Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!A minap hoztak egy funai tipusú videomagnót hogy leheljek bele életet mert már egy pár éve ott áll a polcon és porosodik,most pedig a "gazdája" szeretné újra működőképes állapotban látni...Szétszedtem és egy szij volt benne elszakadva...Kicseréltem és most olyat csinál hogy mikor beteszem a kazettát elkezdi játszani de egy pár másodperc mulva leállitja a lejátszást és kikapcsol...Nemtudok rájönni mitöl lehet ez....Esetleg ha valaki foglalkozik még ilyennel vagy volt ilyenhez szerencséje ossza meg velem tapasztalatait vagy a megoldást a problémámra!Köszi
Ugyan olyan szijat tettél rá??? Lehet hogy feszesebb a szij ezért blokkol..
Hát nem éppp ugyanolyan de nemhiszem hogy feszesebb lenne mivel egyáltalán nem szorul ... Szóval simán fut...Sőt még igyis elég laza de ennek ellenére nem csúszik meg...Más lessz itt a gond de nemtudok rájönni mi és miért?......
Szóval akkor kikell RENDESEN pucolgatni...Oksi majd szétkepom és megpucolom.Ha nemmegy majd irok!Köszi a segitséget!
Szia!
Ha régebbi fajta akkor a hiba egyik lehetséges oka a csévélő csonk alatti forgás érzékelő. Ez egy opto kapu. A csévélő csonk alján felváltva vannak fényes és fekete részek, ezek fényvisszaverő képességük más, ezt érzékeli az opto kapu. Meg kell tisztítani a csévélő csonk alját és az opto kaput!
Szia!megpucoltam azt az optokapus érzékelöt és a fóliát amin azok a fényes és fekete részek váltották egymást..Semmi változás ugyanaz a hiba....Most mit tehetnék még?Kérlek irj!Köszi!
És még kiis pucoltam mindent de semmi változás!
Az a kapcsoloszeru bigyocska pontosan merre van?A csévélö alatt kb? vagy hol?
Ráraktad a dobozát?
Most jutott eszembe, hogy van olyan videó aminek szabadon vannak az opto érzékelői és doboz nélkül nem szeret működni!
[quoteKicseréltem és most olyat csinál hogy mikor beteszem a kazettát elkezdi játszani de egy pár másodperc mulva leállitja a lejátszást és kikapcsol...Nemtudok rájönni mitöl lehet ez....[/quote]
Szóval, én úgy értelmezem ezt, hogy nem csak a lejátszás áll meg, hanem kivágja magát stand by -ba. Vagyis, lehet hogy alapvetően nem is mechanikai okok miatt áll meg a lejátszás, hanem kilövi a tápot maga alól? Esetleg érdemes megnézni, hogy nem melegszik -e valamelyik stabilizátor a tápban, vagy nem száradtak -e ki a puffer kondik.
Az optokaput nemlehet kijátszani valahogy hogy metudjam az e baja pontosan?Azt a mi a kazetta réseibe lát.....Hogyan müködik az pontosan?
Amikor kikapcsol kifűzi a szalagot vagy bennhagyja?
Szia!Hát valoszinu hogy a táp rossz.. Mivel találtam egy 18voltos stabilizátort amin a fesz kb 13,5 voltra esik bekapcsolt állapotban tehát amikor lenyomom a play-gombot.. Valoszinu hogy ott lesz egy pufferkondi kifáradva---Kicserélem és majd irok hogy milett!Köszi!
![]()
Valami nagyon nagy áramot huz a tápbol mert az a 18voltos stabil "egység" a pufferkondi cseréje után sem lesz 18 volt hanem leesik 15-re....Szerintetek mi huzhat akkora áramot hogy ez a fesz leessen???Ötleteket várok!
![]()
Biztos 18V-os az a stab.? Nem emlékszem ilyen értékűre, de ez nem zárja ki. Általában a motorok mennek ekkora feszültségről. Alapesetben ha nem megy a mechanika akkor sincs meg a feszültség? Ha ilyen sok áram szökik kézrátétellel is meg lehet sok esetben keresni, mert melegszik a hibás rész rendesen!
Ja és biztos 18 voltos a stabilizátor...De most mértem meg a hálozatot és ott is csak 205volt volt ezért egy stabilizátoron ami 220-at csinál azon keresztül hajtom meg a dvd-t és most az a 18volt nem esik le csak 17,60-va szóval ez sztem kilőve....De akkor milehet?
A kazettafészek két oldalán van egy-egy opto érzékelő ami a szalag végét érzékeli. A kazettafészek közepén pedig a jeladójuk, nézd meg hogy nincs-e lehúzva a csatlakozójuk a panelről. Tekercselni tudod a szalagot?
Igen tekercselni tudja és megsem áll...Az optok rendben vannak vagyis a csatlakozoik rajtuk vannak és a panelon is..
A csévélő alatti forgásérzékelő kábelét ellenőrizd az optókat én fültisztítóval és videóspray-vel tisztítom. A csévélőcsonk alján a fényes lemezeknek fényleniük kell, ha matt a felületük valami alkoholos folyadékkal le kell takarítani!
Hát azthiszem hogy rájöttem a megldásra!Van egy motor ami a kazettát fesziti rá két ruddal a fejre és az a motor a ráfeszités után megáll egy mikrokapcsolonak köszönhetöen..A hiba az hogy a mikrokapcsolot megnyomo rud nem nyomja meg teljesen a kapcsolot és az nem kapcsol át és igy a ráfeszités után a motor nemáll le hanem erölködik tovább mert ugye forogni nembir...Ezért vágja ki stand by-ba és ezért áll meg....Valószinu hogy valami szorul és majd egy kis gépolaj segiteni fog és egy kis tisztogatás...!Köszönöm a hozzászólásokat és a segitséget mindenkitöl!
![]() ![]() ![]()
Sziasztok!. van 1 Funai 21A-700 tipusú videom, gondoltam mielött kidobnám hátha valaki tud segíteni, az a gondja,hogy az a motor nem müködik ami a karokat mozgatja és füzi rá a fejre, szédszettem meg minden hátha gumi szakadt el ,de nem fogalmam nincs ,hogy a motor rossz, vagy nem kap a táptól feszültséget,vagy maga a motor adta meg magát,kapcsolási rajz nincs ennek hiányába segítséget kérek hátha valakinél elöfordult ez hiba!elöre is köszönöm. Hátha van remény kuka elött!
![]()
szia
nállam is volt hasonló probléma. szépen működött, csak egyre többet csinált olyat, hogy rec után megállitva megszorul, nem tekerte fel a szalagot, csak kiadta a kazit.(összegyürve a szalagot persze) szerztem 1et alkatrésznek, gondolva, hogy 2-ből hátha tudok 1-et vagy 1/2et csinálni, de ajnos arra kellett rájönnöm, hogy a mechanika egész szerkezete elég gyenge, s képes szétugrani,ha nehezebben forgó öreg kazival találkozik. s ilyenkor a fogaskerekek teljesen más állásba kerülnek. szétszedve helyre tudtam rakni, de hilyába van kitakaritva, zsírozva, annyira gyönge lemezekből áll, hogy én nem birtam működésre birni, illetve működik, de 10-böl 2szer szétugrik, ezért nem is kisérletezek vele, csak tunernek használom kábeltévéhez. de persze lehet hogy van rá jó megoldás is , de eddig nem találkoztam vele. üdv V
Sziasztok
Van nekem egy Philips Vr6760-as videomagnóm... Valakinek nincs hozzá valami szerviz adatlap féleség? Vagy valami olyan oldal neten, ahol többet olvashatnék róla? Előre is köszönöm. Sziasztok |
Bejelentkezés
Hirdetés |