Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sómécses
Témaindító: ampervadász90, idő: Dec 14, 2008
Témakörök:
Hello
van nekem egy sómécsesem és szeretném hogy világítson és be is melegedjen a hatás miatt csak nem tom hogy kéne most úgy van hogy van egy 12voltos trafó utána ellenállás hogy csak 3.6V legyen utána meg egy napelemes lámpa elektronika a fényérzékelővel és leddel de így csak világít és nem melegszik be egy kicsit se!!! valakinek valami ötlet?!
A helyedben 12volt 50w-os izzót tennék bele az már tuttira fűt is meg világít isklikk
egyenirányítani kell előtte? a 12V-ot?
Nem kell, hány wattos a trafód?
szia
A LED világítást cseréld izzóra. Egy 12/20W halogén izzó márt fűteni is fog. A trafónak nézd meg a terhelhetőségét bírja e a 20W izzót. Vagy valamikor vettem Disz világító akármit 20W izzóra van egy színezett üveg gömb rátéve. A üveg gömb 1/2óra múlva kb.:40°C Hasonló kialakítást talán ez lehet, csak fordítva elhelyezve: Bővebben: Link
50VA a trafó!
amúgy jó az amit DjGeorge mond 12v izzó, csak akkor az alkonykapcsoló elektrónikám csak 3.6v bír ami kapcsolt a leddet ami 3 voltos namár most akkor hogy lehet megoldani hogy 12volt menjen az egész és az alkonykapcsoló is müködjön?
Pl egy relével...
Vagy tirac-al amelyik jobban tetszik
szia
Ha neked az alkonyat kapcsoló is kell, tegyél be a LED helyére, optó csatolót. Azzal márt triakot is tudsz működtetni. ( Keres rá, a szilárdtest reléknél ) üdv.
50W-os trafó bőven elég az izzóhoz feltéve ha 12 voltos, az 50es izzót meg azért irtam mert nekem ez van az egyik disco fényemben és elég szépen fűt a kicsi
Bocsi ampervadásznak szántam a HSZ-t csak sajnos most kapkodás van és nem figyeltem oda!
ha már itt tartunk valaki le tudná írni, hogy működik egy ilyen lámpa, milyen élettani hatásai vannak és ez mennyire bizonyított?
A sólámpa titka Varázslatos fény, megnyugtató légkör, pozitív életszemlélet, koncentráció. Mindezeket a sólámpák egyidejűleg biztosítják számunkra. A só gyógyító ereje már korábbról ismeretes az ember számára. Sóbarlangokban a gyógyulni vágyók tízezrei fordulnak meg évente. Mire is jó tehát ez a kellemes fényű lámpatest, miként fejti ki hatását? Irodákban, otthonunkban az általunk használt, minket körülvevő gépek pozitív ionokat bocsátanak ki a levegőbe. Ezeket tartósan belélegezve gyengül immunrendszerünk, romlik közérzetünk, nem találjuk az összhangot önmagunkkal. A sólámpák negatív ionos töltése ellenpontozza a pozitív ionokat, megteremtve ezzel a kellő egyensúlyt. A sólámpák meleg fénye biztosítja az ellazulást egy stresszes nap után, új energiákat biztosít, aktivál. Kiváló hangulatfény a hálószobákban. Ügyeljünk rá, hogy ne kerüljön a sólámpa a fürdőhelyiségbe, hiszen a tartós meleg pára lassanként megolvasztja a sóréteget. Képek származása: www.celestialliaisons.com www.westwindcollection.com www.mountainvalleycenter.com kapcsolási rajz nincs ahhoz hogy hogy bírnám a meglévő kis napelemes lámpa fényérzékelőjét átalakítani 12Vra mert mikor ráraktam 12voltott akkor a kondi elszisszent ![]() ha valaki tud valami okosat írjon
szia
Tulajdonképpen mit is akarsz? Idézet: „kapcsolási rajz nincs ahhoz hogy hogy bírnám a meglévő kis napelemes lámpa fényérzékelőjét átalakítani 12Vra mert mikor ráraktam 12voltott akkor a kondi elszisszent ha valaki tud valami okosat írjon” A napelemes lámpa érzékelőjét nem kötheted 12V –ra. Annak a működése ha fény van tölti az akkumulátort, ha nincs fény bekapcsolja a LEDet, és meríti a akkumulátort. Fénytől függ kb.: 3,8 - 4V/50 - 70mA leadására képes. Ami ~0.28W Te 50W akarsz kinyerni , 12V –on . Egy pár darabot, sorba, és párhuzamosan kell kötni ehhez. És fénybe fog világítani a só lámpa. Mit akarsz elérni? Ha világos van, kapcsoljon be a izzó, a só lámpa alatt? Vagy ha sötét van, kapcsoljon be a izzó, a só lámpa alatt? A sötétet te szeretnéd állítani? ( gondolok itt a teljes sötétre, vagy szürkület, vagy olvasni még lehessen, vagy verőfényes napsütés. stb.) üdv.
értem köszönöm a felvilágosítást. Lehet hogy így én is beszerzek egyet.
A hatásának akkor ezekszerint nem feltétele, hogy a lámpa melegítse belülről.
nem feltétele,bár szerintem ha belülről melegíti a gyertya vagy égő akkor sokkal több negatív iont bocsájt ki! én pl sokszor úgy alszok hogy ég a lámpa és sokkal sokkal jobbat alszok!ja és az ágy mellett van a fejemnél! szóval ha melegítve van sokkal jobb!(szerintem legalábbis)
hogy mikor sötét van akkor bekapcsoljon szépen magától!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |