Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távfelügyelet adatátviteli kábelei
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tanonc hozzászólása Szept 23, 2008 /

Üdvözlök Mindenkit!
PLC -ipari modem-adatrádió-antenna elemek közötti összeköttetést (URH adatátvitel),jellemzően milyen kábelekkel és csatlakozókkal szokták megvalósítani?
A segítő hozzászólásokat előre is köszönöm!
(#) tamas88 válasza tanonc hozzászólására (») Szept 23, 2008 /

Szia!
Jellemzően az ultrarövidhullámú(URH) frekvenciákon,"N" vagy "BNC" csatlakozókat,és 50Ohm!!!-os koaxkábeleket(pl: H-155,H-500,stb)használnak. Remélem segitettem.
Üdv: tamas88
(#) proftom válasza tanonc hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

Szia!
A PLC vezérelt távfelügyeleti rendszerek általában soros adatátvitelt használnak.Tehát RS 232 v. RS422/485 szabvány szerinti adatátvitellel dolgoznak.
Tehát a PLC-modem összeköttetés ezen típusok valamelyikével oldható meg.Modem-URH rádió összekötését sajnos én sem tudom mivel szokták megoldani.
(#) tanonc válasza tamas88 hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

Szia!
Köszönöm a választ!
A modem-adatátviteli rádió összeköttetést,nem tudod véletlen hogy szokták megoldani (milyen kábel és csatlakozó(k))?
(#) tamas88 válasza tanonc hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

Üdv!
Tegyél fel nagyobb képet,mert nem látni rendesen.
A legjobb tudásom szerint a modemnél és a rádiónál is 9 PÓLUSÚ SUB-D csatlakozókat használnak.
(#) tanonc válasza tamas88 hozzászólására (») Szept 25, 2008 /

Helló!
A képpel a kérdést akartam illusztrálni,de feltettem nagyobb méretben.
Üdv
(#) tamas88 válasza tanonc hozzászólására (») Szept 25, 2008 /

Üdv!
Berajzoltam a hiányzó elemet a képre,és itt egy link ahol kapni komplett kábelt csatlakozóval.
9 polósú SUB-D
(#) kendre256 válasza tanonc hozzászólására (») Okt 9, 2008 / 4

Az ipari modem és az adatrádió között sokféle megoldás lehet. Az ipari modemen lehet DSUB-9, de láttam már RJ45-öt is. Az adatrádió meg szintén lehet sokféle: DSUB-9, DSUB-15, RJ45, 2,5-ös jack, 3,5-ös jack.
(#) tanonc válasza kendre256 hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Helló!
Köszi a választ!
Ez azt jelenti,hogy ha modemnél DSUB-9 -et használok, akkor DSUB-9 csatlakozóval ellátott rádió is kell hozzá?
(#) kendre256 válasza tanonc hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Nem. A kábeleket az "alakítja ki", hogy milyenek az adottságok, vagyis hogy milyen rádiót veszel.
Ha magad csinálod az összes egységet (ilyen szerintem nem létezik), akkor olyan csatlakozókat raksz rá, amilyen tetszik (a műszaki szempontokat figyelembe véve). A valóságban az van, hogy a különböző egységeket különböző gyártók gyártják, és maguk eldöntik, hogy milyen csatlakozókkal. Az összekötésükhöz meg az csinál kábelt, aki a rendszert a különböző gyártók egységeiből összerakja.
A PLC-modem, és a modem-rádió között kis frekvencia, kis feszültség van, szinte bármilyen vékony, többeres vezeték jó, ízlés szerinti csatlakozókkal (RJ11, RJ25, RJ45, DSUB-9(15, 25). A rádió-antenna között nagy frekvencia van, oda koax kábel kell (50 Ohm-os). Ilyenből rengeteg van (pl. RG-58, H155, H500 stb).
Ezekhez csatlakozók pl. BNC, N, UHF stb.
(Nem igazán értem, hogy mihez kellhetnek neked ezek az infók...)
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem