Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Segisteget szeretnek kerni abban, hogy hogy tudnek tapegyseget epiteni +/- 145V-ra, de olyat ami nagyon stabil. Ja es impulzus tap nem jo! a maximalis kilenges nem lehet tobb mint max 100 mV. A kimeno aram erossege ne legyen nagy, nekem mar 30-50mA is eleg. A trafot mar megtekercseltem. Bajba vagyok, mert amikor tapegysegre volt szuksegem, mindig megvettem keszen, de ilyet sajnos nem arulnak.
A "nagyon stabil" elég tág fogalom, a 30...50mA lesz a terhelő áram? Gondolom rövidzár és túláramvédelem is kellene, ha igen akkor milyen karakterisztikával (áramgenerátoros, visszahajló, stb) ?
A trafód milyen szekunder feszültségű? 2db független szekunder van rajta, vagy 1db középmegcsapolásos? Milyen célra kell ez a táp, milyen áramkör fog működni róla?
Azt szeretnem, ha bedugom a 220-ba, akkor a kimeneten legyen az egyik droton +145 V, a masikon -145V es minimum 30mA, vagy akar 60-ig is elmehet, a stabil alatt pedig azt ertem, hogy max 100-200 mV legyen a feszultsegingadozas. A tekercs szekunderfesz-e most 145V, kozepmegcsapolasos. szoval ezt szeretnem egyeniranyitani es stabilizalni. A celja pedig hogy vezerelni tudjak egy Burr Brown 3584jm tipusu erositot, erre lesz rakotve egy 16bit-es 80 MHz-es DAC, es egy csomo dolog, de az erositore muszaly nekem ez a feszultseg es aramerosseg.
Ha impulzustappal, vagy mondjuk egy fazisosztos modszerrel meg lehetne csinalni, akkor nem lennek gondba, de ezek sajnos nem johetnek szoba.
Akkor neked egy "sima" áteresztő szabályzós táp kellene.
Azért idézőjelben, mert ekkora feszültségre ilyen stabilitással jópár alkatrészből állna. Szerencsésebb lett volna a két külön szekunder, mert akkor két egyforma 145V-os tápot lehetne építeni és sorbakötni a kimenetüket a +/- táphoz. Középleágazás esetén a két táp egymás tükörképe lenne, ahol az egyikben NPN tranyó van ott a másikban PNP (és viszont), bár ha rajtam múlna valószinüleg fettel csinálnám. (csak a P csatornás mindíg kicsit nehezebb ügy...) mint ahogy a PNP tranyó is)
erre en is gondoltam, de mivel az a 145 V eleg sok, nem hiszem hogy megbizhatoan mukodne, bar en mondjuk PMOSFET-tel gondoltam. Nekem valami egyszeru megoldas kene.
De azert kosz, ja es ha talalkoznal egy kapcsolasi rajzzal, megkoszonnem ha megosztanad.
Csak a számokra néztem rá, de a megoldás egyszerű.
Kb. húsz éve lehet kapni a boltokban erre a problémára megoldást. Úgy egy százas darabja mindenestől. Ha, nem futja néhány ékezetre, nekem sem egy linkre.
Lehet hogy nem ékezetes a billentyűzete.
Inkább segítenél neki ha tudod a megoldást, mintsem ba..ogatod.
Nem a billentyűzettel varázsoljuk a karaktereket a képernyőre.
Titkot árultam volna el? Amin, most pötyögök, ezen sincsenek. Tudod, részben kódlap kérdése. Egyébként, ékezetes billentyűzeten is lehet nyomni a kínait. Remélem, nem úgy gondolod, hogy a hardver, azt az oldalát látja a tasztatúrának, amelyiket én. Ha, így lenne, akkor én tévedtem.
bocs de most eppen munkahelyrol netezek, es nem is Magyarorszagrol, ugyhogy a magyar billentyuzet kizarva, hala az adminisztratorunknak. a windowos karaktertablaval meg eleg sokaig tartana.
Szoval ha tudsz legyszi segits! Kosz elore is
ennyire zavar az ékezetek hiánya?
-nekem fel sem tűnt-
UA 723 -ra kell építeni a dolgot.
Erre keress rá.
Lehet, hogy én vagyok vak, de ez nem csak 2-37V-ig jó, max 40V bemenő fesszel? Hogy lesz ebből +/-145V?
Nem tudom ezt miért nekem címezted.
Viszont egy észrevétel: A 723-as ha jól emléxem max 40 vagy 50V-ot bír el a bemenetén, ha ennél nagyobb feszültségre akarjuk használni akkor már speciálisabb kapcsolástechnika kell hozzá (pl. lebegő táp, vagy egy szinteltolás közbeiktatása). Szóval ez volt a nagy ötlet??? Úgy adtad elő mintha kapásból tudnál neki kapcsolási rajzot küldeni! Nekem nem lenne probléma megtervezni egy ilyen tápot, de jelenleg a munkahelyemről írok a szabadidőm meg nekem is drága. Ennek ellenére ha nem sikerül összehozni valami konkkrét megoldást, akkor lehet, hogy rajzolgatok egy kicsit a tinával (az áramkörszimulátor programról van szó) (+ ha tudok rá időt szakítani)
rogton leltem egy orosz es ukran nyelvu leirast, ahol reszletesen elmagyarazzak, hogy hogyan lehet ezt a 723-ast akar +/- 200 V-ig is hasznalni. Skorinak igaza van, mert tenyleg kellenek plusz dolgok, de semmi bonyolult. ha este lesz idom ki is kiprobalom Multisimbe.
Valami ilyesmit építenék, persze lehet 723-al is. Persze ez csak a fele (+145V)
Én csak azt nem értem, hogy ennek a témának hogyan lehetett elfogadni a "megoldását"?! Ez olyan, mintha azt írtam volna, hogy "keress a neten, biztosan találsz" és akkor ez lesz a megoldás...
![]() Szóval egy linket, vagy valami kézzel fogadhatót illet volna mellékelni, nem csak azt, hogy KERESS...
kiprobalom a 723-ast. aztan meglatjuk, de a rajz is tetszik, mert ahhoz minden van most itthon
Pedig van ilyen 3 lábú IC is, mindjárt megnézem. A fantomtápokban használják a kondimic-hez.
Megtaláltam: VB408 ST micro gyártmány. 400V,40mA
Van még egy lap.
Ha, van rá igény, lemásolom egy magyarnyelvű katalógusból a teljes adatlapot.
Igen, lenne ra igeny, csak ha nem gond ey kicsit jobb minosegbe, mert eleg nehezen kiveheto
Nem hiszem, hogy olyan nagy ötletként tálaltam volna.
Nem én találtam ki a 723-at. Még, csak tranzisztort sem. A probléma egy lehetséges megoldására tettem javaslatot. Egyébként a szimulátorról én hallottam. Attól, hogy amikor ez a félvezető eszköz a piacra került, még csak „kockás” papír volt. Ha, jól emlékszem, már az 1978-as Fairchild katalógusban is benne volt. Akkor találkoztam vele először.
Megpróbálom jobb minőségben.
Nézz vissza egy óra múlva.
Szia!
145 V eff AC feszültségre terveztem egy tápot neked, nem túl jó, de nagyon egyszerű, és könnyen feljavítható. A szimuláció szerint 65,8 mA terehelésnél 33,3 mV a búgás, 144,8 V-ot ad le, míg 30,9 mA terhelésnél 30,9mA a búgás és 145,4 V-ot ad le. A parméterek javíthatók: - A búgás javaítására a kondenzátorok kapacitását érdemes növelni. - Ha azt szerentéd hogy a terhelés változására (bár szerintem egy előfoknál a terhelés körülbelél állandó) a kimeneti fezsültség kevéssé változzon, használj nagyobb teljesítménybírású Zénereket, és a 820 Ohmos ellenállást cseréld. A zénekeret célszerű nagybb mennyiségben venni és összasdogatni a 145-ö V-ot, a angy szórásuk miatt. Ugyanúgy a 820 ohmos ellenállást célszerű finomrahangolni egy másikkal. Apropó, az előfok csöves cucc, hgoy iylen nagy feszültség kell neki? Mert ha csöves akkor ajánlanám a VR150 stabilizátorcsövet, amivel nagyon könnyű egy állandó terhelésű cuccra 145-öt levenni. Bár lényegiben ugyanúgy viselkedik mint egy zéner, de csodaszép szineket ad ![]()
Itt van szebben, az adatlapból (NSC)
Ez tényleg jó. Kösz. Ha még valakinek valami eszébe jut, nyugottan ossza meg velem.
Megpróbáltam ide feltenni, de túl nagy a fájl.
Felteszem a lapomra és ha készen van, ideteszem a pontos helyet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |