Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Nem jó szériák ezek a fekvő Dell gépek, az biztos. Az a gyanúm, hogy "halucinál" a gép, mivel frissen bekapcsolva már ezt produkálta, kétlem, hogy ilyen gyorsan túlhevülne a Windows bootolásától. Amúgy elvileg valahol a CPU ventilátornál van a hőérzékelője, nem valami jó konstrukció...
Szerintem páralecsapódás. A gép harmatpont alatti hőmérséklete miatt.
Szaunában, tropikáriumban vagy hűtőházban maradt.
Nem, semmi nem folyt bele (és ez nagy segítség abban, hogy merre érdemes gondolkodni).
Meglepő lesz, de a gép bőven harmatpont feletti, konkrétan szobahőmérsékletű (nem Szibériában).
![]() Egyébként 0.1 Celsiussal langyosodott.
A hőcsöves hűtő szivárgott? Abban folyadék végzi a hűtési körfolyamatot.
( A pára kicsapódás lett volna a második tippem, de azt már lelőtted. ) A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2026
Nem, nem hűtővel vagy hűtéssel kapcsolatos.
Akkor jöhet a megfejtés. Már rég letelt a határidő.
Ma estére mondtam, hogy elárulom, nem tegnap estére.
Lefeszegették a fémlapot a venti tetejéről és ilyen trutymákkal ragasztották vissza.
NEEEMMM!
![]() A kép szélén is van mankó: nézzétek meg jobban a cseppeket! A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2026
Már nem vagyok biztos abban, hogy a folyadék alapvetően víz.
Zsírra szállt por vagy porra szállt zsír.
Korábban túl sok műszerolajat öntött valaki a ventilátor csapágyába?
Bár azok a habos buborékok nem jellemzőek erre. Az anyós hypóval akarta kimosni. A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2026
"Már nem vagyok biztos abban, hogy a folyadék alapvetően víz."
Ez jó irány: langyosodik.
Nem műszerolaj, bár az olajhoz lehet köze (de nem öntöttek bele semmit).
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2026
Ha nem öntötték, akkor a gép szívta be valahonnan a zsíros trutymákot?
A Chinoin műszeres gépeinél elég sok rémisztő belsőt láttam. A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2026
Akár túladagolt hővezető paszta is lehet...
Felrobbant elko-ra is gondoltam, de az nem így néz ki, habár polimer elkot még nem láttam felrobbanni.
Esetleg az akkumulátor eresztette el magát?
Az csak a beleragadt por miatt látszik zsírosnak mert inkább sár lett belőle. De igen, beszívta.
Ezért írtam bbb-nek, hogy érdemes megnézni a kép jobb alsó sarkát mert az más képet fest.
Mármint az alumínium poliamidra gondolsz? Az fekete (sötét) foltot hagy, nem ilyen.
Nem pukizott ha erre gondolsz, csak lemerült.
Ha nem ragasztó, akkor olyan, mintha valaki meg akarta volna olajozni a ventit, amit az szétcsapott odabent mindenhova.
Bárcsak csináltam volna képet a Babasampon utáni helyzetről, amikor az alu alkatrészek folyékony állagúak lettek... De talán kollégának még van fotója a laborgépről, ami a savas minták mellett teljesített szolgálatot
Alumínium polimer elkokra gondoltam, ahol a polimer tudtommal polipirrol vagy polianilin.
Egyébként az a trutymó nagyon hasonlít a forrasztózsírra. A jobb alsó sarokban kicsapódott pára látszik, esetleg egy kis alkoholos ital, mondjuk fehérbor?
Először WD40-re gondoltam, de valahol fentebb írta, hogy nem fújtak be semmit.
"A jobb alsó sarokban kicsapódott pára látszik, esetleg egy kis alkoholos ital, mondjuk fehérbor?"
Az került a ventilátorba is, de nem borozás következményeként.
Rájöttem, hogy inkább most nem mancsolok semmit, mert félreérthető. Babasamponos mészárlás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |