Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Arra gondoltam, hogy mi lenne ha tükrök helyett felesleges CD-ket használnánk olyan dolgokba, mint a szegény ember laser-show-ja, meg hasonló kisenergiájú lézer projektek. Kísérleteztem itthon kicsit a CD vágással, de a fűrész, karcolás, lemezvágó, olló mind halott ötlet, mert a CD reped mint a fene. Egyedül az tűnt jónak mikor a tapétavágót melengettem egy kicsit. Az egészen mélyen vágott, és szabályosan tört, csak az volt a baj hogy hamar kihűlt. Arra gondoltam hogy a pillanatpákámba teszek olyan hegyet, amire rárakom a tapétavágó pengéjének egy kis darabját, és az majd melegíti. A baj az, hogy nem tudom mivel rögzítsem oda az élt, ugyanis van 2 szögem, ami pont jó a pákába, ha meghajlítom akkor majd közé kerül a cucc, de ónozni ugye nem jó, mert az olvad. Beszorítani a két szöggel macerás, át meg nem foghatom semmivel, mert akkor azon folyik az áram. Van valakinek valami ötlete?
Szia!
Én még régebben vágtam műanyag tetőt szikével és úgy csináltam hogy jó hosszan kitoltam a pengét és oldalról gázpákával melegítettem. Üdv!
Szia
Én cekásszal próbálkoznék(fűtőszál) Hajszárítóból kiszedsz egy darabot,és a két végére rácsatlakoztatod a feszültséget,de úgy,hogy a hőszigetelést megoldod ![]() A hosszát,és a rácsatlakoztatott feszültségét neked kell beállítanod Ha nem izzik a fűtőszál,akkor is eleget tesz a feladatnak,de ne is legyen túlságosan "hideg"! Feszültség alatt(de úgy,hogy nem éget meg) szépen lehet "vezetni"... ![]() Sok Sikert Tomi(pulyka ![]()
Vegyél sima borotva pengét ! az egyik oldalát vágd le lemezollóval a két penge végeibe fúrj óvatosan 3mm-es lukat és csavarozd fel a pákára csináltam egy (móricka rajzot)
hogyan is gondoltam.
A #312930-s hozzászólásomat a #312922-nek címeztem,csak nem léptem rá a "Válasz" gombra,véletlen
![]()
Köszi a tippeket.
Gázpákám sajna nincs, mert költséges jószág de a fűtőszál nem egy rossz ötlet. Majd egyszer. Aki lézerben otthon van az nem tudja érdemes-e egyáltalán ezzel foglalkozni, vagy túl sokat szór a CD? Érdemesebb a műanyag vagy a valódi tükör (van egyáltalán műanyag?)?
sajna nem csavaros a páka, hanem "bújtatós".
Nem vagyok otthon a fénytechnikában,de ha tükör"féleségeket" keresel,akkor belenézhetsz egy rossz PC vinyó belsejébe is
![]() a lemezei pont ugyanúgy visszaverik a fényt,mint a valódi tüköré és majdnem akkora,mint egy CD,a formája is passzol...
Üdv.!
Én a labortápom kimenetét egy kis darab ellenálláshuzallal zártam rövidre, és a felizzó huzallal vágtam műanyagot. Szerintem ez a CD-nél is működne. Üdv.: Attila
Hát az odáig ok, hogy tükröz, de nehéz és vágni meg nehezebb mint a műa.-ot (szerintem) a pmls-ben a tükör egy 2-4000-rel forgó motorra kerül, ami azt jelenti, ha nehezebb könnyebben elszáll, és megvág.
Igen, azt hiszem ez a huzalos megoldás lesz a nyerő, de kíváncsi volnék még a tükrözési képességéről egy véleményre.
Egyébként egyszer majdnem megcsináltam a tápod, de elsőnek a függőleges nyák-ot marattam, és pont fordítva, mint kellett volna. Erre olyan dühös lettem, hogy azóta is a fiókban van ![]()
Erről ideáig nem volt szó,hogy itt nem kis sebesség is benne van a dologban!
Egyébként a műanyag CD darab is ugyanolyan veszélyes,mert ha nincs kiegyensúlyozva,akkor szét fogja rázni az egész cuccot,és akkor ugyanúgy lerepül,ha nehezebb a fémnél,ha nem ![]() A "fémtükör" súlya csak két dolgot befolyásol... Az egyik a felpörgetés ideje,a másik,ha lerepül,akkor nagyobb lendülete lesz De úgy kell megcsinálni,hogy ne történhessen ilyen!
De ha a tukör eltalál jobban fog fájni mint a CD.
![]()
Én sima (háztartási) ollóval vágtam sorjamentesen. Nem repedt, nem törött.
Tükör alatt a rossz PC vinyó lemezét értjük
egyébként a müűanyag CD,és a vinyó lemeze között igen csekély a súlykülönbség ![]()
Hát nem.
Nagyobb tömeg, ua. cp.gyorsulásnál nagyobb cp. erő-> előbb tép el a ragasztót, kissebb sebességnél ott a baj. Amúgy egy ilyen cd szelet nem nehéz. egy adag ragasztóval ott van az stabilan.
Lehet nem elég éles az enyém (olló), mert nekem szép hosszan repednek itt a rekámcd-k.
Te tudod
![]() Én adtam tanácsokat,tippeket... Dönsd el melyik a színpatikus... ![]() DE ne csak az enyéim közül válassz,mert a végén azt hiszik,hogy kiközösítem a többieket,vagy ilyesmi ![]() Üdv:Tomi
Elfogadom megoldásnak amit írtál, de azért még kíváncsi vagyok a lézeres kollegák mit szólnak ehhez.
Hali!
Kör alakúra akarsz kivágni egy kis darabot a CD-ből vagy elég egy kis négyzet? Én amikor csináltam a tükörgömböt CD-kből nagyon sok CD-t felhasználtam és sajnos nagy része tényleg repedt akárhogy is vágtam, de vannak olyan CD-k amiket könnyen lehet vágni. Amúgy én is amikor csináltam először a forgótükrös lézershow-t, CD darabkával próbáltam ki, de a rendes mezei tükör jobb, nem 'vesz' el annyi a lézerfényből.
Hello!
A CD felépítése olyan, hogy nagyon kis sávokból áll, amiknek a szélessége azt hiszem közel van a lézer fény hullámhosszához, éppen ezért úgy viselkedik, mint egy diffrakciós rács, csak ez még vissza is veri a fényt. Éppen ezért a lézerfényt nem csak úgy veri vissza mint a tükör, hanem fizikai okokból (most erre nem térnék ki hogy pontosan hogyan) sok sok kis pont keletkezik a képterében, egyenlő távolságokra egymástól. Nagyon érdekes jelenség, ha van egy egyszerű kis lézerpointered, próbáld ki, hogy megvilágítod a CD-t, és nézed hogy milyen kép alakul ki, már látod is a sok sok kis pontot. ![]() No nem nagyon értek az ilyen lézeres technikákhoz, csak tanultam fizikát... ![]() De ha lézeres effektekhez akarod használni, lehet hogy ezt a tulajdonságát még kis is lehetne használni. Valahol még láttam olyat, hogy ilyen optikai rácsokat lehet venni lézeres effektekhez. Elképzelhető, h ezt a tulajdonságát a CD-nek ki is lehetne használni ilyenekhez. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |