Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Én kb 30 éve terveztem mosógépvezérlőt cmos ic-kkel de nem építettem meg mert A/4 es nyáklapra fért volna csak rá .....
Ehhez kapcsolódó, szakállas vicc:
- István, önnek gyönyörűek a fogai! Most már visszateheti őket.
Idézet: Szerintem nem kell, hogy egy mosógép okos legyen, de ha van rajta egy sor LED ami jelzi hol tart éppen a mosás, az már bőségesen elég (a mostani ilyen). „Amúgy már mindenben wifi van. A mosógépben, a hűtőben, mindenben. Mondjuk szerintem tök felesleges, inkább csak adatgyűjtésről szól, hiszen fel kellene tenni a gyártó appját a telefonra...”
Nem ártana, ha hiba esetén a LED-ek állásából ki lehetne deríteni, mi okozza. Sajnos, a "mezítlábas" felhasználó részére adott használati útmutató hibamagyarázata nagyon korlátozott. A hivatásos szerelő meg nem szívesen veszi fel a telefont. Vissza meg még ritkábban hív.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2026
Ki tud állni hibára, amit tud is villogni, de mi csupán abból tudunk következtetni, hogy éppen melyik program fázisnál állt meg ‒ nem olyan egyértelmű a hibajelzés, mint azt az ember gondolná.
Amikor a macska eláztatja a gépetHasonlóan durva helyzettel még nem találkoztam, ahol így nézett ki a gép, csak a dohányhamuval, állatszőrrel, meg ilyesmikkel megtöltött laptoppal, amihez én is csak kesztyűben nyúltam, de azért átérzem a helyzetet és jót nevettem a reakióján: youtubeLátni, amikor a szag marja a szemét szerencsétlennek A hozzászólás módosítva: Szo, 14:44
Az sem volt semmi, amikor az ideiglenesen befogadott abesszíniai macska belepipilt a kenyérpirítóba. Annak is valami hasonló hatása volt bekapcsoláskor.
Granpa mondta, hogy ki lehet azt pucolni, de a családból mindenki azt mondta hogy: NEM ![]() Akkor még volt Puskás börze, kitettem a párkányra. Hosszas nézegetés és szimatolás után csak elvitték. Néha még most is szoktam csuklani. ![]() Témához kapcsolódóan: Kenyérpirító ingyen elvihető.
Egykor mennyi alaplapot cseréltem, akkor még 286-386-os gépekben. A ragacsos foltok mellett még néha "tortadara" is akadt.
Főképpen élelmiszerforgalmazó raktárakban, üzleteknél, magtárakban. Ennél jobb már csak a csótányokkal teli digitális mérleg volt. Bevittem a műhelybe, elkezdtem szétszedni, a főnök egyből kizavart mindenestül. "-Majd ha semmi nem mozog, visszajöhetsz!" NyelvújítóLegeslegújabbkori nyelvújító programok.:
Sajnos sokszor meg se nézik a fordítás eredményét, mivel ők a célnyelven úgyse értenek ‒ pedig vissza lehetne fordítani a saját nyelvükre, hogy jó lett-e ‒, csak rakják ki a végeredményt, bármi is legyen az.
Ránézésre ez a böngészőbe beépített fordító műve.
Azért az milyen már, mikor "szagról" megmondod mivel készült a fordítás!
Csak a rutin... Az általánosan elterjedt böngészők mind felkínálják az idegen nyelvű oldalak automatikus fordítását. Ezt sokan az angol oldalaknál is használják, mert ugye az anyanyelvükön kívül nem ismernek mást (vagy éppen oroszra voltak kényszerítve, esetleg németet tanítottak nekik). Cserébe az ilyen böngészős fordítások nehezen boldogulnak a címszavakből összedobált termékmegnevezésekkel, s megpróbálnak valamit a szótáruk alapján odarakni. Na abból lesznek ezek a torz dolgok.
Amikor hoztak egy asztali PC-t, hogy "villámgyorsan" indul, majd pár perc múlva rejtélyes okból látványosan belassul ... Működött a proceszor hővédelme
![]() Ugyanis a gép belseje, az összes kis rés tele volt dohányfüst-por filccel ... Volt egy hasonló egy gép a cégnél is, de az meg a festödében használt porfestékkel volt tele
Fiahordó górugrány és kisdarabrabontó villanydelejes forgony.
Valamelyik nap hírdettek egy angol tanfolyamot. Én meg odaírtam, hogy ha még a google se tudja lefordítani akkor én minek tanuljam meg?
De milyen kellemetlen volt, mikor a számítógép kifújatásából derült ki, hogy dohányoznak a helyiségben.
Nem kell ahhoz allergiásnak lenni, hogy a szerelőnek t.knya-nyála egybefollyon és prüszköljön.
Találgatni való kérdés: mi okozta a képen látható eredményt?
Segítek: nem klasszikus beázás. A választ holnap este megadom, ha addig senki sem találja el. A hozzászólás módosítva: Vas, 20:31
Én valami erős savra gondolok... Van macskája a tulajnak?
Majd én megcsipkedem villannyal, jó erős lesz.
Felrobbant az akksi?
Annyira nem, hogy didergek.
Vagy valami ragaszto, hogy ne zörögjön, vagy megolvadt kissé....
Nekem a múlt héten "döglött meg" félig egy fekvő házas "Dell Optiplex GX270", ugyanis BIOS-ba még be tud lépni, de a boot képernyőnél vagy kifagy vagy kikapcsol és utána "thermal event"-re hivatkozik, valamint a jó gombelemre is olyan tüneteket produkált áramtalanítás után, mintha lemerült volna. Esetemben sehol se volt eltömődve és az egyik hátlapi helyre "ventilátor kártya" van szerelve, ami úgy tűnik, hogy nem nagyon használt neki.
![]() Mivel más választásom nem volt átraktam a HDD-t egy másik XP-s gépbe ‒ leginkább Winamp zene lejátszás volt a Dell gép feladata.
A "thermal event" valóságos, vagy csak ijesztget a gép?
Ha be tudsz lépni a BIOS-ba, akkor meg tudod nézni a hőmérsékleteket? És a beállított limiteket is (nem tudom be lehet-e állítani a riasztást pl. 25°C-ra)... Én már találkoztam olyannal is, hogy a proci ventilátora kicsit (10%-kal) lassabban forgott és emiatt hisztizett a gép. Vagy a proci hűtője egy másik csatlakozóra van dugva... Egyébként (AI szerint) ez is a kondenzátorproblémás időszakból való. Ha az alaplapon vannak púpos kondik, akkor valóban felejtős... (2-3 éves korában még megérte a kondicsere...)
Azt ne mondd, hogy ez most csőtöréskor lent volt a padlón...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ennél jobb már csak a csótányokkal teli digitális mérleg volt. Bevittem a műhelybe, elkezdtem szétszedni, a főnök egyből kizavart mindenestül. "-Majd ha semmi nem mozog, visszajöhetsz!"