Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tápegység +/-145V-ra

Témaindító: gunter86, idő: Nov 4, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) kissanyi válasza gunter86 hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

Második adag.
Bocs, de bénázott az internetem.
(#) kissanyi válasza kissanyi hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

Lemaradt.

02.zip

(#) kissanyi válasza Sebi hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

Köszi!
De ha már megígértem, feltettem, amit hirtelen találtam.
(#) gunter86 válasza lorylaci hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

A multisimbe csinaltad a szimulaciot? mert nekem allandoan novekvo veszultseg van a szimulacioban, kb 180V-ig megy fel
(#) lorylaci válasza gunter86 hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Hello!
Igen, multisimben csináltam. Tudom a szimuláció nem tökéletes, de ha abból indulunk ki hoy a zénereket úgy hozzuk össze hogy 145 V-ot adjanak, akkor a kimeneten ennél nagyobb csak a zénerek leégése esetén jöhet össze...
Valószínű hogy megépítésnél kicsit kell tökölni, célszerű több kis zénert venni és akkor eloszlik a teljesítmény, vlaamint össze lehet pontosabban válogatni a 145 V-ot
Mindenestre maga a kapcsolás nagyon egyszerű.
(#) kissanyi válasza lorylaci hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Beszéljünk egy kicsit a búgás elnyomásról ...
(#) kissanyi hozzászólása Nov 6, 2008 /

Még, azt is hozzátenném, hogy jó eredményeket lehet elérni a zénerekker, ha fehérzaj generátort akarunk összehozni.
Biztos, hogy egy tápegységnél ezt akarjuk?
(#) Picboy hozzászólása Nov 6, 2008 /

Én inkább javasolnám a Skory féle kapcsolás megépítését. Ha a rövidzárvédelmet nem szeretnéd beletenni, akkor a bc182-t, a 6,8 és 100ohmos ellenállásokat ki lehet belőle venni. Nameg a 6,8-as helyét egy vezetékkel helyettesíteni.
(#) petya1989 válasza gunter86 hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Helló nekem van egy monitor tápom ami tud +-45/75/145voltot stabil táp. Rövidzár védett stb. Ha kell ingyen oda tudom adni.
Üdv: Péter
(#) lorylaci válasza kissanyi hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Hello!
Igazad van. Mindenestre gondotlam hogy a kérdést feltevőnek egy egyszerű kapcsolásra van szüksége.
Találtam egy oldalt ahol csöves erősítőköz való tápokat mutatnak (van csöves és tranzisztoros kapcsolás is)
Csöves tápok

Itt több is van ami a kívánt feszültségtartományban működik.
(#) kissanyi válasza lorylaci hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Nem azt írtam, hogy használhatatlan ötlet.
Valóban ez is egy lehetőség.
Arra akartam célozni, hogy esete válogatja.
Ha, követelmény az alacsony „zaj” a tápfeszültségen, akkor gondoskodni kell a szűrésről.
Kerámia kondik. Esetleg, áteresztő tranzisztor.
Amúgy, amit javasoltál, én is használom, ahová lehet. Egyszerű és van, ahol megfelelő.
(#) Skori válasza Picboy hozzászólására (») Nov 7, 2008 /

Néha megfordul a fejemben minek strapálom magam , de ha 723al akar kűszködni akkor egészségére végülis sokat lehet tanulni abból is.
Az más kérdés, hogy korszerű félvezetőkkel, egyszerű megoldásokkal, sokkal jobb tápot is lehet építeni. Pl. a fetes áteresztő már valószínüleg bőven tudná a kívánt speckót, de ha kapna pl még egy TL431 feszültségreferenciát is (akkora mint egy BC tranyó), akkor már atomstabilnak tekinthető (csak mV-os tartományban lenne mérhető a fesz változása).
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem