Fórum témák
» Több friss téma |
Hello mindenki aki betért ide.
Lehet, hogy rossz helyen de felteszem kérdésem. Szükségem lenne ilyen csatlakozókra: Kép: Hivatkozás Gondolom aki elég érthető, hogy mire kell. ![]() Előre is köhi a válaszokat.
Helló!
Szerintem ha nem találsz sehol, vegyél egy használt vagy működésképtelen winyót, és operáld ki belőle. Jobb ötletem nincs.
Az nem jó nekem mert nekem nem az apa csatlakozó kell hanem az anya. Tehát pont az ellentettje ami a vinyón van.
ebayen nincsen? ott általában mindent lehet kapni, elég sok eladó pedig postáz kis hazánkba is
esetleg a magyar aukciós oldalakat (teszvesz, vatera) is érdemes megnézni
mert ez nincs rajta egyetlen egy vinyón sem mert az amit rádugsz a vinyóra
Pontosan ezt írta köbzoli is! PC bolt: SATA kábel + SATA tápkábel.
Vagy ebay: Bővebben: Link
Bocsi fiúk de nem tudom melyik számtech boltban árulnak ilyen beépíthető csatlakozót. Mert nekem ilyenre volna szükségem. Tehát nem külön táp és külön adat kábelre. Hanem így egyben.
Veszel egy 1500forintos sata-pata átalakítót, olyat, mint ami a sata hdd-t alakítja át ide felületté.
Vagy: megtudod, hogy ki gyártja és kérsz tőle mintát. Talán küld.
Esetleg S-ATA mobil rackban nincs ilyen?
Sata mobil rackben?! nah ez jó kérdés. Amúgy az egy kicsit drága lenne ahhoz hogy csak kiszedjem belőle a csatlakozót..
![]()
Áruld már el légyszi mire kell ez neked!Valamilyen laptopba kell sata vinyóhoz?
Ha láttál már SCSI backpanel-t akkor olyasmit akarok csinálni csak nem SCSI-hoz hanem SATA-hoz.
LOMEX-ben nem találtam pedig végig nyálaztam az egészet.
elárulod mire kell?
amúgy különféle licites oldalakon találsz működésképtelen alkatrészeket, amikben ott van a hőn áhított csatlakozó. és persze az első kép nem fedi azt, amiről beszélsz, ezzel zavartad össze a sok embert. ami a vinyón van, az a csatlakozó, amiről képet linkeltél. amit meg bele kell dugni, az ez: (adatcsati) a wikipédián megtalálod a képeket, ha eldöntötted melyik kell, akkor lehet továbblépni.
Jó képet küldött, az nem a vinyóról származó csati, hanem a fordítottja!
Jól gondolom hogy egybe akarod építeni a táppal, több sata winyóhoz?
Sajnos még itthoni kereskedelemben én se láttam ilyet.
Nah végre valaki megértet engem és a képet. És igen jol gondolod qcu egybeakarom építeni.
bbb: ha azt a két csatit amit te belinkeltél egymás mellé teszed akkor egy olyat kapsz amit én linkeltem be. Tudom hétfő reggel van. ![]()
kb 500Ft az ebay-en
Bővebben: Link
Sziasztok!
Ez egy régen nyitott téma, és a képek, linkek már nem működnek. Most én keresnék valami ilyesmit, egy Dlink DNS-313-as NAS meghajtóban volt, de eltört, és igy nem működik. Nem találom semilyen alkatrészbolt kínálatában, tudja vlaki hol lehetne beszerezni? Más megoldást nem nagyon tudok, mert olyan kis hely van, hogy más csatlakozó vagy kábel nem igen fér el. A képen látható egész hasonló, 15+7 pin.
Ha pontosabban leírnád, hogy mit keresel talán jobban menne nekünk segíteni
![]() Ez egy kombinált sata adat+sata táp csatlakozó amúgy ? Nem tudom, hogy melyik boltokban nézted de próbáld még meg a: TME-t (Bővebben: Link) (tőlük posta nélkül a www.elektronikai-alkatresz.hu - korábban incomp-ból tudsz rendelni) vagy még a Farnell-nél is nézz körül Bővebben: Link tőlük az FDH.hu -n keresztül tudsz postaköltség nélkül rendelni...
Pl itt van hasonló, de ha ugyanitt az FDH-nél a sata kulcsszóra rákeresel, ahogy én is tettem, akkor egész sok oldalnyi találatot kapsz, amiben tovább nézegetve találtam még hasonló csatlakozókat...
Ilyenre gondolszBővebben: Link
Mindenkinek köszönöm szépen a segítséget, megtaláltam amit akartam.
Köszi!
Hát ennek korán örültem.
Rájöttem,hogy amiket találtam az mind a fordítottja annak ami kellene. Ez egy kombinált sata adat+sata táp csatlakozó. Olyanra lenne szükségem, aminek a beforrasztás oldala és a hdd bedugása felől nézve jobbra van a 15 érintkező (táp), és balra a 7 érintkező (adat). Tehát tolajdonképpen a hdd ellendarabja. A beforasztás átmenő furatos, és 90 fokos, a csatlakozó magassága kb 6.9 mm. Kb. úgy néz ki, mint a mellékelt pdf-ben lévő, de az is fordítottja annak ami nekem kellene. Ha valaki tudja hol lehet megtalálni, beszerezni, kérlek segítsetek! ![]() Nem tudok használni egy 25000 ft os eszközt egy pár száz forintos csatlakozó hibája miatt. Már egy egész napig keresgéltem a neten, de lehet hogy én vagyok béna, és nem tudom hol keressem. Lehet hogy valami barkács megoldás lesz a vége,csak nagyon kevés ott a hely. (a hdd mögött kb 1,5 cm) Olyan adatkábelt már láttam ami derékszögben meg van törve, de tápot még nem, ráadásul ott mind a 15 pontot be kellene forrasztani. Van valakinek más ötlete? Idézet: „Olyan adatkábelt már láttam ami derékszögben meg van törve, de tápot még nem” Üdv! Pedig létezik olyan! Az én tápegységemen csak ilyenek vannak. Ilyen, csak mivel a tápból jön, ezért a 3.3V is be van kötve. Nem teszönk be képet, csak linelünk, vagy tallózunk !
Hát itt pedig a tápnál mind a 15 be van forrasztva. Lehet, hogy a tápkábel csatlakozójában megvan a 15 pin, de valahogy szét kellene szedni, hogy mindet beforrasszam.
Lehet, hogyha más megoldás nincs, akkor egy fordított csatlakozó rádug a hdd-re, és "összedrótoz" az alaplappal, öröl hogy működik, sír hogy milyen ronda. Igaz hogy kívülröl nem látszik, de a hdd csere nem lesz egyszerű. Bár olyan nagon gyakran arra sincs szükség. De azért nagyon jó lenne valami eredeti megoldás.!
Amit én linkeltem az nem pont az ami neked kéne?
Nem, az pont az ellenkező, jobbra van az adat része, de nekem balra kellene, és felületszerelt, nem átmenő furatos.
Viszont az FHD-nál mégegyszer jobban átnézve találtam hasonlót. Igaz hogy alacsonyabb kicsit, és az is SMD, de valamit majd beragasztok alá, a lábakat meg összeforrasztom lejjebb hajlítva. Ez is barkácsolás, de legalább használható lesz, mert pont olyat valószínüleg nem fogok találni. Mégegyszer köszönöm szépen a segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |