Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Philips TV
 
Témaindító: BA, idő: Nov 1, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 18
(#) Emil23 hozzászólása Feb 13, 2008 /
 
Helló.
Nekem van egy olyan problémám,hogy tegnap néztem a tévém és hirtelen eltünt róla minden se kép se hang az elején a led se vílágít. A biztosítékot néztem az jó viszont ha bevan dugva akkor búg. Szeretném ha kitudnál segíteni,hogy mit cseréljek ki vagy mit csináljak?
Köszönöm szépen addig is.
(#) lgyk válasza Emil23 hozzászólására (») Feb 13, 2008 /
 
Hi!

Háááát. Nem szeretnélek elkeseríteni, de szerintem ilyen kevés elektronikai ismerettel ne nagyon szerelgesd a nagyfeszültséget... Egy TVben jópárezer volt van, és a hálózatból való kihúzás után a "kutyaházban" levő 400 V-os nagy kapacitású kondenzátorban is elég feszültség marad ahhoz, hogy egy óvatlan, ámde lelkes önkéntes szerelőt agyonüssön...
(#) KondorCsaba válasza Emil23 hozzászólására (») Feb 14, 2008 / 4
 
Helló!
A kondival valóban vigyázz,a 230 kihúzása után feszültségmérővel mérj rá (egyenfesz),bár jobb helyen egy ellenállás kisüti a kondit.Nézd meg dióda vizsgálóval a diódákat és a táptrafó meghajtó tranzisztorát ill. FET-jét nem zárlatos-e,lehet hogy majd ki kell forrasztani a panelből.A trafó 230-as oldalán szokott lenni valamilyen kisebb kondi 10,22,47mikros,ha van müszered mérd meg,ha nincs cseréld ki.Ha már méregetsz nézd meg a nagyfesz trafó meghajtó tranzisztorát és az ott lévö diódákat is
(#) zuzo hozzászólása Feb 14, 2008 /
 
Helló

Van egy PHILIPS 21PT4425/58 TV, ami 2 szkártos. De az egyik javításkor a szervizben csak az egyiket kapcsolták be (vissza), így a másikat nem tudom használni.

Énekem van egy ilyen szerviz kódom, de ott nem lehet ezt beállítani.

Miközben megy a tv, ezeket a billentyűket kell beütni a távirányítón:
0 6 2 5 9 6 és azután az (i+) billentyűt.

Ha tudtok, segítsetek.

Előre is, köszi
(#) kobold válasza zuzo hozzászólására (») Feb 14, 2008 /
 
Miért nem viszed vissza a szervizbe garanciálisra? Ha eltolták, hozzák helyre, kötelesek rá...
(#) zuzo válasza kobold hozzászólására (») Feb 14, 2008 /
 
Mert a TV apáméké és most akartak rá kötni és most jött elő. A TV 3 éves és mikor megvették az első hét után kellett rajta állítani.

Van, a hátulján ajzat és mikor megvettük tutira ki próbáltuk mind a kettőben a videót és a menüben is volt választási lehetőség most nincs. Akkor ment, ez tuti.
(#) san398 válasza zuzo hozzászólására (») Feb 17, 2008 /
 
A szervíz menüben nem is fogod tudni ki vagy bekapcsolni a scart-ot.A szervízben valószínűleg nem a megfelelő szoftvert töltötték rá ezért nincs a választható bemenetek között az EXT1,EXT2, csak az egyik.Az opció kódot még esetleg leellenőrizheted a szervíz menüben és hasonlítsd össze a tv hátulján lévő bárkódon lévővel, ha ott nincs akkor a tv dobozán kell lennie, persze ha még megvan a doboz.
(#) Ginuwine hozzászólása Feb 20, 2008 /
 
helou nekem az volna a problemam hogy van egy regi tv a haveromnak es az tortent hogy raakartunk kotni a tv reproja helyett egy mas reprot na ez meg is volt de utana visszakototttuk az eredetit es csak egy feher csik jelent meg a tv kepernyoen es nemtudunk rajonni a bajra de ha lekotunk minden reprot akkor megy a keprendesen de ami a legerdekesebb az hogy miutan megegyszer megprobaltuk levenni a reprot es utanna visszatenni akkor az tortent hogy a tv mar be se kapcsolt de nemtudunk rajonni a bajra segitsetek lecci mert fontos elore is kosz
(#) aflmor válasza Ginuwine hozzászólására (») Feb 20, 2008 /
 
Mindezt, így, egy mondatban, ékezetek nélkül. Bravó! Ezek után, már nem is érdekel, mi a bánat az a "repro"
(#) Peti.Janka hozzászólása Máj 19, 2008 /
 
Sziasztok! Nekem van egy philips 72cmes sikképcsöves tv-m bekapcsoltam, rendesen bekapcsolt csak bordó betükkel kiírt valami ERROR-T meg körbe számokat, de volt kép és ment rendesen. Kikapcsoltam a távirányítoval majd vissza elment a müsor elfelejtette az öszes csatornát, kb a felét megtaláltam ujra a többit nem is találja, nem megy a teletext, és a kép függöleges vonalai befelé görbülnek a szélén, és nem lehet képméretet álítani. az öszes többi funkcio müködik. Van ötletetek mi lehet ez? egyáltalán érdemes lehet e szerelőt hívni? Előre is köszi a választ!!!
(#) Peti.Janka hozzászólása Máj 19, 2008 /
 
sikerült belépnem a szervízkoddal. felül azt írja: L01ET5 2.1 utánna SMD allul: ERR 0 0 0 0 0
(#) sebestyen_ferenc hozzászólása Júl 14, 2008 /
 
Nekem is van Ps. tévém röviden se kép se hang a szeretném ha valaki rá akadna service manualra, és fel tené az nagyon meg köszöném
PHILIPS 21PT1542/58s
Valami ötletet a javításhoz is elfogadnék mert nincs nagy tapasztalatom a tv-hez!
(#) Doncso válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Júl 14, 2008 /
 
Hello, itt szinte mindent megtalálsz ami egy TV-javításhoz kell persze amatőr szintem.
Üdv: Doncso Bővebben: Link
(#) hard válasza Peti.Janka hozzászólására (») Júl 15, 2008 /
 
Udv

Szerintem ez eeprom hiba,vagyis a memoria icnek ,vagy a szoftwerenek annyi.Uj ic es abba kenne irni egy eepron tartalmat.Szerintem utana ok lenne
(#) hard válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Júl 15, 2008 /
 
Szia

Nagy valoszinusegel tap hibad van.Elkozd at a primer oldalt ,nem bisztos hogy megjavul de legalabb sztabil lesz a tap a javitasnal.Nez korul nem latsz e ,felpuposodot elkot,vagy szetrobant elkot a szekunder oldalon?Nagy valoszinusegel zarlatos a sorkimeno tranyod,vagy a meghajto tranyog.Mindketto egy egy hutobordan lakik.Udv Istvan
(#) sebestyen_ferenc válasza Doncso hozzászólására (») Júl 16, 2008 /
 
köszi a linket
(#) sebestyen_ferenc válasza hard hozzászólására (») Júl 16, 2008 /
 
köszi a segitséget megjavitotam a tv igazad volt a táp részében a power fet adta meg magát
(#) Doncso válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Júl 16, 2008 /
 
szivesen
(#) hard válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Júl 16, 2008 /
 
Szia
Örülök hogy segithettem üdv István
(#) sebestyen_ferenc hozzászólása Júl 21, 2008 /
 
na megint meg adta magát a tv! A problémát sikerült megoldanom a délután
Nem volt fűtés!, amelynek oka a képcső nyakán lévő panelelon lévő tekercs mely ugy néz ki mint egy ellenállás színkod:lila, arany, arany, barna. Ez meg volt szakadva, s nem tudom melyi ennek az értéke, ezért párh. kötem 1.5 ohm ellenállást. Az a kérdésem, hogy jo értéküet tetem-e?
Ezzel alul fűtőtem-e a képcsővet?
Hosszu távon nem okoz-e problémát a képcsőnek?
(#) hard válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Szia

En nem tok ilyen szin kodos elenalasrol,de kuldok egy linket,ami nagyon nagy segitseg minden szin kodot nem ismero emberkenek Bővebben: Link
(#) sebestyen_ferenc válasza hard hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
Hopá! it tévedés van!
Én az ellenállások színkodjait ismerem 4-től 6-ig sávosokat (több mint 10éve). A másik nem ellenállás csak ugy néz ki!, ha nem tekercs amit fenébb irtam és ez a baj, mert ilyen értékű induktivitás elméletileg nem létezik a színkód alapján.
A kérdésemet átfogalmazom a képernyőnek megkora lehet a fűtési feszültsége, meg az árama? ez alapján kiszámolom megkora soros ellenállást kell teni!
(#) sebestyen_ferenc hozzászólása Júl 23, 2008 /
 
valaki segítsen kérem
(#) hard válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
Szia
Bocsi ,tenyleg en olvastam el a video jel valami 170/200 korul van,a futes azt hiszem 500v korul van
(#) sebestyen_ferenc válasza hard hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
500volt a fűtés!
Én ugy tudom 6.3volt csak nem vagyok biztos benne, de fütő áram azt sajna nincs infom rola, ezzek alapján tudnám meghatározni, a soros ellenállás értékét! :vigyor2:
(#) Pitta78 hozzászólása Aug 27, 2008 /
 
Üdv. Szüleimnek van egy Philips 25GR9760/42B Tv-jük és a következő a probléma:

A TXT elszállt mert csak sréhen szaladgál valami zöld maszat helyette, a kép normál TVzés közben néha elmegy feketére hirtelen aztán kb 1 mp után visszajön. Ahogy melegszik egyre sűrűbben. Egyébként stabil, pedig már vagy 15 éves.

Valami ötlet? Esetleg Dunaharaszti környékén szerelő aki ért is hozzá? Köszi, Pitta
(#) BA hozzászólása Nov 1, 2008 /
 
Hello mindenkinek.Van 1 Philips nagyképernyős tv.Ebben a tv-ben 1-2havonta cserélni kel a sortranzisztort.Már átnéztem többször is,de semmi gyanusat nem találtam.Esetleg valakinek 5let,hogy miért hibásodik meg állandoan a tranzisztor.
(#) san398 válasza BA hozzászólására (») Nov 1, 2008 /
 
Írj egy típust légyszives!Én ugyan nem tudok segíteni közvetlenül de megkérdezhetem attól aki naponta javitott ilyen paneleket 10 éven keresztül.
(#) BA válasza san398 hozzászólására (») Nov 1, 2008 /
 
O.k.De ma már nem tudom megnézni a tipusát,holnap felteszem a fórumra.Jó lenne ha lenne valami 5let.Nem kifizetődő az álandó tranyó csere.Ja és legutóbb menet közben adta meg magát.
(#) BA válasza BA hozzászólására (») Nov 2, 2008 /
 
Na hello.Csináltam 1pár képet a tv-ről.Legutóbb mikor tönkrement öszébb ment a kép,kétoldalt fekete sáv volt és a kép széle cakkos volt.Talán ez ad valamilyen támpontot.
Következő: »»   1 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem