeleníthető/rejthető előzmény, többféle választható kinézet, világos/sötét mód váltás egy kattintással, magától készít egy listát a kedvenc témák alatt, azokról a témákról amikhez hozzászóltál, + mutatja, hogy az adott témában hány új hozzászólás volt azóta, hogy ott jártál. Tehát ha nem teszed a kedvencekbe akkor is láthatod, hogy történt ott valami.”

Ezen rugózni, de nem érzem életszerűnek:
Idézet:
„reklamálhatsz/kérdezhetsz ha moderálnak, sőt segítőkészek, ha akarod elmondják, hogyan lehetett/kellett volna úgy csinálni, hogy ne kelljen moderálni. Ebben is lehet jelenteni hozzászólást, ha az nem odaillő, de pl. az offolás is belefér bizonyos határig, ha pl. az reakció egy korábbi üzenetszálra.”
(#) Skori válasza klausz18 hozzászólására (») Pé, 19:31 /

klausz18 és Gafly: Nyugodtan szét lehet nézni ott is, nem kerül semmibe. Szélesebb a témakör választék, nem elektronkára szakosodtak (bár van Hobby Elektronika, meg pl. Arduino téma is). A neve alapján főleg hardveres (és szoftveres is) témák vannak. Gyakran nézem pl. a Mikrotik, XPEnology, Synology, Windows (XP, 7,8,10,11 is), DÁP (Digitális Állampolgárság Program), külső HDD, SSD, HiFi műszaki szemmel, VPN, stb... témákat is.
Sok olyan érdekes terület és téma van, ami már nem ide való, de számomra érdekes, vagy foglakoztat. Hihetetlen mennyiségű tudásanyag van ott is felhalmozva ami (még) nem AI generált, hanem valódi felhasználóktól származó tartalom.
Hozzátenném még, hogy szoktam látni (innen is) ismerős felhasználóneveket ott... gondolom nem véletlenül
A hozzászólás módosítva: Pé, 19:34
(#) Gafly válasza Skori hozzászólására (») Pé, 20:10 /

Sok kedvem nem támadt az itteni account beszántására és átjelentkezni.
Következő: »»   3702 / 3703
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem