Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Már megvetted ezeket a hangszórókat?
Milyen szempont alapján választottad? Erősítőnek én is a TDA 7294-et ajánlom, mert egyszerű és olcsó, nekem is van egy hidalt változat.Szerintem jó. A két AHX 2030 hoz elvileg (tervezőprogramos számítás alapján) 44 literes reflexdoboz kell, 2db 50 mm-es , 155 mm hosszú csővel.(lásd melléklet) Ezek egyébként autós (88 db-es) hangszórók.
hellósztok!
ezt már megépitette valaki?? ha igen, vagy hasonlót esetleg tapasztalat? és nyák rajz? köszi előre is http://sziget.mine.nu/~danko/kapcsrajzok/500w.jpg Használjátok már az URL gombot! --vicsys
A hangszórókat még nem vettem meg. A sal által kiadott cikkben szerepel házimozi célokra ez a passziv mélyláda és ezért gondoltam hogy azzal épitem meg amit irtak hozzzá(ha tudtok jobb megoldást szivesen fogadom mert annyira nem vagyok jártas a hangszórókban). Az a baj hogy ehez a winisd programhoz nem értek pedig nekem is megvan szal becsüllek hogy ki tudtad belöle olvasni az adatokat
Mellékelem a sal tervet ami alapján irtam.
Ja és ez a TDA 7294 es erösitö ez elég lessz ehez amit el szeretnk késziteni, szoval hogy jol fog dübögni(bocsi ha hülye kérdés)
Én még nem építettem meg, de ismim igen. Ő módosított rajta egy két cuccot meg olyan fetet tett bele ami direkt audió célokra fejlesztettek ki. Felesleges diódákat kigórta, high end végfokot csinált belőle. Amúgy ezt a baji is forgalmazza kit-ként.
Nos urak!
El is felejtettem megmérni a kész hangfalak iellenállását. Nagy meglepetésemre az egyik 8.7 Ohm a másik 9 Ohm. Hangváltó nélkül épp hogy volt 3.6 Ohm. Így már joban állunk mint azelőtt. Szétnézek hogy mi lenne jó hozzá (max 5W-ig) És megnézem hogy a TDA2003 8Ohm-on mit ad le.. üdv!
Szia!
Szerintem nagyon jó választás ez a láda! Én ma lettem kész vele(holnap lehet teszek fel képet a "Ki, mit épített?" topicba ) bár nem SAl van benne, hanem 2 db VIDEOTON és piszok nagy mélye van, bár én helyszűke miatt állítva csináltam meg, de így is jó(kipróbáltam fektettve is de nem változott vagy én nem vettem észre )Üdv!
Nekem is ilyen 400wattos FETes végfokom van. De most hogy nézem az adatlapot feltünt hogy ami a rajzon 0.22Ohm az nálam 2.2Ohm. Lehet ettől valami baja? Mert szól szépen, és jo hangja is van. IRFP240-9240 FETek vannak benne.
Idézet: Baja nem lesz, de cseréld ki őket, valószínűleg elírás,vagy elnézés történt. „ami a rajzon 0.22Ohm az nálam 2.2Ohm. Lehet ettől valami baja?”
Igazábol ezeket már készen vettem. Annyi volt a baja az egykiknek hogy kikellet cserélni a végFETeket. Meg egykis rövidzárat elkellet háritani, de azóta frankón mükszik. Most hogy láttam az adatlapot, kicsit meglepett a dolog. De kicserélem, mert biztosan nem viccből van a 0.22Ohmos.
Szia! Akkor szerintem én is maradok ennél, bár sal hanggal. Annyit kérdeznék hogy te épitettél neki hangváltót vagy neked van e egyáltalán benne vagy csak egy erősitő? Ja és az erősitő az meik, tehát hogy meiket épitetted meg, mert nekem a Tda 7294-es erősitőt ajánlották vagy még volt egy valami tip-es.?
Ja és majd kiváncsi leszek a tiedre ha teszel fel képet, majd figyelgetem a topikot.
Jól teszed
!Nem építettem bele hangváltót, hanem 2.1-es erősítőt építek mellé és egy 80W-os conduktort építettem eddig+1 Texas-t Tehát málam az erősítő eleve csak mélyhangokat erősít, mert kap egy szűrőt szerintem jobban jársz valami igazi erősítővel mint a TDA-val az csakfüstgépnek jó Üdv!
Sziasztok!
TDA2030-as hídkapcsolás( kb. 28W) jó lehet egy mélynyomó erősítőjének? Nem akarok valami őrült erőset, hangszórónak is csak egy ilyesmi lesz:Bővebben: Link
Megnéztem a SAL-os subláda tervet.Nos ez egy kompromisszumos méretezés (elvileg), pláne hogy két hangszóróhoz is ajánlják ugyanazt a ládát (röhely) de ettől még szólhat jól.Hangváltót nem kell hozzá csinálni, szubszűrőt viszont kötelező!Ez egyesíti a sztereó jelet és nem enged 150 Hz-nél nagyobb frekit a szubládára, valamint a fázist is meg lehet vele fordítani 180 fokkal.Amit én építettem az enyémhez azt nem ajánlom, inkább mellékelek egy ígéretesebb kapcsolást.
Bővebben: Link
Akkor tehát ez lehet az a bizonyos Baji féle cucc amiről a fórumon olvasni lehet ilyet is-olyat is?A Baji honlapján 4000 Ft a kit.Ez egész baráti
Kérdés csak az hogy mennyire bírja a gyűrődést...
Elkérjem a módosításokat amivel a hangját lehet javítani meg egy kicsit stabilabbá teszi? Egyik ismim átalakította és sokkal jobb lett viszont a fetetket cserélni kell olyanra ami drágább valamivel.
A 7294-nek brutál mélyátvitele van, úgyhogy fog dübögni, lehet hogy túlságosan is
Viszont szereti az erős tápot :yes: Minimum 150 VA-es toroid és 20.000 µF puffer tápáganként.Akkor jársz a legjobban ha pl.:2x5 db 4700µF-os kondiból építed ki a pufferblokkot, mert így a legolcsóbb, kis helyet foglal a dobozban és elektromos szempontból is előnyösebb.
Persze, mindenképpen érdekelne (ha nem gond)
lapose!
Szia! Bocsi hogy még csak most válaszolok, de csak ma tudtam folytatni a Denon javítását mert volt egyéb pénzes TV javítási munkám is időközben.Mondom hogy hol tartok.Szóval kicseréltem a két végtranyót az 5db ellenálást amik ugye tönkrementek meg a nyugalmi áramért felelős kisjelű tranyót.Majd a hálózati bizti helyére inkább bekötöttem egy 230V/100W-os izzót mert ez egyszerőbb megoldás és mástól is halottam hogy ezelőtt 20-ével is használták ezt a teknikát. Szóval a hálózati bizti helyére bekötöttem egy 230V/100W-os izzót de mielőtt indítottam volna letekertem a nyugalmi áram potiját minimum szintre majd az azon oldali kimenő + biztit kivéve közbeköttem a digit hogy figyelje a nyugalmit folyamatosan.Kb 2-3 perc kell még beállt 8,2-8,5mA értékre de gondolom ez normális jelenség.Majd átköttem a másik oldalba a digit hogy meg tudjam a nyugalmi áram értékét,és visszakötve a másik oldalba beálítottam erre az értékre ami jelen esetben KB 25mA.És bekapcsoltva hagyva 30percig figyeltem a digi-n a nyugalmi áram stabilságát ahogy javasoltad ami max 1mA idököbeni +- változáson kívül stabilnak tűnik persze közben folyamatosan néztem a hűtőt is nem-e melegszik de semmi tök hideg maradt.Aztán a körtét és a digit rajtahagyva jelet adtam neki és finoman feltekertem a hangot maxig persze terhelésmentesen,a nyugalmi kis mértékben ingadozott 25-30mA között a zene ütemében (gondolom ez is normális) jelenség lehet.Ez volt kb 1perc de a körte nem izzott fel a hűtő is hideg maradt.Na itt tartok most egyenlőre még nem tettem terhelésre mert gondoltam először megírom a fejleményeket és megvárom hogy neked mi a véleményed, ezek után merjek-e rá hangfalat kötni vagy sem?Gondolom a leítak alapján jónak tünik de nem vagyok teljesen biztos, inkább megkérdezlek.Várom jelentkezésed...
Szia!
Szerintem leterhelheted, de csak kis hangerővel járasd, és figyeld, hogy nem melegszik-e túlzottan! Legalább fél órán át!
Még azt szeretném megkérdezni hogy a jobb/bal oldal nyugalmi áramát mennyire pontosan szokták beállítani egymáshoz?Mert nekem most 0,3-0,5mA éltérés van a két oldal között mikor már stabilizálódik.De gondolom ez a minimális eltérésnek nincs semmilyen gyakorlati jelentősége?Mert nem szeretném tekergetni a potit ez miatt ha nem muszáj...
Szia! Köszi szépen. "Zenner" megépitette ezt a hangládát és mivel neki már bevált erősitője van ezért ugy gondolom megépitem én is ugy ahogy ő
. Nem tudom hogy itt a helyi boltban(bernárd hangtechnika) mennyi lehet a két hangszóró mert amik a hestore.hu-n vannak olcsobbak a hangszórók mint a sal.hu-n. Szoval nem tudom hogy lehetne e helyettesiteni ezeket hangszórókat valami mással?! Egyébként Valaki rendelt már a hestore-tol mert az irják hogy 990 a házhozszállitás csak ide nállam debrecenbe is? Bocsi ha ez nem ide tartozott
Szia!
aligha tudnék olyan embert mondani az oldalon aki még nem rendelt a HEstore.hu-ról szerintem ha ott rendeled akkor már az erősítő alkatrészeit is össze tudod szedni helyetesíteni szerintem majdnem bármivel lehet ami méretben megfelel(én sem sal-t tettem bele) Üdv!
Üdv!
valakinek nincs egy egyszerübb kapcsolása 400-500w erősítőről?? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Mellékelem a sal tervet ami alapján irtam. 
:yes:
) bár nem SAl van benne, hanem 2 db VIDEOTON és piszok nagy mélye van, bár én helyszűke miatt állítva csináltam meg, de így is jó(kipróbáltam fektettve is de nem változott vagy én nem vettem észre
)