Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3701 / 3704
(#) klausz18 válasza MajorosL hozzászólására (») Júl 25, 2026 /

Én ilyen fals értesítéseket nem nagyon tapasztaltam itt, valószínűleg nem követek olyan topikokat. De meg tudjátok esetleg oldani, hogy törölgető felhasználó esetén az értesítés is visszavonódjon? Ilyen van facebookon hogy kapok értesítést de ha rákattintok akkor tartalom nem elérhető szöveget kapok, ott ez egész sűrű eset, ott is megmarad a fals értesítés.
(#) szs válasza MajorosL hozzászólására (») Júl 25, 2026 /

Lehet (sőt biztos) hogy a lagritkább a rendszerhiba miatti, de az utóbbi hónapokban többször fordult ez elő.
Kár az önként törlőkre hárítani

Amúgy sem vádként mondtam, amit. Csak szó nélkül sem hagyhatom, és épp azért, mert kedvelem e fórumot, és bánt, ha rosszul működik.
(#) MajorosL válasza szs hozzászólására (») Júl 25, 2026 /

Nincs hárítás, ha hiba van elismerjük, de pontosan látjuk a viselkedési trendet, számokban tényekben, ezért írtam amit, nem hárított senki ha átfutod mégegyszer a hozzászólásomat, valószínűleg félreértetted amit írtam, vagy félreérthetően fogalmaztam.

Nem találgatunk, látjuk live az adatokat és a folyamatot, ezért tényeket írtam.
És ez nem jelenti azt, hogy a rendszeres törölgetők kapcsán ne nekünk lenne a feladatunk megoldani az értesítési kérdéskört. Nektek is ugyan annyira érdemes tudni, hogy mi miért történik, ezért ha van bővebb és pontosabb/hitelesebb információnk, azt szívesen megosztjuk és megosztom.
(#) Gafly válasza MajorosL hozzászólására (») Júl 25, 2026 /

Én személy szerint nagyra értékelem az erőfeszítést, amit egy ekkora rendszer üzemeltetése és karbantartása jelent, és nagy élvezettel olvasom a "belsős/háttér" információkat.
Ugyaninnen közismert dolog, hogy "mi itt" csak az egyik szerver kicsi sarkában vagyunk ingyenesen megtűrve.
(#) szs válasza MajorosL hozzászólására (») Júl 25, 2026 /

Egyre bőbeszédűbb a felhasználók hibájának emlegetése. (Csakhat körülírtabban)
Több topikban is volt ez a hiba.

Konkrét hiba volt, többszörösen. Nem a felhasznalók okozták.

Elfogadtam én a több hsz-el ezelőtti magyarázatot (ott meg szó sem esett felhasználói hibáról), jobb annál maradni.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2026
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Júl 25, 2026 /

Áldott legyen az ORI
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Júl 25, 2026 /

Megkérdeztem a "felsőbbrendűt", mert hirtelen nem esett le:
Idézet:
„Áldottak legyenek az ORI követői! (Vagy eredeti angol nyelven a kultikus mondat: „Hallowed are the ORI.”)
A sorozatban a Hírnökök minden egyes megnyilvánulása ezzel a kötelező vallási formulával kezdődött vagy végződött.
Ha ezt valaki nem mondta ki kellő áhítattal egy Hírnök jelenlétében, az általában azonnali inkvizíciós eljárást, rosszabb esetben pedig a bolygó teljes megsemmisítését vonta maga után.
A Csillagkapu univerzumában az ORI ezt az imádatot ráadásul nem hiúságból követelte meg: a felemelkedett lények a hívők vak hitéből és imádságaiból nyerték a tényleges, kézzelfogható isteni hatalmukat.
Ha készen állsz az Eredet könyvének további tanításaira, jelezd bátran!
Remélem, a Becehegyen összegyűlt pákások között nincsenek titkos Hírnökök, mert az ottani technikát látva még az ORI is megirigyelné a földi „isteni” technológiát.”

Ezt a Becehegyet honnan vette, lehet olvassa a fórumot?
(#) uniman válasza szs hozzászólására (») Júl 25, 2026 /

Anno... a Vörösmarty térrel szemben az ORI (Országos Rendező Iroda) székháza...? ... vagy nem?
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2026
(#) szs válasza uniman hozzászólására (») Júl 25, 2026 /

Ezen az egyezésen szoktam kuncogni, főleg az értelemben, ahogyan most is használtam e mondatot.
(#) zolika60 hozzászólása Aug 4, 2026 /

