Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fujitsu Siemens CRT monitor nem kapcsol be
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bellya22 hozzászólása Nov 9, 2008 /

Sziasztok,

van egy fujitsu siemens E17DL- es monitorom (nem LCD, ez még régi típusú).
A gond, hogy bekapcsolom, zölden világít a led, aztán kattanik egyet és kikapcsol a led.
Szétszedtük, és láttuk, hogy amikor bekapcsoljuk, ott beakad valami, ahogy kell...csak a led nem világit tovább és kép se lesz a monitoron.

Tudna nekem segíteni valaki ebben, hogy hol keressem a hibát, és ha esetleg valami megoldást tudna valaki, megköszönném.

Üdv,

Bea
(#) moltam válasza bellya22 hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Van egy lemágnesező relé nem az huz be?Próbáld ki mi van ha lehuzod a lemágnesező tekercset.

Szia
azt hol találom meg?
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Egy kétvezetékes csati megy általában a nyák táp részéhez.A két kábel egy szijszerű tekercsre megy ami rá van "akasztva" a képcsőre.Ezt a csatit huzd le.
De vigyázz mert van ott a monitorban 27kV dc is
(#) Norberto válasza bellya22 hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Az az igazság, speciális hozzáértésetek híján nem igazán kellene nyúlkálni a monitor belsejébe nektek, mert ha rossz helyre nyúltok, megvághat téged/titeket a monitorban mélyen lapoló, de annál nagyobb feszültség.

Szóval, vagy hívjatok hozzá szerelőt, vagy vigyétek el egy ismerőshöz, aki ért az ilyesmikhez. Azért ez nem egy LEGO-auto kategória.

Kipróbáltuk. Lehúztuk a mágnesező tekercset, de így is ugyanaz a probléma.

Amúgy meg akkor nyúlkálunk bele amikor nincs 220 alatt.

Esetleg valami más ötlet?
(#) Norberto válasza bellya22 hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Addig nyúlkáltok benne, amíg egyszer meg nem viccel titeket. Mivelhogy néhány kondenzátor keményen megtartja hosszú percekig, akár órákig a benne tárolt energia nagy részét. Szóval csak óvatosan.

Én már tudom milyen érzés a sorkimenőtrafó és a ki nem sutött pufferkondi Nem kivánom SENKINEK
Nagyon vigyázz ha belenyulsz.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kondik kisüt!
(#) moltam válasza Norberto hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Megelőztél. 400v os pufferkondi nagy a tápnál kisut.És még további kondikban is lehet.Még kihuzás után is.

Véletlen nem a kapcsitáp trafója kattan egyet mert letilt valaminek a tulzott áramfelvétele miatt?Egy képet tudsz csinálni?

Köszönjük a figyelmeztetést, akkor esetleg megtudjátok mondani, Győr-Moson-Sopron megyében hol találunk szakembert?Rábakecölben lakom, nem tudom hova vihetném, hogy ne kelljen messze vinni.

Köszönöm

Nincs ott a környéken valami számtech bolt? Ott szoktak monitort is javitani.
(#) Thomas10100 válasza moltam hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Sziasztok!

Ez tuti hogy nem lemágnesező hiba, valami leterheli a tápot, és azért kapcsol le.

Amúgy nem a kondikkal és a sorkimenővel kell elsősorban vigyázni, hanem a képcső töltődik fel nagyfeszültségre, és ezt meg is tartja, akár órákig is.

Én táphibára gyanakszom, de ha nincs jártasságotok a monitorokban, akkor ne nyúljatok bele.
(#) moltam válasza Thomas10100 hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Na ezt még nem tapasztaltam hála istennek
(#) kaszarobert válasza bellya22 hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

A számítógéppel persze minden oké? Vgakártya a helyén, memória jó, felbontás frekvencia, elsődleges monitor stb, vgakábel nem szakadt? Gondolom ezeket néztétek?

Gyerekek, 29rugóért már akkora lcd-ket lehet venni, hogy nem fér el a lakásba, nem homályos, nem sugároz, nem villog, persze a szinek nem olyanok... Persze én sem veszek magamnak, se mán jó lenne
(#) moltam válasza kaszarobert hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Ha nem jó a frissitési freki akkor az ujabb menus monitorok kiirják hogy out of range nem be se kapcsolnak.Ha nem ez lenne az elsődleges monitor a z9ld power led menne legfeljeb villogna.
(#) kaszarobert válasza moltam hozzászólására (») Nov 9, 2008 / 4

Tehát ha a számítógépnél lenne bármi gond(kábel, vga,stb) akkor a zöld led villogna, de mivel kikapcsol és nem is ég, ezért nem lehet ez a baj
(#) lantos51 hozzászólása Jún 5, 2013 /

Sziasztok!

Van egy CRT.megfigyelő monitorom.
SOLIGOR B/W 12.5S CT.
A kép függőlegesen kifogástalan,azonban viszintesen hullámzik,beleng.
Viszintes eltéritési hibára gondolok,ezért cseréltem pár kondit de továbbra is a hiba fenáll.
Ha valakinek volt,van hasonló gondja kérem ossza meg velem a megoldást.
Köszönőm!

Űdv.Lantos 51
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem