Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   250 / 3642
(#) Norberto válasza kobold hozzászólására (») Nov 30, 2008 /

Aztat én is csípom. :vigyor3:
(#) sound.man hozzászólása Nov 30, 2008 /

Van egy pár mw-os lézerem. Ahogy a macska meglátja rohangál utána. Tök jó vele így játszani. Jó nézni ahogy teper a pont után de nem tudja elkapni, ezért megunja egy idő után, de amikor meglátja azért felpattan mindig. Majd építek neki egy játékot szaladgál majd körbe körbe. Viszont a falra nem tud felmászni rendesen, láthatóan zavarja is.
(#) Topi válasza sound.man hozzászólására (») Nov 30, 2008 /

Ezután is rohangálna? Bővebben: Link
(#) szamóca válasza sound.man hozzászólására (») Nov 30, 2008 /

Jár a szeme minta lúzer, ill bocs.lézermacskának! :hide:
(#) szamóca válasza kobold hozzászólására (») Nov 30, 2008 /

Utánanézzek? :hehe:
(#) zenetom válasza Bendegúz hozzászólására (») Nov 30, 2008 /

Azért tényleg miket meg nem etetnek velünk...
Észre se vettük hogy beívódott a mai társadalomba ez az eszperente nyelves adalékanyag (E102, E541, Estb...).
Lassan azt vesszük észre hogy ami kinő a földből almafa az is mesterséges adalékanyagokat tartalmaz meg mehetünk instant vízporért...
Jut eszembe már tartalmaznak mesterséges izzéket a mezőgazdasági növények (jólenne egy nyilas szmájli) hát a műtrágya és társai
(#) sound.man válasza Topi hozzászólására (») Nov 30, 2008 /

Ez megkopasztaná, viszont a szomszéd faluból is tudnék vele játszani.
(#) googa hozzászólása Nov 30, 2008 /

Ha még nem lett volna, akkor itt egy kis kacagnivaló: Emberi Tetris

Ki kellene próbálni...
(#) googa válasza googa hozzászólására (») Nov 30, 2008 /

Nem tudok japánul, de 1:35-nél Choi Hong-man van, aki egy bazi nagy darab kickboxer. 218cm magas és 150 kiló a versenysúlya! Néha láttam a EuroSport-on bunyózni. Jobb, mint Bud Spencer...
(#) Szárnyas válasza googa hozzászólására (») Nov 30, 2008 /

Hong Man Choi tényleg nem semmi figura, szoktam nézni én is a Euron a K1 közvetítéseket. Szokott a közvetítések végén egy összeállítás lenni a legszebb 10 kiütésekről, na abban van, hogy Choi-t úgy kiüti valaki, hogy úgy dől el mint egy kivágott fa. A riporter szavaival élve: Choi elment aludni.
Ez meg egy érdekes kiütés Choi-tól: Bővebben: Link

Egyébként termetre is meg fejformára is kiköpött úgy néz ki, mint a régi Roger Moore-os James Bond filmekből egy vasfogú nevezetű szereplő.
(#) googa válasza Szárnyas hozzászólására (») Nov 30, 2008 /

És EZ milyen? Szerintem jól vette a lapot a sporttárs.
Nem úgy, mint Ő
(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

A cikket elolvastam! Anno én élelmiszer-vegyésznek, ill. kémiatanárnak készültem (Veszprémi egyetem-2év! Mindenkit le tudok beszélni erről az intézményről!!! Akit érdekelnek az ott levő disznóságok, írjon priviben!) !

sajnos sejtem és tudom mi van az élelmiszerekben.

egy apró találóskérdés: ha 20-szor több eperízű termék van a világon, mint amennyi eper összesen terem, akkor mivel pótolják?

Válasz: egy trópusi fa fűrészporában olyan illóolajok és észterek vannak, melyek hasonlítanak az eper ízéhez. Nos, igen! fűrészport (is) eszünk!

...és ha valakinek ez nem lenne elég: Marhatrágyából is lehet szintetizálni etil-vanillint! Lásd: vaníliás cukor. Nem azt mondom, hogy így állítják elő: NEM! egyáltalán nem! így is lehetne!

Jó étvágyat kívánok a Danone joghurtos reggelihez-ebédhez!

Matthew

Ui: a "danone vidia" termék, melyet Hiltivel együtt forgalmaznak - mert itt nem lehet reklámozni tényleg flórás. Azzal szoktam beoltani a házitejet! na az tényleg joghurt!

Egyszer kell megvenni, egy evőkanálból fél liter joghurt lesz másnapra. Ha valakit érdekel, akkor leírom a mikéntjét!
Ja, és továbboltható, a joghurtot elég egyszer megvenni!

(#) DuMatyi hozzászólása Dec 1, 2008 /

Köszönöm mindenkinek, aki vírusirtót ajánlott!

Ezek szerint tök mindegy mit használok, csak használjak valamit!

Mindenki a sajátját védte!

Mindenki mást mondott.

Mondjuk az lenne az igazi, ha egy gépen több is lehetne. ez sajnos lehetetlen!

Matthew
(#) KTobi hozzászólása Dec 1, 2008 /

Indult a Negyedik Magyar Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenye, vagy ha úgy jobban értitek Mars2209. Bővebben: Link
Ez igen is komoly és nem ide való, tudom, de máshová nem tudtam hírtelen beírni

Zavarlak még májusig titeket PICes kérdésekkel
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

Jó reggelt!

Idézet:
„az lenne az igazi, ha egy gépen több is lehetne. ez sajnos lehetetlen!”

Így ebben a formában nem igaz!
Inkább azt mondanám, hogy egy fajtából csak egy lehet.
Van az alap vírusírtó (pl.: NOD32, VírusBuster, Panda, Norton, AVG... kinek mi jön be) aztán ehhez lehet pakolni a különböző tűzfal progikat, kém és trójai figyelőket.
Az a nagy baj, hogy a sok ilyen olyan progi már néha elég tetemesen vissza is tudja fogni a gépet.

Csak egy tökéletes védelem létezik: nem kapcsolom be a gépet.
(#) hapro hozzászólása Dec 1, 2008 /

Technikai kérdés:
szerintetek a villanykörte üvegbúráját hogy lehet elvágni, anélkül, hogy berepedne?
Szeretném a menetes rész alatt közvetlen vagy pár milivel arébb elvágni illetve levágni róla a fémet, és kiszedni belőle a belét, hogy megaradjon maga csak az üveg búrája. aztán azt lecsiszolnám valamivel...valahogy és pohárként funkcionálna.

Próbáltam magas fordulatú nagyon vékony csiszolóval körbe csiszolni az üveget, majd letörni, ez így mindig jó is lett, de a csiszolás alatt mindig egy kis részen berepedt...10-ből kb egyszer lett közel használható de akkor is maradt benne egy kis repedés.

Van egy gyári (hobbi) üvegcsiszolóm, azzal gondoltam a végén megcsiszolni, de a nagyon finom gyémánt feje is túl durva a vékony üveg búra csiszolásához, igen apró darabok ugyan de folyamatosan lepattognak róla, szóval marad a végére asszem a kézi csiszolás papíron vagy valamin.
Csak tudjam levágni valamivel.
tanácsoltak már olyat, hogy kanthal huzalt tekerjek rá felizzatom a huzalt valamekkora fesszel, és egy csöpp víztől az üveg megreped ott ahol volt a huzal, majd le lehet törni, de nincs akkora tápom, hogy a kanthal huzalomat jól felmelegítse, azért meg nem akarok venni másikat...
Szóval várom az ötleteket, hogy a nagyon vékony izzó üvegburáját hogy lehet jól elvágni.
(#) Action2K válasza hapro hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

Szia!
Manapság már sehogy.
Túl vékony az üvege és a köszörülés vagy a huzalos izzítás miatt mindenképpen keletkeznek feszűltségek az üveg peremén. Mikrószkópikus, pókhálószerűek, ettől törik mindíg tovább.
A vastagabb üveg jobban bírná.
Igazán szúrólánggal lehetne levágni.
(#) idlob válasza hapro hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

Valamennyi veszteséget okoz, de talán:
Leszeded, ahogy tudod a búrát. Valameddig megtöltöd pl. olajjal, azután fölé töltesz vizet. Ezután el kell kezdeni melegíteni, és elvileg a fázishatáron különböző képpen melegszik, ezért elpattan. Nem tudom, gyakorlatban mennyire alkalmazható, ill. milyen törésvonalt eredményez.
(#) Lucifer válasza Action2K hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

Idézet:
„Csak egy tökéletes védelem létezik: nem kapcsolom be a gépet.”

Vagy normális operációs rendszert használsz.

KTobi:

Igen háromszoros hiphipp hurrá. Már kezdtem azt hinni, hogy e remek rendezvény is a válság áldozata lesz.
Már csak 158 nap van hátra
(#) Gery hozzászólása Dec 1, 2008 /

Sziasztok!
Most nézegettem a továbbtanulásomat. Jó tanuló vagyok ezért úgy döntöttem hogy a Budapesti Müszaki Egyetemre szeretnék menni mert nagyon megtetszet.
Ami első sorban érdekelne az a Mechatronika. Esetleg van valaki a BME-n ezen a szakon? Az írja már le a véleményét. És ami ezzel kapcsolatban érdekel hogy ez most egy új szakma. És arra lennék kíváncsi, hogy érdemes-e erre menni, mert ez most nagyon felkapott, de mivan ha kifúj ez is akárcsak az informatika. Az is nagyon felkapott volt, most meg már elég nehéz elhelyezkedni normálisan benne. Szóval mitgondoltok? Megéri ez?
Mert ugyanitt a BME-n néztem a sima gépész szakot is, ami szintén nem rossz. Erröl van-e valami véleménye valakinek?
És ha ez a kettő tetszik nekem, szerintetek melyik érdemesebb?
(#) Action2K hozzászólása Dec 1, 2008 /

Munkahelyi baleset:

Most vágtam el a kezem egy(3) A4-es lappal.
Jaj de csíp!
(#) Ballage válasza Gery hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

"....mi van ha kifúj ez is akárcsak az informatika. Az is nagyon felkapott volt, most meg már elég nehéz elhelyezkedni normálisan benne..."

Kifújt az informatika??? Hát én nem tudom, hogy más hogy van ezzel, de ha valaki infósként nem tud manapság rendesen elhelyezkedni, az szerintem elég béna egy emberke lehet...

Én a BME-n tekerek, a második, infós MSc diplomámért, tehát van még hova fejlődnöm, de sosem volt gondom az elhelyezkedéssel, mindig volt miből válogatni.

Szerintem ha érdekel a szakma, és folyamatosan tanulsz meg gyakorolsz, akkor mindig lesz munkád.... Persze nem tudom, hogy a mechatronikára mindez mennyire igaz.
(#) zenetom hozzászólása Dec 1, 2008 /

Hali!
Ha rendelek HE-stroreban kb 2500-3000Ft (ÁFÁval) értékben akkor a sima mezei postaköltség mennyi lesz? Mert van valami szállítás meg utánvét... és azt sokallom..
(#) Szárnyas válasza zenetom hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

Itt a kérdésedre a válasz: Bővebben: Link
(#) zenetom válasza Szárnyas hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

Hát... azért kérdezem mert ezen "a izén" nem tudok eligazodni
(#) Szárnyas válasza zenetom hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

Futárszolgálattal történő szállítás esetén utánvét költséget akkor számítják fel, ha átutalssal fizetsz ha jól emlékszem.

szerk.: így is van itt olvashatsz róla: Bővebben: Link (9-es pont)
(#) zenetom válasza Szárnyas hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

Jó akkor Topi-tól kérdem: hogy jövök ki a legolcsóbban a szállítással?
(#) idlob válasza zenetom hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

Nem vagyok Topiból ,de azért: Ha postai csomagban elférsz, akkor válassz postát és fizess bankkártyával. Ez a legolcsóbb megoldás, csak a 480 jelentkezik plussz költségként. (de számold bele, hogy a posta min. 5 nappal meghosszabbítja a szállítási időt)
(#) zenetom válasza idlob hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

Az egész postaköltség csak 480Ft??
(#) googa hozzászólása Dec 1, 2008 /

Van ez a "Vezeték nélküli gitárport" téma. Én arra gondoltam, hogy minden gitár önmagában vezetéknélküli. Ha szépen ledaráljuk, akkor kapjuk a vezeték nélküli gitárport...
Következő: »»   250 / 3642
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem