Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
huuu szegény gépet mi lelte? Az a hangszóró így elég barátságtalan... de fel lehet ujítani... mi lesz az átalakítás eredménye? Felujítod vagy másikat építesz bele? Ilyen rádió a nagymamámék padlásán is volt régen de akkor még nem érdekelt a dolog ennyire (10 éves sem voltam...) csak a hangszórót vettem ki belőle, a többivel nem tudom mi lett... és mostmár késő bánat....
Üdv! TamásBP
Ez a TV atom jó!
Gratulálok hozzá! Ha szabad megtudni mennyit eszik? ![]() Üdv!
AKAI GX 4000 hibátlan állapotban áll a polcomon, új kora óta a tulajdonom. (15e Ft volt 1985-ben a KERAVILL-ban.)
Ellenben egy barátomnak van (azt hiszem DS?) amihez fej kellene. Nem tudsz véletlenül?
Zolikám, én küldtem neked hozzá egy hangszórót is!
Az nem jó bele? üdv
Na majd ha lesz kedvem hozzá ezeket megnézem, de pár dolgot nem értek:
mi az a KF? Az az egyik típusú cső? Ja meg hogy kell azt utánhúzni, meg mihez?
Üdv Urak ! Hogy mik történtek a távollétembe.!!!
Középfrekis fokozat, de akkor inkább ne piszkáld!
![]()
Zoli! Teljesen jó most a Kossuth! (540) Nálad még mindig nem?
ahaa..ebbe nincs kedvem így belepiszkálni, még csak nagyon ismerkedés szinten vagyok a csöves cumókkal esetleg Imi barátunkkal együtt, ő azért igen ott van.....
talán majd amikor az EAG-ok új kimenőit szerkesztjük be a helyükre akkor ha lesz kedve, türelme, ideje, stb ehhez, és én meg szépen meg kérem rá, akkor szerintem segít ebben is, mint már párszor.
Biztos, hogy nem vettek vissza, mert nálam (Solymáron - cca 100 km) a detektoros ordít.
Lehet, hogy ismeritek, de hátha nem...
Az ilyen hangolásoknál nagy hasznát lehet venni a "varázs ceruzának". Ez nem más, mint egy műanyag rúd (cca. 3-4 mm átm. és 10 cm hosszú) a végén egy réz rúddal. (M3-as v. M4-es réc csavar, 10-20 mm hosszú.) Nekem egy műa. pálcára egy darab hőzsugorral van a 3-as réz csavar odafogatva. (toldva) Talán már rá is jöttetek, hogy hogyan működik. Közelíted a tekercshez a rezet, ez csökkenti az iduktivítást. Ha halkul az állomás, akkor növelni kell a tekercs induktivítását, azaz befelé kell tekerni a magot. Ha erősödött, akkor kifelé kell tekerni a magot... Értelemszerűen műa. pálcával kell a magot tekerni, de az egy másik pálca!!! (Nem a barack magot!)
Várom az eredmény! ÉK, v. ÉNY-ra vagy?
hát igen a káva csiszolás az komoly munka jobb esetben is 4-5 nap ugye .csiszolás 1 nap,2 x pácolás a rétegek között 24 óra száradás utánna jöhet a lakkréteg ez is duplán. ismét 24 óra száradás a rétegek között.nemrég próbálam ki miszerint a csiszolás elött jelentös munkát meg lehet takaritani ha egy hőlégfúvóval felmelegitem az öreg lakkot és egy spaklival lekaparom utánna már jóval rövidebb munkával meg lehet csiszolni,persze csak óvatosan a hölégfúvóval és csak apró lépésekben,természetesen a készüléket szétszerelt álapotábn
![]()
És mi a helyzet a Kossuth-tal?
Szia!
Ez a második készülék az Orion AT403, a későbbi Tisza típushálózati autotrafós első szériája. A Duna AT505 is nagyjából ugyanez csak a képcsöve 53 cm-es, szemben a 403-as 43 centiméteres. Mindkét cső 90 fokos eltérítésű. Hamarosan egy Duna képei is jönnek... Üdv!
Szia!
Köszi szépen... Hogy mennyit eszik? 23 cső van benne a képcsővel együtt. A TV rész képvevő áramköreit ki lehet kapcsolni, a hangrésze ilyenkor mint URH FM rádió működik a CCIR sávban. Ez a gép ugyanis különhang rendszerű, szemben a modernebb úgynevezett intercarrier megoldással, ahol a kép KF erősítőlánc a hang KF-et is erősíti... Itt ezzel szemben a csatornaváltó után kétfelé ágazik a KF, kép és hangcsatornára. A fogyasztása : Televízió üzemben kb 220 Watt, rádió módban kb 100 watt...tekintve a magas csőszámot ez nem meglepő... Üdv!
Gyönyörű munka, gratulálok! Nekem is rengeteg felújítandó rádióm és TV-m van itthon, csak kénytelen vagyok tavaszig várni, hogy lakkozni tudjak.
"Azt már tudom, hogy polieszter (2 komp.) lakkot használtak a gyárban."
Köszi szépen ez nagyon hasznos infó volt számomra!!
Szia!
Hadd reagáljak a hozzászólásaidra így egyben, 1 nap alatt nagyon lemaradtam itt.... Gratulálok a készülékeidhez! Nem tudom emlékszel-e rám, egyszer mi már e-mailben felvettük a kapcsolatot, de nem itt. Csak azóta sajnos elvesztek a leveleim, és Te is... Meglepetés, hogy itt látlak, és nagyon örülök neki! Egy kisebb gyűjteményre szert tettem azóta már TV-k terén is. Megkeresnélek privátban, ha nem bánod! Üdv!
Hellooo!!!
Persze keress csak nyugodtan bár van mikor nem sűrűn tudok fellépni ide.... na ezt most jól leírtam... Üdv!
Dimagoo csak nekem nem válaszol semmire...
![]()
Igazad van! Hogy én milyen figyelmetlen vagyok...! De keresésben sosem voltam jó. Valószínű, hogy az AKAI fejes válaszra voltam kihegyezve, itt pedig átsiklottam. Meg korán is volt...
Akkor csak nem véletlenül emlékeztetett a Dunára!
Igen, belsőre (majdhogynem) teljesen ugyanaz mindkettő. Leginkább az évjárattól és változattól függ.
Minkét készülék saját a képeken.
Fantasztikus! Az elsőt már el is felejtettem, pedig ilyen TV volt a szomszédban - 1962 tájt. (Nekünk még akkor nem volt.) A 3 db előlapi potiról ismertem meg most. Akkor már azt is tudom, hogy ő a Tisza.
![]()
Ezek nagyon szépek, még általánosban elektronikai hulladék gyűjtést rendezett az egyik tanárom és hozott valaki 3 dunát meg egy tiszát, csak akkor még nem foglalkoztam ilyesmivel pedig ha jól emlékszem a tiszát még ki is próbálta a tanár úr.
Most cipeltem haza pestről egy TERTA T422-es rádiót még ki kell takarítani aztán lehet is izzítani. Ha van rá igény teszek fel képeket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |