Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Idézet: Át kell kapcsolni a gravitáció erővonalát követőre, hogy menjen a "csúszó"-val. Most fix., visszahúzza, nem csúszik. „Azért onnan meg már le lehet csúszni!”
Minek a drága, zörgő, hangos motor? A csendesen, madárszerűen repülő pilóta addig nem hagyja el az anyaföldet, amíg a siklóernyője nem repül... A többiek csak remélik, hogy repülni fog a gépük
...
Nekem tetszett! Amíg olvastam, csend lett. Csak a szöveg. Ott voltam és megfogott. Köszönöm!
Napelemes töltésNem tudtam eldönteni, hogy az érdekes vagy a vicces topikba tegyem. A cégnél leselejteztek egy napelemes lámpát. Az akksi le volt merülve de a panel a kukába landolt. A töltés vezérlést egy kesztyűvel oldottam meg.
Jönnek a szemetek az ajándéktól a figyelmeztetésen át a fenyegetésig. Ha fontosnak tűnik. megnézem a forrást, utána dobom a Spambe.
Egy érdekes cím.: Idézet: „Received: from nyakinnet.com (nyakinnet.com ...” A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2026
Moderátor által szerkesztve
Elnézést kérek, de nem válaszként akartam indítani, csak így sikerült.
![]() Közben sok idő eltelt. A moderátor még az idézetet is javította. Akkor már nem tudtam módosítani. rövid youtubeEzt a rövid videót Gafly tuti értékelni fogja: youtube shortsDe ennek a tűzoltónak is érdemes a munkában tapasztalt helyzeteinek elmesélését megnézni: youtube másik shorts KapcsolásEnnek vajon mennyi a max. vizsgálati feszültsége? Hogyan viseli a hegyesebbik mérőcsúcsot?A hozzászólás módosítva: Kedd, 16:45
A hegyesebbik mérőcsúccsal csak szakadásvizsgálatot tudsz végezni rajta.
Talán még le is csapna. Nem a kismegszakítót, hanem engem.
Fura áru nevekMilyen az az őszinte c szorító?
A valóság is tud hasonlót.
Nem, ez nem AI kép.
Láttam ilyent nem egyet. A baj, hogy javítani is kellett.
Ez egy betáp és 3 ilyen elosztószekrény.
1973 a rajzmaradvány ami van hozzá. Feltérképezés alatt, amennyire lehet, meg villamos dokumentáció. + technológia folyamatábra. Majd utána tervezet a kiváltásra (szekrény kompletten, PLC, némi terepi eszköz).
Távolkeleti körömápolás, avagy kici kínai nem tud angol.
Direkt megnéztem, hátha szlengben mást is jelent, de nem. Egyébkent lomipiaci találat. A hozzászólás módosítva: Szo, 16:24
A csodálatomat nyerték el a villamosmérnök kollégáim, amikor láttam őket hogy egy ilyen kábel káoszban eltudnak igazodni.
Én a magam részéről (valami perverz okból) ingerenciát érzek arra, hogy ilyen és hasonló "szétzilált" vezérlőszekrényeket és berendezéseket feltérképezzek. Több esetben azért látni az eredeti kiindulási alapot. Amely bár mostani szemmel igen kezdetleges és fura megoldásnak hathat, DE nem szabad elfelejteni, hogy sok esetben 30-40 éves technikai megoldásokkal, az akkor elérhető szerelési anyagokkal készítették. Így rátekintve igencsak becsülendő az amit akkor és ahogy összehoztak az akkori szakik. Az más kérdés, hogy sok esetben (mint itt is) némi és jelentős átalakítás történt a hosszú évek során. Mely nem minden esetben történt meg igazán szakemberhez méltóan. Sajnos.
A jelenlegi projekthez pár gondolat: Jelen esetben az elsődleges lépés az Üzemeltető számára az, hogy a a káoszt átláthatóbbá tegyük a felmerült hibák javításához. Második lépés pedig az, hogy az elosztó és a terepi csatlakozódobozok (van egy pár) és technológia folyamat feltérképezése után készülhessen egy olyan koncepciós villamos és technológia folyamatábra (ez utóbbi a jelen állapotból a PLC-s automatizáláshoz szükséges módosításokkal), mely megvalósítva már alkalmas lehet a megfelelő és automatikus üzemeltetésre. Jelenleg még a feltérképezésnél, annak villamos és P&ID ábrájánál tartok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

...