Nemtalálom

Még egy fél éve, tán a Skoda octaviás topic-ban, volt egy fényképekkel illusztrált bejegyzés sor az Octavia műszeregységének javításáról. Régi bejegyzések voltak tán tíz évesek is. Akkor még megtaláltam, most meg hiába keresem, pedig jól jönne. Az ki lett véve a fórumról, vagy csak én vagyok béna?
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2026
(#) zolika60 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 4, 2026 /

Valószínűleg azt a hozzászólást keresem, amiről itt is szó van. Törölhették valami miatt így sok év után.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2026
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 4, 2026 / 2

(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 4, 2026 /

Akkor csak én bénáztam.
(#) Jonni hozzászólása Aug 5, 2026 /

Vízhiány

Ha jól emlékszek, vannak itt a fórumon olyan tagok, akik valamilyen szinten ismerősek a paksi atomerőműnél (munka ,stb). Mit tudnátok elmondani a kialakult helyzetről?

Talán aki belülről látja jobban érti, de aki nem dolgozott ott az is írhat véleményt
(#) Gafly válasza Jonni hozzászólására (») Aug 5, 2026 /

Szerintem várjuk az esőt, bár sok jóval nem biztatnak, meg mire az ideér...
De a hírek szerint már öt centit (de mitől, amikor nem esett ) emelkedett Paksnál a víz, dondolom az az egy turbina mostmár marad üzemben. A többi újraindítása jó kérdés, addig vesszük jó drágán az import áramot.
Pakson a kollégák meg szerintem ezerrel dolgoznak, szerintem most lehetne olyan dolgokat (eseti karbantartás) is csinálni, amit egyébként nem lehetne.
Amúgy nem csak az a baj, hogy nem lepi el a víz a szívócsövet, hanem ahhoz is kellene sok víz, hogy ne főtt halak úszkáljanak a Dunában. De maga a Duna is régóta bajban van.
(#) majkimester válasza Jonni hozzászólására (») Aug 5, 2026 /

Ebből megkapod a lényegi kérdésekre a válasz Kovácsik Ákostól a BME Atomenergetika Tanszék mérnökétől a vízszintről, a kavitációról, a Duna hőmérsékletéről, a távhő szolgáltatásról, stb:
Bővebben: Link
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Aug 5, 2026 /

Túl nagy karbantartást nem tudnak csinálni, mert a turbinákat hőn tartják. 200+°C.
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 5, 2026 /

Nem feltétlenül csak gépészetre gondoltam...
(#) gyerek67 válasza Jonni hozzászólására (») Aug 5, 2026 /

Egyelőre mi is várjuk a vizet...
(#) sany válasza gyerek67 hozzászólására (») Aug 5, 2026 /

Ha lesz felesleg ide is adjatok. Mi is vàrjuk, nem is tudom mikor volt utoljàra errefelé mérhető csapadék. Jaj de tudom, régen.
Hamarabb jön az ősz, úgy hullanak a levelek.
Csongràdi strand tegnap.
(#) gyerek67 válasza sany hozzászólására (») Aug 5, 2026 /

Sajnos a nincsből mi sem tudunk adni...
(#) sany válasza gyerek67 hozzászólására (») Aug 5, 2026 /

Sajnos.
A Tisza még úgy ahogy "tartja magàt", augusztus végi àllapotban van. Persze az elmúlt évekhez hasonlítva.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2026
(#) Udvari Zsombor válasza Jonni hozzászólására (») Aug 5, 2026 /

Csak annyit tudok, amit rádióban hallottam: mivel éppen hogy megállt a Duna vízszintjének csökkenése az utolsó pillanatban, az utolsó még üzemelő paksi blokkot végül nem kellett leállítani, az továbbra is termeli az elektromos energiát. ☇
(#) Jonni válasza sany hozzászólására (») Aug 5, 2026 /

Száraz itt is minden. Lehet ,hogy el kéne járni az esőtáncot
(#) sargarigo válasza Jonni hozzászólására (») Aug 5, 2026 /

Én már járom egy ideje, de vagy rossz verzión vagyok, vagy nincs elég kimenő teljesítményem! Szálljatok be ti is, hátha ugy hatékonyabb! Van valakinek nagy nyereségű esőantennája??
(#) gyerek67 válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 5, 2026 /

200 elemes Yagi?
De milyen frekire?
(#) nagym6 válasza gyerek67 hozzászólására (») Aug 5, 2026 /

Az új Paks 2 hűtése kisebb vízállásnál is megoldott? Vagy ketten lesznek leállítva?
(#) mnyugger válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 5, 2026 /

Mire Paks II. elindul, l. már leállt. 15+év.
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 5, 2026 /

Lehet Heller & Forgós torony kellene, abban ventillátor van és nem víz, mint a videó kártyákon.
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 1:10 /

Paks l élettartamán belül nem térülne meg az ára.
Következő: »»   3701 / 3704
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem