Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok,
van egy fujitsu siemens E17DL- es monitorom (nem LCD, ez még régi típusú). A gond, hogy bekapcsolom, zölden világít a led, aztán kattanik egyet és kikapcsol a led. Szétszedtük, és láttuk, hogy amikor bekapcsoljuk, ott beakad valami, ahogy kell...csak a led nem világit tovább és kép se lesz a monitoron. Tudna nekem segíteni valaki ebben, hogy hol keressem a hibát, és ha esetleg valami megoldást tudna valaki, megköszönném. Üdv, Bea
Van egy lemágnesező relé nem az huz be?Próbáld ki mi van ha lehuzod a lemágnesező tekercset.
Egy kétvezetékes csati megy általában a nyák táp részéhez.A két kábel egy szijszerű tekercsre megy ami rá van "akasztva" a képcsőre.Ezt a csatit huzd le.
De vigyázz mert van ott a monitorban 27kV dc is ![]()
Az az igazság, speciális hozzáértésetek híján nem igazán kellene nyúlkálni a monitor belsejébe nektek, mert ha rossz helyre nyúltok, megvághat téged/titeket a monitorban mélyen lapoló, de annál nagyobb feszültség.
Szóval, vagy hívjatok hozzá szerelőt, vagy vigyétek el egy ismerőshöz, aki ért az ilyesmikhez. Azért ez nem egy LEGO-auto kategória.
Kipróbáltuk. Lehúztuk a mágnesező tekercset, de így is ugyanaz a probléma.
Amúgy meg akkor nyúlkálunk bele amikor nincs 220 alatt. Esetleg valami más ötlet?
Addig nyúlkáltok benne, amíg egyszer meg nem viccel titeket. Mivelhogy néhány kondenzátor keményen megtartja hosszú percekig, akár órákig a benne tárolt energia nagy részét. Szóval csak óvatosan.
Én már tudom milyen érzés a sorkimenőtrafó és a ki nem sutött pufferkondi
![]() ![]() Nagyon vigyázz ha belenyulsz.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kondik kisüt!
Megelőztél.
![]()
Véletlen nem a kapcsitáp trafója kattan egyet mert letilt valaminek a tulzott áramfelvétele miatt?Egy képet tudsz csinálni?
Köszönjük a figyelmeztetést, akkor esetleg megtudjátok mondani, Győr-Moson-Sopron megyében hol találunk szakembert?Rábakecölben lakom, nem tudom hova vihetném, hogy ne kelljen messze vinni.
Köszönöm ![]()
Nincs ott a környéken valami számtech bolt? Ott szoktak monitort is javitani.
Sziasztok!
Ez tuti hogy nem lemágnesező hiba, valami leterheli a tápot, és azért kapcsol le. Amúgy nem a kondikkal és a sorkimenővel kell elsősorban vigyázni, hanem a képcső töltődik fel nagyfeszültségre, és ezt meg is tartja, akár órákig is. Én táphibára gyanakszom, de ha nincs jártasságotok a monitorokban, akkor ne nyúljatok bele.
Na ezt még nem tapasztaltam hála istennek
![]()
A számítógéppel persze minden oké? Vgakártya a helyén, memória jó, felbontás frekvencia, elsődleges monitor stb, vgakábel nem szakadt? Gondolom ezeket néztétek?
![]() Gyerekek, 29rugóért már akkora lcd-ket lehet venni, hogy nem fér el a lakásba, nem homályos, nem sugároz, nem villog, persze a szinek nem olyanok... Persze én sem veszek magamnak, se mán jó lenne ![]()
Ha nem jó a frissitési freki akkor az ujabb menus monitorok kiirják hogy out of range nem be se kapcsolnak.Ha nem ez lenne az elsődleges monitor a z9ld power led menne legfeljeb villogna.
Tehát ha a számítógépnél lenne bármi gond(kábel, vga,stb) akkor a zöld led villogna, de mivel kikapcsol és nem is ég, ezért nem lehet ez a baj
![]()
Sziasztok!
Van egy CRT.megfigyelő monitorom. SOLIGOR B/W 12.5S CT. A kép függőlegesen kifogástalan,azonban viszintesen hullámzik,beleng. Viszintes eltéritési hibára gondolok,ezért cseréltem pár kondit de továbbra is a hiba fenáll. Ha valakinek volt,van hasonló gondja kérem ossza meg velem a megoldást. Köszönőm! Űdv.Lantos 51 |
Bejelentkezés
Hirdetés |