Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy olyan áramkör vagy megoldás kellene,hogy rácsiptetek a testemre egy csipeszt vagy egy karszalagot a csuklómra vagy bármi ilyesmi,és ha ez leesik akkor az az áramkör amire ez rá van kötve kikapcsol. Nem tudom hogy érthetően írtam-e. Nah szóval ehez szeretnék kérni ötleteket. Erőre is kössz!
Szerintem a tested által összeszedett 50Hz-es zavart kellene figyelned és ha megszünik vagy egy bizonyos szint alá esik akkor kikapcs.
lehet benne valami csak nemtudom hogy ezt hogy oldjam meg
amugy kösz a gyors választ
Valahogy ugy, hogy müv. erösitö nagy(100-1000x)erösitéssel.Utánna egy kis jelalak formálás és egy monoflop.Amig megvan a jel ujrainditja az idözitést amint kimarad lejár az idözitő és kikapcsol.
Megkérdezhetem, hogy ennek szerinted mi értelme van?
Üdv.: Attila
szerintem semmi
de ismerősömnek kellene futópadhoz
és valami rajzot vagy kapcsolást tudnál hozzá adni?
És ha két csipesz vagy karpánt lenne?Egyik csipesz egy osztóra másik egy npn bázisára.Ha a csipesz fenn van akkor a tranzisztor nyitva van.Ha leesik lezár.Az npn kapcsolna pl egy relét.
Műanyag ruhaszárító csipesz mindkét felébe egy-egy csavart, arra vezetéket kell tenni. Ha szigetelőre (ruhára) csípteted, nem érintkezik. Ha kicsúszik belőle a ruha, záródik az áramkör. Ezt a zárást utána fel lehet pl. egy tranzisztor bázis-emitterének rövidre zárására használni, amitől az lezár.
(Ilyet lehet arra is használni, ha valakitől "elszabadul" a benzines rotációs kapa, önjáró fűnyírő, akkor rövidre zárja a gyújtást. Ilyenkor a csipeszt fixen fel lehet szerelni a gépre, az emberre egy zsinegggel egy műanyag lap lehet kötve, amit be kell csíptetni a csipesz közé.)
Ez tetszik de jó lenne ha tudnál dobni hozzá egy rajzot!
A karkötös is jó lehet mert a test ugyebár félig meddig vezető.Csak ahhoz 2 kell.
Ha ennyire egyszerü dologról van szó akkor inkább egy nyomó gomb:ameddig nyomja megy elengedi megáll...
Valahogy igy.Meglehet oldani ugy is hogy egy karpántba két alufólia csikot rakni.
igen csak nemmindig fogják azt a kapaszkodót rajta van aki nemszokta fogni,ésígy nemtudja lenyomni
jó rajz,kösz
a tranyó mindegy milyen csak NPN legyen? és reléből milyen kell?
Olyan tranyó kéne ami elbirja a relé áramát.A relé kontaktusaival meg lehet kapcsolgatni amit akarsz.Olyan relét válassz ami elbirja a kapcsolandó valamid áramát.
Egy darab vezeték+egy tartó a kapaszkodóba és meg van oldva...
Nézz szét a hestore.hu nBővebben: Link.Ez szerintem jó lehet.(10023076)
és ezt honnan látom behúz 5 voltról,bocs hogy ennyit kérdezek de nemigen volt még dolgom ilyen relés dolgokkal. mert gondolom hogy nem arról tudom meg hogy mivan ráírva mert aztmondtad hogy a kapcsolandó feszt bírja el,az 24 volt. valami pontosabbat tudnál mondani a reléhez,egy olyat hogyha azt megmondom a boltosnak akkor tuggya hogy miről van szó.jah,és tranzisztorból honnan tudom hogy hány voltot bír el?
12 amperos amire kell,ill olyan benne a biztosíték ami a motorhoz megy
A kapcsolandó áramot birja el a relé.Általába a max kapcsolandó fesz 250v szokott lenni reléknél.De rájuk is van irva.
de ha 250 v akapcsolandó fesz és én azt rákötöma testemre az nemfog anyonvágni?
Hát akkor a belinkelt relét sztem felejtsd el.Max 1A t tud kapcsolni.Valami nagyobb kell.
nemhiszem hogy annyi lenne csak megkérdeztem hogyaz nemváge agyon
Inkább az 10002390 számu jó neked csak akkor a tápot is növelni kell
|
Bejelentkezés
Hirdetés |