Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 30V-ból 15V-ot

Témaindító: gabee, idő: Okt 12, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) gabee hozzászólása Okt 12, 2008 /

Üdv mindenkinek.Van egy transzformátor ami 30V-ot ad és hogyan csökkenthetném le 15V-ra.A válaszokat előre is köszönöm,
(#) tiggersoft válasza gabee hozzászólására (») Okt 12, 2008 /

A szekunder tekercsek sorba vagy párhuzamosan vannak kötve?
(#) kissanyi válasza gabee hozzászólására (») Okt 12, 2008 /

2*30, vagy 2*15 Voltról van szó?
Mérd meg a feszültséget a következő két pont között.
Az egyik pont az, ahol a két tekercs végződései össze vannak kötve és az egyik tekercs szabad vége között.
Ha, itt 15V körüli van, akkor nyert. Ha nem, akkor más a helyzet.
(#) gabee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 12, 2008 /

Csak attól félek hogy a teljesítmánye csaökkeni fog.Mert legalább 4A-ert kellene neki bírni
(#) lapose válasza gabee hozzászólására (») Okt 12, 2008 /

Szia!
Nem csökken a teljesítménye, csak a fezsültség lesz kisebb az áram nagyobb!
Jól látom, hogy ez egy proxima trafó?
A 4A-hez kb. a szekunder tekercseknek 0.8mm átmérőjüknek kell hogy legyenek(2-2A)!
(#) gabee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

Én próbáltam minden féle képp kötni de 30V és 60V-tól nem mértem kevesebbet.
(#) lapose válasza gabee hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

Szia!
Így külön külön mennyit mérsz a tekercseken?
Minden kivezetés ugyanolyan vastag huzalból van?
(#) gabee válasza lapose hozzászólására (») Okt 13, 2008 /

Akár hol mérem 30 és 60v ot.
(#) joe55 hozzászólása Okt 31, 2008 /

Sziasztok!
A problémám hasonló mint gabeenek. Nekem pyrographoz kell és elég volna a 3 max.. 6 volt A trafó kb.. 125w-osaz adat táblát és magát a trafót lefotóztam ha tudtok segítsetek.Ha nem megoldható akkor hol lehet venni pyrographhoz /égetett grafika/MEGFELELŐ TRAFÓT?
Segítségeteket előre is köszönöm. Bocs a kép nem jött át trafó adatai 220vrol kivezetés 24v-37v-és2x17.5v amperről nem tudok semmit de a 17.5 -röl az 1-es cekászt elégette!
üdv mindenkinek joe55 :

DSCF0460.JPG

(#) joe55 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

Köszi de nem tudnád hol lehet számomra megfelelőt venni?
(#) sam001 hozzászólása Júl 27, 2011 /

Nem akarok új témát nyitni, ezért írok ide.
Nekem egy olyan nem trafós konverter kellene ami 230V-ból 160V-ot és 180V-ot csinál. Fénycső üzemeltetéshez kellene.
Ha tudnátok segíteni nekem kapcsolási rajzzal azt megköszönném.
(#) pucuka válasza sam001 hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Erre való a fénycső előtét "trafó", ami nem trafó, hanem csak egy fojtó tekercs. Csak a megfelelő méretűt kell kiválasztani. Az általad említett 160, 180 V feszültségnek akkor van jelentősége, ha megad készítesz pl. fénycső invertert. Hálózati üzemnél a megfelelő fénycső előtét alkalmazásával a fénycsövön a szükséges feszültségek automatikusan beállnak.
(#) Lamboo hozzászólása Júl 27, 2011 /

Sziasztok!
Van egy trafóm, ami 2x 12V-ot ad le. Ha mindkét felét külön-külön egyenirányítom, akkor utána már köthetem párhuzamosan a tekercseket, hogy a fesz ugyanakkora maradjon, de nagyobb teljesítményt bírjon?
(#) tomi324 válasza Lamboo hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Csak egyenirányítás előtt szabad a tekercseket párhuzamosan kötni (ha egy trafón van a 2 tekercs, pl Puskás-féle trafók..), és csak utána egyenirányítani.
De ezt nagyon megfontoltan kell csinálni, különben leég a trafó!
A szekunder tekercs 4 kivezetéséből találomra köss össze kettőt, a másik kettőt hagyd szabadon, és mérj rájuk feszültség (volt) mérővel. Ha tudsz mérni feszültséget (24V~ körüli értéket látsz), akkor rossz lábakat kötöttél össze, a tr. áramtalanítása után az egyik eddig szabadon hagyott lábat forraszd össze az egyik az előbb összeforrasztott lábbal. Ismét helyezd áram alá a trafót, és a most szabadon lévő 2 lábra mérj Vmérővel. Ha jól csináltad nem tudsz feszültséget mérni (0V). Most már bátran összeforraszthatod a 2 szabadon hagyott lábat is.
Elég bonyorultnak tűnik, de csak azért, mert érthetően igyekeztem írni, ez már nem gyerekjáték ám! :felkialtas:
(#) Lamboo hozzászólása Júl 27, 2011 /

3 kivezetése van csak neki, de most eszembe jutott egy másik ötlet is. Nekem Max 16V kell, mi lenne, ha egy kettős limitert csinálnék a 24 V-ra? Le lehetne csökkenteni vele 16 voltig? Vagy azzal a trafó teljesítménye is csökkenne?
(#) tomi324 válasza Lamboo hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Inkább írd le milyen trafó ez, és hogy mit szeretnél csinálni, avval többre jutunk mint evvel a barkobázással...
(#) Lamboo válasza tomi324 hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

egy erősítőhöz kellene, aminek max 16V tápot akarok adni ezzel, de 12-12 illteve 24V jön ki ha a két szélsőn mérek. Hogyan tudok ebből előállítani kisebb feszt, úgy hogy ne csökkenjen a trafó teljesítménye?
Bővebben: kép 1
Bővebben: kép 2
(#) Lamboo hozzászólása Júl 28, 2011 /

énis erre gondoltam, és azt írta tomi324 hogy semmiképpen ne kössem párhuzamosan egyenirányítás után.

hát a két tekercs nem? a középső kivezetés a közös GND és a másik két tekercs kivezetése pedig a pozitív nem?

Bocsi a Shift-ért legközelebb használom
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem