Fórum témák
» Több friss téma |
A tágulási tartálynak az a szerepe mint ahogy a neve utal rá,hogy a melegedő víz térfogat tágulását feltudja venni.Tehát ha a tartály előnyomása 1,5 bár és a rendszert is 1,5 -re töltöd és egyensúlyban van a rendszer.Ha elkezd melegedni a víz nő a térfogat és a membrán elmozdul a levegő irányába(a gázok összenyomhatóak a folyadékok nem) és lesz helye a táguló víznek és nem emelkedik meg a nyomása.
Miközben pumpálom a levegőt, folyamatosan sziszeg, de nem tudom pontosan lokalizálni. Leeresztő szelep esélyes lehet
Beretta Smart nyáron bekapcsolSziasztok,Mi lehet a probléma, ha a következőket tapasztalom: Nyár közepén bekapcsol a kazán (kb fél óra után átraktam nyári üzemmódra, hogy leálljon) A termosztát nem kapcsolt be, így nem az indította el a fűtést. A kazánon narancssárga lámpa villog Beretta Smart 24 C. S. I. Előre is köszönöm!
Szia! Itt a használati útmutatója aminek a 27.-28. oldalán található az állapotjelzőre vonatkozó leírás. Először próbáld meg resetelni a főkapcsolóval és nyári állásban próbáld meg indítani ne téliben.
Szia!
Köszi, megpróbálom. Csak a jövő héten leszek ott, ezért hamarabb nem tudom. Most nyári állásban van, így nincs ez a probléma, de attól félek, hogy a téli állásban ez a jelenség újra jelentkezik. Mivel a kazán egy nyaralóban van, ezért szeretnék biztosra menni, nehogy bekapcsoljon és úgy maradjon. (de természetesen a javasolt resetet megcsinálom rajta)
Ez a "sima" reset nem segített rajta, ezt már megcsináltam korábban
A hozzászólás módosítva: Hé, 22:04
Jó reggelt! Elindítottam a fűtést és az egyik légtelenítő szelepnél folyamatosan csepeg a víz, ill. a kiegyenlítő tartály szelepet is benyomva rendesen spriccelt .Így már bizonyos,hogy a kiegyenlítő tartály a lyukas?
Két külön probléma, mindkettőt orvosolni kell mielőtt komolyan fűteni kellene.
A légtelenítő csöpögésének nincs bőséges irodalma ezen a fórumon, míg a tágulási tartálynak igen.
Lyukas hát...de az "okosoknak" hittél (bár én sem értek hozzá). Távolról ilyet hogyan is lehetne kideríteni? .. én ezt is csak akkor láttam, mikor szétvágtam a rossz tarályt.
Ha egy reped gumis tartályba (alső vízbekötés) levegőt pumpálunk, akkor abból egy ideig nem jön ki a víz a szelepen, csak a betöltött levegő. Ha teljesen feltöltötted vízzel és nincs egy liternyi levegő sem a rendszerbe, akkor fűtéskor nagyon megemelkedhet a víznyomás (megmérted fűtés közben) és valamit szét nyom...mert nincs hová "tágulnia". A hozzászólás módosítva: Kedd, 6:41
Azért van minden kazánban, cirkóban biztonsági túlnyomó szelep, ami 2,5 At nyomású, hogy megvédje a kazánt a robbanástól. Itt fog a tágulási víz először csöpögni, majd folyni, és leáll a kazán hibával, hőmérséklet megfutás, a kihűlés után meg a víznyomás hiba miatt nem fog újraindulni.
Üdv. M.
Igen, persze "valamit szétnyom"...A víznyomás értékét talán mutatja egy nyomásmérő is.
De az is lehet hibás, na meg a biztonsági szelep és a légtelenítő is (kézi vagy automata - ez utóbbi gyakrabban "romlik" el)...
Van nyomásmérő, és biztonsági szelep is, ott is jön a víz néha, gyakran kell utántölteni. Az "okosok" eddig még minden esetben jó válaszokat adtak.
Ha likas a gumi, akkor okosan feltöltöd a megfelelő nyomásra, és amikor fűtöl, akkor ő meg kinyomja a biztonsági szelepen keresztül, mert nincs hová tágulnia. Szerintem ennyi a végtelen történet...
Milyen légtelenítőt érdemes beszerelni/felszerelni? Ez a mostani már nagyon régi, nem biztos ,hogy jól működik
Üdv! Milyen légtelenítőt kellene felszerelni a mostani helyett? Tudnál ebben tanácsot adni?
Ahogy a leírásban is szerepel,a teljesen automatikusat.
4 éve küzdesz ezzel a Radiant kombicirkó-val...a típusát nem tudom, hogy megnevezted-e valahol, így passz!
Az én rendszeremben csupán a gázkazán keringetőszivatyújában van automata légtelenítő, meg minden radiátoron 1-1 manuális... A filléres automatikus légtelenítők hamar feladják, a jobbak meg drágák.
Giacomini automata légtelenítő.
Gondolom a sok feltöltés miatt sok kemény víz került a rendszerbe, ezért van annyi vízkő rajta. Ezt lehet nyomás alatt is cserélni, mert a ház alatt egy elzáró szeleppel illeszkedik a csőbe forrasztott anyához.
A szelep be van építve a csőbe?
Oké, de az melyik,ami jobb mint a mostani?
Jól látod!
Küzdök rendesen , (24 éve lett felszerelve) ,mivel pillanatnyilag nincs 5-600.000 Ft om kondenzációs cirkó beszerelésére, csak a kémény 250-300.000 Ft. Bízom benne,hogy ezzel a rendkívül fura/kirívó helyzettel nem okozok neked nehézséget mindennapjaidban , valamint talán kérhetem azt, , hogy tudásodat felhasználva tanácsot adj egy kérdésemre. Csak hogy teljes legyen a kép, az autóm 26 éves WV GOLF 4,vele is küzdök( nem 4 éve), sok mindent magam javítok, fékbetét cserében már „profi „vagyok, (még a hátsót is ,pedig az komplikáltabb) most kell vinnem műszakira, lengőkar,szilent blokk, toronycsapágy,rugók, nem sorolom, és hidd el,nem hobbiból tartom , nélkülözhetetlen a munkámhoz. Akinek pedig nem tetszik a légtelenítő szelep külleme, ami szintén 24 éves, (mondjuk nem is minősítés miatt fotóztam be) az nézegesse továbbra is, talán később megkedveli. Neked és mindenki másnak igazán hálás vagyok minden kifejezetten jószándékú válaszért,köszi az eddigieket is, ….további kellemes elfoglaltságot, üdv ! A hozzászólás módosítva: Sze, 9:07
"Röviden": 2000-ben szereletem fel a '84-es használt (egy havi gázdíjnek megfelelő árért vásárolt) kombicirkómat. Víz/fűtés "csináld magad" kiépítés. A hőszigetelt kéményt is én készítettem, de "lepapírozta" a haverom, aki a gázszerelést is kivitelezte...
Azóta sem volt teljesen leeresztve a fűtővíz. Csak kazántisztításkor meg radiátor variáláskor kerül cserére az a pár liternyi víz, ami a kazánban/radiátorban van. A kazán beépített kiegyenlító tartálya még eredeti (1984-es) és működik. Meg kerültek a fűtővíz rendszerbe bizonyos adalékok. Ráférne már egy belső pucolás, van is egy haveromnak egy cucca ehhez, de egyenlőre nem piszkálom. Most lesz 2 radiátor csere...akkor lehet a fűtővíz nagy részét is lecserélem. A töltővízbe most is teszek majd valami adalékot...persze jobb lenne kimosni is megfelelő vegyszerrel. De drága és sokat nem nyernék vele... Jól működő légtelenítőt nekem sem sikerül találnom...egyenlőre marad a kézi. De most is kaphatók kéményes fali kombi gázkazánok, nem igaz, hogy kötelező a kondenzációsra csere! Nem is érné meg, mert a javítási költségei kirívóan magasak (nem részletezem). Ha a cserekazán teljesítménye azonos a régivel, engedély nélkül kicserélhető...igaz ez is 2 százezer felett lenne...
Szia!
Én úgy tudom nem szerelhető fel,semmilyen más cirkó,még ha azonos teljesítményű is, csak is kondenzációs. Ha nem kondenzációs a cirkód, akkor a kéményed gondolom egy hajlékony (westerform ) alucsővel bélelt kémény ,ezt én is magam csináltam, síktárcsa, tisztító idom, kondenzvíz leeresztő , kéményseprők ellenőrizték, hivatalosan átvették. Ezt a légtelenítőt találtam,van többféle méretben, ez szerinted megfelelő a mostani helyett? Mit jelent a "visszacsapó"?? A hozzászólás módosítva: Sze, 15:20
A visszacsapó az csak egy irányba engedi a vizben levő levegőt.Kivülről, ha valami oknál fogva vákum keletkezne a vízrendszerben,akkor visszafelé nem enged levegőt a rendszerbe.Jó ez a szelep.
Az én kéményem belseje merevfalú alucsövekből áll... korrekt gázszerelőnél kéne informálódni, vagy a boltban, ahol a kéményes církó megvásárolható. (én nem tervezem a cserét- tele a padlás pótalkatrészekkel).
Köszi!
Egyenes kéménybe könnyű,ha nincs benne elhúzás
A hozzászólás módosítva: Sze, 17:19
A visszacsapó az talán arra szolgál, hogy a légtelenítő az levehető legyen a helyérő anélkül, hogy jelentős vízvesztés lenne a rendszerben. Érdemes megvenni hozzá (ha éppen nem együtt árulják vagy kérni kell), hogy alkalom adtán tisztítani lehessen a légtelenítőt ha szükséges.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |