Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dallas iButton olvasó PC-re

Témaindító: alux, idő: Szept 30, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) alux hozzászólása Szept 30, 2008 /

Egy "univerzális" iButton olvasó adaptert és PC-s programját keresem.
A lényeg: az azonosítóját ki tudnám olvasni, elmenteni a számítógépre - ez még talán menne is - és utánna a számítógép venné át az iButton szerepét, tehát mintegy leklónozná és iButtonként működne.
Előre is köszönöm a hasznos tanácsokat: alux
(#) Rpentek válasza alux hozzászólására (») Szept 30, 2008 /

Mit is szeretnél? Ha az ember ért hozzá, megírja maga. Ha nem, megfizeti. A harmadik lehetőség persze ott van: warez és egyéb hasonlóan "kedves" oldalak.
Szóval, még egyszer: mit is szeretnél?
(#) alux válasza Rpentek hozzászólására (») Szept 30, 2008 /

Van a "sima mezei" iButton ami csak serial number számot tárol, nem hőmérős, pontos idő jeladós és stb. Na ennek a mezeink szeretném az azonosítóját kiolvasni, és utánna a PC úgy küldené vissza az adatot mintha iButton lenne.
Az iButton típusa: DS1990 és DS2401
(#) Rpentek válasza alux hozzászólására (») Okt 1, 2008 /

Kolléga úr, ha jól értem helyettesíteni akarod a DS1990-est. Ez teljesen úgy hangzik, mintha kiakarnál olvasni egy idegen iButton-t és a 8 bytos azonosítót eltárolva a PC-vel szimulálni később. Ebben nem tudok segíteni...
Nem a szakértelmem hiányzik, hanem a gátlástalanságom.
Apropó! A DS1990 már vagy 15 éves és iButton (lánykori nevén touch memory). A DS2401 viszont "onewire" eszköz, vagyis ez nem a gombelem fazonú, hanem normál IC kinézete van.
(#) alux válasza Rpentek hozzászólására (») Okt 1, 2008 /

Tisztelt kolléga úr. Még mielőtt félreértenénk egymást. Kaputelefonokat és beléptetőket szerelünk kis cégünkkel, amik iButtonnal működnek. Az elveszett, illetve akik jogosultságukat vesztik az iButtonnal történő belépésre azokat szeretném kitörölni a rendszerből, de az csak iButtonnal lehetséges. Ha nincs meg illetve nem férek hozzá, nem tudom megtenni. Ha leklónoznám már szereléskor, illetve a rendszer átadásakor és kiírnám a kódszámokat akár floppy lemezre, akkor azt a munkát, hogy teljes memoria törlés és a jogosult kulcso visszatöltögetése memoriába megusznám. Igen két típust használunk a régebbi a "gombelemes" és a DS2401 egy TO92 tranzisztortokost nem az IC-t használjuk, amit egy esztergált fémházba szerelünk, + középkivezetés, és epoxi gyantával öntünk ki. - mert így ócsó -
Tisztelettel:alux
(#) Rpentek válasza alux hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Szóval valakitől veszitek. Ha úgy gondolod szívesen megszakértem a dolgot, mert magam is dolgoztam mind iButton, mind one-wire eszközökkel. Eléggé belegyalogoltam a lelkébe néhány típusnak:
- DS1990, DS1994, DS1996
- DS1820, DS1821
Annál a módszernél, amire készülsz van sokkal jobb, ügyesebb is, de egyszerű és pénz, időt is spórolhatsz vele.
(#) alux válasza Rpentek hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Köszönöm a hozzászólásodat. Igen, vesszük az elektronikát amit beillesztünk akár a kaputelefon, akár az ajtónyitó csak mágneszárat működtető rendszerbe. A problémámat fentebb leírtam, ezt szeretném megoldani, ha nem titok, és megosztod velem, velünk mint fórumozókkal az ötletedet.
Köszönettel: alux
(#) Rpentek válasza alux hozzászólására (») Okt 10, 2008 / 4

Ez az ötlet nem olyan szintű, hogy itt megosszam.
Bocs', de ahogy ti is a kaputelefonnal, úgy én is a piacról élek.
Nekem úgy tűnik, hogy nektek sem "Hobbi elektronika".
(#) Koki hozzászólása Okt 10, 2008 /

Sziasztok. Tudom, ez nem ide tartozik de azért még is ide írom. Elég béna és rövid türelmó vagyok programozó készítéshez, valaki nem csinálna egyet? Vagy tudok valahol venni? Az írjon üzenetet pls. E-mailt nem adok meg egyebet esetleg egy weboldalam. http://koki2000.tvn.hu/index.html pls aki segítene keressen meg. Köszönöm előre is.
(#) Rpentek válasza Koki hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Milyen programozót szeretnél, mert attól függ a beszerzési forrás is?
(#) bfg válasza Rpentek hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Szia. Most tanulmányozom az 1Wire protokollt, igaz nem PC re akarok olvasót hanem ATmega8-ra, találtam is példaprogramokat de nem tudom kiolvasni a DS1990 ből az azonosítót. Tudtok segíteni? csatolom a forrást ami C ben van írva.

Előre is köszi.

iButton.ZIP

(#) puzzafutár hozzászólása Okt 24, 2011 /

Sziasztok!
Én szeretnék otthon kísérletezgetni ilyen ibutton eszközzel, de ahol elektronikai boltban kérdeztem ott nem lehet venni ilyet. Tudtok segíteni, hogy honnan lehet beszerezni?
(#) proba0 válasza puzzafutár hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Tudom!
Írj egy emailt, ha érdekel.
(#) fjdoki hozzászólása Okt 2, 2013 /

Sziasztok ! Nemrég vásároltam egy FAEMA E91 típusú kávégépet.
Az a problémám, h a programozást egy ibuton-nal kell indítani ami viszont nincs meg ! Tudtok nekem segíteni vmi. megoldással ?
(#) Maxi073 hozzászólása Jan 6, 2015 /

Tiszteletem minden fórumosnak!
Tudna e valaki segítenni abban hogy egy DALLAS iBUTTON DS1990-es eszközből kitudjam olvasni az adatokat egy mikrokontrollerrel. Én MSP340f sorozatut programozok). Igazándiból az egymást követő műveletekre és időzítésekre lennék kiváncs. Sok helyen olvasgattam erről pl: az első lépés a RESET impulzus de milyen hosszú ideig, aztán be kell vinni a DALLAS-ba 0x33h bitenként de milyen frekin vagy impulzus szélességgel stb.
Előre is köszönöm!
(#) Mengyán hozzászólása Aug 12, 2015 /

Sziasztok! Olyan problémám van, hogy szeretném egy DS1996 dallas kulcsnak a tartalmát lementeni majd visszatölteni. Sajnos az olvasó driverével kapott OneWireViewer program nem támogatja az adatok lementését, viszont 16 byte-ot ki lehet jelölni és vágólapra másolni. Ez azért nagy macera, mert 512x kellene megcsinálni. Sajnos nem találtam olyan programot, ami képes lenne az egész lementésére. Semmi galád tervem nincs a dologgal, egy mérésadatgyűjtő és a PC-s feldolgozó programja közötti adatátvitelt szolgálja, és szeretném kideríteni, hogy ha hibásak a programba beérkező adatok, akkor a kulcson jók voltak-e még, vagy már ott is hibás.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem