Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » FUNAI videómagnó

Témaindító: Sly, idő: Okt 8, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Sly hozzászólása Okt 8, 2008 /

Sziasztok!A minap hoztak egy funai tipusú videomagnót hogy leheljek bele életet mert már egy pár éve ott áll a polcon és porosodik,most pedig a "gazdája" szeretné újra működőképes állapotban látni...Szétszedtem és egy szij volt benne elszakadva...Kicseréltem és most olyat csinál hogy mikor beteszem a kazettát elkezdi játszani de egy pár másodperc mulva leállitja a lejátszást és kikapcsol...Nemtudok rájönni mitöl lehet ez....Esetleg ha valaki foglalkozik még ilyennel vagy volt ilyenhez szerencséje ossza meg velem tapasztalatait vagy a megoldást a problémámra!Köszi
(#) Georgee válasza Sly hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Ugyan olyan szijat tettél rá??? Lehet hogy feszesebb a szij ezért blokkol..
(#) Sly válasza Georgee hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Hát nem éppp ugyanolyan de nemhiszem hogy feszesebb lenne mivel egyáltalán nem szorul ... Szóval simán fut...Sőt még igyis elég laza de ennek ellenére nem csúszik meg...Más lessz itt a gond de nemtudok rájönni mi és miért?......
(#) Sly válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Szóval akkor kikell RENDESEN pucolgatni...Oksi majd szétkepom és megpucolom.Ha nemmegy majd irok!Köszi a segitséget!
(#) lapose válasza Sly hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Szia!
Ha régebbi fajta akkor a hiba egyik lehetséges oka a csévélő csonk alatti forgás érzékelő. Ez egy opto kapu. A csévélő csonk alján felváltva vannak fényes és fekete részek, ezek fényvisszaverő képességük más, ezt érzékeli az opto kapu.
Meg kell tisztítani a csévélő csonk alját és az opto kaput!
(#) Sly válasza lapose hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Szia!megpucoltam azt az optokapus érzékelöt és a fóliát amin azok a fényes és fekete részek váltották egymást..Semmi változás ugyanaz a hiba....Most mit tehetnék még?Kérlek irj!Köszi!

És még kiis pucoltam mindent de semmi változás!

Igen forog

Az a kapcsoloszeru bigyocska pontosan merre van?A csévélö alatt kb? vagy hol?

Ráraktad a dobozát?
Most jutott eszembe, hogy van olyan videó aminek szabadon vannak az opto érzékelői és doboz nélkül nem szeret működni!
(#) greatman válasza Sly hozzászólására (») Okt 8, 2008 / 4

[quoteKicseréltem és most olyat csinál hogy mikor beteszem a kazettát elkezdi játszani de egy pár másodperc mulva leállitja a lejátszást és kikapcsol...Nemtudok rájönni mitöl lehet ez....[/quote]

Szóval, én úgy értelmezem ezt, hogy nem csak a lejátszás áll meg, hanem kivágja magát stand by -ba.

Vagyis, lehet hogy alapvetően nem is mechanikai okok miatt áll meg a lejátszás, hanem kilövi a tápot maga alól?

Esetleg érdemes megnézni, hogy nem melegszik -e valamelyik stabilizátor a tápban, vagy nem száradtak -e ki a puffer kondik.

szia!A tetejével sem müxik!

Az optokaput nemlehet kijátszani valahogy hogy metudjam az e baja pontosan?Azt a mi a kazetta réseibe lát.....Hogyan müködik az pontosan?

Amikor kikapcsol kifűzi a szalagot vagy bennhagyja?
(#) Sly válasza greatman hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Szia!Hát valoszinu hogy a táp rossz.. Mivel találtam egy 18voltos stabilizátort amin a fesz kb 13,5 voltra esik bekapcsolt állapotban tehát amikor lenyomom a play-gombot.. Valoszinu hogy ott lesz egy pufferkondi kifáradva---Kicserélem és majd irok hogy milett!Köszi!

Különben kifuzi....Nemhagyja bent...
(#) Sly hozzászólása Okt 8, 2008 /

Valami nagyon nagy áramot huz a tápbol mert az a 18voltos stabil "egység" a pufferkondi cseréje után sem lesz 18 volt hanem leesik 15-re....Szerintetek mi huzhat akkora áramot hogy ez a fesz leessen???Ötleteket várok!

Biztos 18V-os az a stab.? Nem emlékszem ilyen értékűre, de ez nem zárja ki. Általában a motorok mennek ekkora feszültségről. Alapesetben ha nem megy a mechanika akkor sincs meg a feszültség? Ha ilyen sok áram szökik kézrátétellel is meg lehet sok esetben keresni, mert melegszik a hibás rész rendesen!

Nemhallok semmi ilyent..
(#) Sly válasza Sly hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Ja és biztos 18 voltos a stabilizátor...De most mértem meg a hálozatot és ott is csak 205volt volt ezért egy stabilizátoron ami 220-at csinál azon keresztül hajtom meg a dvd-t és most az a 18volt nem esik le csak 17,60-va szóval ez sztem kilőve....De akkor milehet?

A kazettafészek két oldalán van egy-egy opto érzékelő ami a szalag végét érzékeli. A kazettafészek közepén pedig a jeladójuk, nézd meg hogy nincs-e lehúzva a csatlakozójuk a panelről. Tekercselni tudod a szalagot?

Igen tekercselni tudja és megsem áll...Az optok rendben vannak vagyis a csatlakozoik rajtuk vannak és a panelon is..
(#) lapose válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

A csévélő alatti forgásérzékelő kábelét ellenőrizd az optókat én fültisztítóval és videóspray-vel tisztítom. A csévélőcsonk alján a fényes lemezeknek fényleniük kell, ha matt a felületük valami alkoholos folyadékkal le kell takarítani!

Hát azthiszem hogy rájöttem a megldásra!Van egy motor ami a kazettát fesziti rá két ruddal a fejre és az a motor a ráfeszités után megáll egy mikrokapcsolonak köszönhetöen..A hiba az hogy a mikrokapcsolot megnyomo rud nem nyomja meg teljesen a kapcsolot és az nem kapcsol át és igy a ráfeszités után a motor nemáll le hanem erölködik tovább mert ugye forogni nembir...Ezért vágja ki stand by-ba és ezért áll meg....Valószinu hogy valami szorul és majd egy kis gépolaj segiteni fog és egy kis tisztogatás...!Köszönöm a hozzászólásokat és a segitséget mindenkitöl!
(#) shadow1975 hozzászólása Jan 17, 2009 /

Sziasztok!. van 1 Funai 21A-700 tipusú videom, gondoltam mielött kidobnám hátha valaki tud segíteni, az a gondja,hogy az a motor nem müködik ami a karokat mozgatja és füzi rá a fejre, szédszettem meg minden hátha gumi szakadt el ,de nem fogalmam nincs ,hogy a motor rossz, vagy nem kap a táptól feszültséget,vagy maga a motor adta meg magát,kapcsolási rajz nincs ennek hiányába segítséget kérek hátha valakinél elöfordult ez hiba!elöre is köszönöm. Hátha van remény kuka elött!

(#) bigeniac válasza shadow1975 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

szia
nállam is volt hasonló probléma.
szépen működött, csak egyre többet csinált olyat, hogy rec után megállitva megszorul, nem tekerte fel a szalagot, csak kiadta a kazit.(összegyürve a szalagot persze)
szerztem 1et alkatrésznek, gondolva, hogy 2-ből hátha tudok 1-et vagy 1/2et csinálni, de ajnos arra kellett rájönnöm, hogy a mechanika egész szerkezete elég gyenge, s képes szétugrani,ha nehezebben forgó öreg kazival találkozik.
s ilyenkor a fogaskerekek teljesen más állásba kerülnek.
szétszedve helyre tudtam rakni, de hilyába van kitakaritva, zsírozva, annyira gyönge lemezekből áll, hogy én nem birtam működésre birni, illetve működik, de 10-böl 2szer szétugrik, ezért nem is kisérletezek vele, csak tunernek használom kábeltévéhez.
de persze lehet hogy van rá jó megoldás is , de eddig nem találkoztam vele.
üdv
V
(#) Norbert123 hozzászólása Márc 9, 2009 /

Sziasztok
Van nekem egy Philips Vr6760-as videomagnóm...
Valakinek nincs hozzá valami szerviz adatlap féleség?
Vagy valami olyan oldal neten, ahol többet olvashatnék róla?
Előre is köszönöm.
Sziasztok
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem