Fórum témák
» Több friss téma |
Egy "univerzális" iButton olvasó adaptert és PC-s programját keresem.
A lényeg: az azonosítóját ki tudnám olvasni, elmenteni a számítógépre - ez még talán menne is - és utánna a számítógép venné át az iButton szerepét, tehát mintegy leklónozná és iButtonként működne. Előre is köszönöm a hasznos tanácsokat: alux
Mit is szeretnél? Ha az ember ért hozzá, megírja maga. Ha nem, megfizeti. A harmadik lehetőség persze ott van: warez és egyéb hasonlóan "kedves" oldalak.
Szóval, még egyszer: mit is szeretnél?
Van a "sima mezei" iButton ami csak serial number számot tárol, nem hőmérős, pontos idő jeladós és stb. Na ennek a mezeink szeretném az azonosítóját kiolvasni, és utánna a PC úgy küldené vissza az adatot mintha iButton lenne.
Az iButton típusa: DS1990 és DS2401
Kolléga úr, ha jól értem helyettesíteni akarod a DS1990-est. Ez teljesen úgy hangzik, mintha kiakarnál olvasni egy idegen iButton-t és a 8 bytos azonosítót eltárolva a PC-vel szimulálni később. Ebben nem tudok segíteni...
Nem a szakértelmem hiányzik, hanem a gátlástalanságom. Apropó! A DS1990 már vagy 15 éves és iButton (lánykori nevén touch memory). A DS2401 viszont "onewire" eszköz, vagyis ez nem a gombelem fazonú, hanem normál IC kinézete van.
Tisztelt kolléga úr. Még mielőtt félreértenénk egymást. Kaputelefonokat és beléptetőket szerelünk kis cégünkkel, amik iButtonnal működnek. Az elveszett, illetve akik jogosultságukat vesztik az iButtonnal történő belépésre azokat szeretném kitörölni a rendszerből, de az csak iButtonnal lehetséges. Ha nincs meg illetve nem férek hozzá, nem tudom megtenni. Ha leklónoznám már szereléskor, illetve a rendszer átadásakor és kiírnám a kódszámokat akár floppy lemezre, akkor azt a munkát, hogy teljes memoria törlés és a jogosult kulcso visszatöltögetése memoriába megusznám. Igen két típust használunk a régebbi a "gombelemes" és a DS2401 egy TO92 tranzisztortokost nem az IC-t használjuk, amit egy esztergált fémházba szerelünk, + középkivezetés, és epoxi gyantával öntünk ki. - mert így ócsó -
Tisztelettel:alux
Szóval valakitől veszitek. Ha úgy gondolod szívesen megszakértem a dolgot, mert magam is dolgoztam mind iButton, mind one-wire eszközökkel. Eléggé belegyalogoltam a lelkébe néhány típusnak:
- DS1990, DS1994, DS1996 - DS1820, DS1821 Annál a módszernél, amire készülsz van sokkal jobb, ügyesebb is, de egyszerű és pénz, időt is spórolhatsz vele.
Köszönöm a hozzászólásodat. Igen, vesszük az elektronikát amit beillesztünk akár a kaputelefon, akár az ajtónyitó csak mágneszárat működtető rendszerbe. A problémámat fentebb leírtam, ezt szeretném megoldani, ha nem titok, és megosztod velem, velünk mint fórumozókkal az ötletedet.
Köszönettel: alux
Ez az ötlet nem olyan szintű, hogy itt megosszam.
Bocs', de ahogy ti is a kaputelefonnal, úgy én is a piacról élek. Nekem úgy tűnik, hogy nektek sem "Hobbi elektronika".
Sziasztok. Tudom, ez nem ide tartozik de azért még is ide írom. Elég béna és rövid türelmó vagyok programozó készítéshez, valaki nem csinálna egyet? Vagy tudok valahol venni? Az írjon üzenetet pls. E-mailt nem adok meg egyebet esetleg egy weboldalam. http://koki2000.tvn.hu/index.html pls aki segítene keressen meg. Köszönöm előre is.
Milyen programozót szeretnél, mert attól függ a beszerzési forrás is?
Sziasztok!
Én szeretnék otthon kísérletezgetni ilyen ibutton eszközzel, de ahol elektronikai boltban kérdeztem ott nem lehet venni ilyet. Tudtok segíteni, hogy honnan lehet beszerezni?
Tudom!
Írj egy emailt, ha érdekel.
Sziasztok ! Nemrég vásároltam egy FAEMA E91 típusú kávégépet.
Az a problémám, h a programozást egy ibuton-nal kell indítani ami viszont nincs meg ![]()
Tiszteletem minden fórumosnak!
Tudna e valaki segítenni abban hogy egy DALLAS iBUTTON DS1990-es eszközből kitudjam olvasni az adatokat egy mikrokontrollerrel. Én MSP340f sorozatut programozok). Igazándiból az egymást követő műveletekre és időzítésekre lennék kiváncs. Sok helyen olvasgattam erről pl: az első lépés a RESET impulzus de milyen hosszú ideig, aztán be kell vinni a DALLAS-ba 0x33h bitenként de milyen frekin vagy impulzus szélességgel stb. Előre is köszönöm!
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy szeretném egy DS1996 dallas kulcsnak a tartalmát lementeni majd visszatölteni. Sajnos az olvasó driverével kapott OneWireViewer program nem támogatja az adatok lementését, viszont 16 byte-ot ki lehet jelölni és vágólapra másolni. Ez azért nagy macera, mert 512x kellene megcsinálni. Sajnos nem találtam olyan programot, ami képes lenne az egész lementésére. Semmi galád tervem nincs a dologgal, egy mérésadatgyűjtő és a PC-s feldolgozó programja közötti adatátvitelt szolgálja, és szeretném kideríteni, hogy ha hibásak a programba beérkező adatok, akkor a kulcson jók voltak-e még, vagy már ott is hibás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |