Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Mobiltelefonok (okos és nemokos) tulajdonságai, vásárlás
Témaindító: Skori, idő: 14:33
Témakörök:
Meglátjuk elfér-e egy ilyen téma itt. Arról lenne szó, hogy a mai mobil telefonokbankben milyen kijelzőket, és egyéb hardvereket használnak, ezeknek milyen pozitív/negatív tulajdonságaik vannak, milyen szolgáltatásokat tud egy egy típus.
Továbbá konkrét típusokról szeretnék beszélgetni, hogy melyik ajánlott, vagy éppenséggel nem ajánlott vétel. Kicsit aktuális nekem ez a téma abból a szempontból is, hogy a jelenlegi telefonom vízbe került, és azóta meg se nyikkan... Szóval vennem kéne valamilyet, de kissé tanácstalan vagyok, ugyanis az előző telefonom (xiaomi redmi 4x) közel 10 éves volt, és azon kívül, hogy kissé viseletes volt már jól működött (eddig). Amit látok, hogy a mai telefonok "hatalmas tepsik" a régi telefonomhoz képest, aminek nem igazán örülök.. de ez van. Szóval ki mit ajánlana, milyen telefont vegyek (és hol)? A szempontok: - nem érdekelnek a játékok - neten böngészni viszont fogok vele, tehát legyen elfogadható sebességű - legyen strapabíró, ne kelljen hímes tojásként bánni vele - nem lenne baj ha valamilyen mértékben vízálló lenne - elsősorban újat vennék, (de esetleg újszerű, és jó vétel is szóba jöhet) - fényképezés/video: nem érdekelnek a megapixelek, de azért legyen értelmesen használható. - nem baj ha nem fogy el a tárhely - több app is futna rajta, néhány egyszerre is (DS file, wireguard, KRÉTA, böngésző, viber, telegram, VLC) - ne legyen túl szigorú, szeretnék nyugodtan, fájlból is offline telepíteni adott esetben, - azt mondják manapság esélytelen, de a régi telefonom tudta rögzíteni a beszélgetéseket....
Ami lemaradt:
- hosszú akku-idő: nem lenne baj ha nem kell nagyon sűrűn tölteni Márkák amiket eddig ajánlottak: Xiaomi, POCO Amit kerülnék: Sansung. Feleségemnek samsungja van és míg a xiaomi nekem kézreálló volt, addig a samu nagyon nem... A hozzászólás módosítva: 14:39
|
Bejelentkezés
Hirdetés |