Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Samsung SV-230GV videómagnó hang hiba

Témaindító: diamik, idő: Okt 21, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) diamik hozzászólása Okt 21, 2008 /

Hali! Van ez a videómagnó (Samsung SV-230G). Az a helyzet hogy rá van kötve egy Tv-re. Jön be a koax kábel be a videóba onnan meg a Tv-be. De ha kazettát nézek nincs hang. Nem hiszem hogy kontakt vagy beállítás hiba lenne (régebben minden kóser volt, volt hang is, kazettánál is), mert akkor a Tv adásokon sem lenne hang. Nem tudom mi lehet a probléma, sajna annyira még nem vagyok jártas a videószerelésben.
Kérem hozzáértő ember segítségét!!!!
(#) titi válasza diamik hozzászólására (») Okt 21, 2008 /

Hali!
A hangnorma passzol a TV-hez? Ugyanezen Tv-n volt jó régen?
Ha igen, első körben szét kell nézni a hangszedőfej környékén, nincs-e elkoszolódva, kontakthiba, stb.
Aztán lehet tovább kutakodni az előerősítő felé...
De lehet jobban jársz, ha keresel egy hozzáértőt személyesen.
(#) kaszarobert válasza titi hozzászólására (») Okt 22, 2008 / 4

Koszos a hangfejed, tisztítsd meg egy tiszta papirzsebkendövel+alkohol
(#) diamik hozzászólása Okt 24, 2008 /

Köszönöm a tippeket, ki is próbálom mindjárt, de az az igazság, hogy a videó adókon sincs hang. (amiről felvenni tudok) De a pucolást elvégzem.
(#) patexati válasza diamik hozzászólására (») Okt 24, 2008 /

Mivel van összekötve a tv-vel??Scart,rc,koax?Próbáld meg koaxoálisan antennabemeneten is ez a hiba?Lehet a kábel rossz vagy nem érintkezik,esetleg a tv-ben hajlamosak kitörni a scart csatlakoró forrasztásai ha sokszor ki be van dugava meg mozgatva van!
(#) titi válasza diamik hozzászólására (») Okt 24, 2008 /

Egy kicsit pontosabban is fogalmazhatnál, mert kicsit ütik egymást a szavaid..vagy csak én nem értem?
Idézet:
„De ha kazettát nézek nincs hang. Nem hiszem hogy kontakt vagy beállítás hiba lenne (régebben minden kóser volt, volt hang is, kazettánál is), mert akkor a Tv adásokon sem lenne hang.”

v.s
Idézet:
„az az igazság, hogy a videó adókon sincs hang. (amiről felvenni tudok)”

Most akkor csak kazettánál nincs hang, vagy akkor sincs hang, amikor a videón keresztűl nézel (a videón beállított) TV adást?
Lehet olyan probléma is, hogy a TV-n beállított hangnorma más, mint a Videóé.

Patexati! Szerintem simán koax-al van összekötve, mert az első HSZ-ben ezt írta. (Gondolom, hogy ha Scart is lenne, akkor leírta volna, bár ki tudja...)
(#) bubuc17 hozzászólása Jan 9, 2009 /

kb 1 hónapja durrant egyet a videóm+büdös volt.most szétszedtem és a fél táp elrobbant!és így a táranyó számát sem tudom leolvasni.
tudna nekem valaki segíteni hogy milyet rakjak bele??vagy egy rajz vagy valami........
+ az optot hogy tudom kimérni biztosra??
samsung sv-2300x
(#) Sebi válasza bubuc17 hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Rajzot keresni sok esetben tovább tarthat, mint felderíteni az áramkört. Elsőként azt nézd meg, mi a vezérlő IC?
(#) CHZ válasza bubuc17 hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Biztos tranyó volt ?
Ha tranyó valóban , akkor BUT11 jó bele .
(#) bubuc17 hozzászólása Jan 10, 2009 /

fogalmam sincs hogy mi volt benne.
csak tippeltem
sok tapasztalatom még nincs ilyen téren
és köszi a tippet! :yes:

jahh hát ic nincs benne!!
egy 22uf os elektrolit 3 dióda és egy c3203 tranyó
no meg egy marék ellenálat+3kerámia kondi!most nézem itt van a tranyó helyén hogy c e b akkor biztos az lesz!!
és akkor azt nyugodtan belerakhatom???+opto ci-t hogy tudom biztosra kimérni?
köszi
(#) besi99 válasza bubuc17 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /

Alighanem a 2SC3203 az egy mezei BC337equivalens.
Az egészben az a fene gyanús, hogy lehet egyáltalán kép, ha elment a kapcsi táp.

2 féle Samsung 230 -at néztem,az egyik valószínűbb, Viszont nem valószínű a táp elhalása, szinte azonnal minden megáll. A kapcsi tápnál 4 feszt kell tudni mérni 5,8 ,25v 33v, és a 4-ik az kétféle lehet, minegy mennyi, csak legyen. A hangrészben valószínűbb a pukk, bár egy tranyó ritkán hal meg ilyen durván, esetleg gyári hiba?
Tápot meg egyébként se javíts, mert hogy eldurran egy FET, annak alighanem okai lehetnek, dióda, kondi, tehát a hibát hátulról kell keresni, az opto meg itt csak áldozat lehet.

nincs kép teljesen elment! ami rossz volt a primer oldalon azt már cseréltem.elkókat is!akkor jó lesz bele amit írtál?+arra nem válaszoltál hogy hogy tudom megalapítani az opto hibát??nézek zárlatot+szakadást??vagy az nem biztos??

az opto 1 LED-ből -ami dupla feszültségű, tehát diódavizsgálóval 1,4 V feszültségesést mutat, ellenkező polaritással végtelent, atranyó rész kollektor-emitter között bármely polaritásban végtelen
ellenállást mérhetsz
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem