Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektrolizis-es akkumulátor

Témaindító: toki093, idő: Jan 12, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) toki093 hozzászólása Jan 12, 2009 /

Erröl az elektrolizises akksirol szertnék többet megtudni
Az lenne a kérdésem töltöm és pezseg utána megmérem és ezt tapasztalom 40 39 38 37.............0
CSÖKKEN LEFELE de miért?
(#) asi válasza toki093 hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Nézd meg ezt.

465-ös hsz, harmadik kísérlet.
(#) toki093 válasza asi hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

De azt még mindig nem értem hogy miért csökken a feszültség?
Elvileg mivel a hidrogén tárolja az áramot (nekem az mondták) akkor az lehet a baj hogy szökik a hidrogén n
nem?
(#) Sebi válasza toki093 hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Nyilvánvalóan azért, mert olyan kicsi az Ah értéke, hogy a műszer belső ellenálásán át is hamar kisül.
(#) toki093 válasza Sebi hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

én most csináltam egyet abbol nem igen tom hogy mit csinálok vele de felmelegedik a drot és olvad mi kéne vele csinálnom?
(#) asi válasza toki093 hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Hát, ha leírod mit csináltál pontosan talán tudunk segíteni.
(#) aviator17 válasza toki093 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Sziasztok!

Nem tudom illik e ilyet, hogy csak úgy közbevetőleg írok egy témába, de nem akarok új témát nyitni, csak lenne egy idevágó kérdésem. Van egy kis méretű 12 voltos pár (max 5) Ah-s akksim robogóba. Úgy tűnt hogy teljesen meghalt. Ráraktam a 12V-os töltőre. Pár percig tartott az egész töltés, elkezdte tölteni 3-4.5 A-rel majd pár perc múlva leesett 0-ra a töltőáram. Ismerősöm azt mondta ezek alapján hogy cellazárlatos. Ma viszont kipróbáltam és úgy működik mintha soha semmi baja nem lett volna. Az a kérdésem hogy ha zárlatos akkor megmenthető e valahogy? Többszöri elektrolit (desztviz) cserével átmosással, illetve hogy mennyire lehet bízni benne innentől fogva hogy nem merül le?

Köszi a választ!
Üdv
(#) Atis57 válasza aviator17 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Szia!
akku galvánelem házilag..topic.
DE : ha zárlatos lenne akkor nincs meg a 12V nyugalomban
mélykisütés után feleződik az Ah kapacitásod... hamarabb lemerül .
a többire itt valaszolok.
(#) tamast2 válasza asi hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

A kiserletben fenolftalein az indikator amit konnyu elfelejteni
Az oxigen nem a negativ elektrodan valik le es a hidrogen nem a pozitivon. A klor nem is a higany elektrodan. Kicsit osszegabalyodott az illeto a polusokba, meg az ion toltesekbe. A higanynak viszont egyaltalan nincs szerepe a klor levalasaban. osszetevesztette valami massal, de az nem ide tartozik.
(#) ujfalusi válasza aviator17 hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Az elektrolit leöntése az akkumulátor tönkremenetelét eredményezi.
(#) hbandy válasza toki093 hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

"Erröl az elektrolizises akksirol szertnék többet megtudni
Az lenne a kérdésem töltöm és pezseg utána megmérem és ezt tapasztalom 40 39 38 37.............0
CSÖKKEN LEFELE de miért?"

Sir William Robert Grove jött rá arra - akinek személyében a tüzelőanyag-elemek atyját tiszteljük - hogy a reakciót galváncellában szobahőmérsékleten igen jó hatásfokkal tudjuk energiatermelésre felhasználni. 1838-ban vette észre azt, hogy ha vizet elektrolizál, az alkalmazott áram kikapcsolása után ellenkező irányú áram kezd el folyni.

Ezt az áramot az okozza, hogy az egyik platinaelektródnál fejlődő hidrogén oxidálódik, míg a másiknál keletkező oxigén redukálódik. Grove kihasználta a felfedezését, és megszerkesztette az első tüzelőanyag-cellát, amelyet - megkülönböztetésül a többi elemtől, amelyekben fémek és vegyületeik közötti reakció szolgáltatta az áramot - gázelemnek nevezett el. A gázelem két, kénsavoldatba merülő platinaelektródból állt. Az egyik elektród a hidrogén-, a másik az oxigéntartályba nyúlt be. Grove azt is észrevette, hogy az oldatok szintje emelkedik, amikor áram folyik a két elektród között. Ez jelezte a hidrogén, illetve az oxigén fogyását. Grove az üzemanyag cellával kapcsolatos kutatásaival a gőzgépnek akart versenytársat teremteni, életében sajnos nem sok eredménnyel.[b]

forrás: http://www.fuelcell.hu/fchu_engine/index.php/hu/toertenet

Javaslom először ezt olvasd el, utána jöhetnek a kérdések...
(#) hbandy válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

jóvanna, nem kell rögtön kisbaltával jönni... Sajnos a részlet az ördögökben rejlik. Ily kevés hozzászólással igencsak frissnek tűnt ez a döglődő topic!

Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem