Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Az nem úgy van, hogy a Horizont az Orion, a Favorit pedig VT? Vagy ennek ellenére volt hasonlóság?
A Horizont a Sztárnak volt az elődje, a Favorit meg az 51-es képcsöves volt, mind 3 VT. Az Orionnál a Delták mentek kb.
Így csalnak az emlékeim... A Horizontra megesküdtem volna, hogy Orion...
![]()
Sziasztok!
A Favorit, Horizont és Sztár egy készülék család voltak. A szüleim első tévéje egy Sztár TH682 tv volt, nagyon sokáig működött, 86ban cserélték le egy azóta is hibátlan ITT tévére, utána a Sztár az én szobámban szolgált. Azt követte egy Junoszty mint a ZX spectrum monitorja, a Sztár pedig a nyaralóba került és szolgált egészen kb 95ig, mikor a képcső hiba végzett vele. De tovább él mert szereztem egy másik ugyanolyant a volt sulimból, nem sokat üzemelhetett, és a két tévéből lett egy jó. Még a becsavarható lábai is meg vannak. A horizont pedig ez lenne:
Szia!
Nem próbáltam még de nem rossz ötlet... van néhány teszt alany kondi majd kipróbálom... LLaci, a stiro igen azaz a tekercselt fólia kondenzátor. Már régen is alkalmazták ahol nagy megbízhatóságú alkatrészek kellettek...Nekem nagyon beváltak, sokkal megbízhatóbbak a készülékek velük... Persze kerámia kond helyett nagyfrekis részbe nem alkalmas de a kerámia kondik nemigen mennek tönkre, legalábbis én még nem nagyon cseréltem...
Üdvözletem.És ez az első horizont. A második generációból gyártottak többet: kisebb káva-modernebb kinézet.
Igen igen... Láttam olyant is bár nekem nincs sajnos... abban nem volt ilyen keret a cső körül hanem már kidomborodott az előlapból és egy furamód rózsaszínes plexi volt előtte...Favoritból is volt többféle, nekem van egy fehér előlapos robbanós csöves (plexis) változat Tungsram képcsővel és van egy újabb kiadás amelyikben már robbanásmentesített képcső van és fekete keret van körülötte. Mindkettő jó egészségnek örvend, az egyik nemrég még napi használatban volt...
Azért akartam biztos lenni benne, mert nekem van néhány értékből elég nagy mennyiség, (REMIX) még egyedi, gyár által bemért (pl. 12587 pF) darab is. Szívesen adok belőle jócélra, akár mindegyik értékből.
A Horizontnak én is az újabb változatát ismertem, és panoráma képcsőnek híítták...
Üdv. Tudok segíteni 10 -es primerrel. A horizonttól az Inter starig mindbe 10 lábas volt. 9 lábas a Delta 11-12 lábas a Orilux és Victoria.Öreg T
Szia!
Köszi szépen az jól jönne annak ellenére is hogy már egy másik kolléga is küld majd egyet... nem baj az ha van több is mert sosem tudni mit hoz a jövő... Amugy te nem szoktál lenni az Elektronline-n is? Üdv!
Szia ZOLI. Az első primer fekete VT modul a második ha igaz Orion szines primer.
Üdv mozizok ha van időm. Öreg Tom
Biztos???? Ilyen tomboló energiával rendelkező fiatal!!
Amugy érdekes egy dolog ez... sokan gyűjtenek rádiókat de tv-t csak kevesen... bár van itt egy-két srác aki szintén ezt teszi... valahogy a rádiók nem érdekeltek annyira soha sem, a TV volt már kisgyerekként is a technika csodája a számomra...érdekesebb volt belülről, mint a műsorok... mikor kint járt nálunk a szerelő (aki azóta nagyon jó cimborám lett) mindig érdeklődéssel figyeltem ahogy matat a Sztár TV belsejében... már akkor tudtam mi az elektroncső és hogy hogyan kerül a mese a képernyőre... kisgyerekként ez maga volt a csoda és merem állítani hogy még a mai napig is az, tekintve a sok ötletet és trükköt ami árán a rendszer működik... bár már nem sokáig mert jön a szép új digitális világ... vagy lesz kép vagy nem...
Amugy ezt is kivédtem már, van egy HTSZ gyártmányú TV channel Unit modulátorom, UHF és VHF sávra egyaránt, video és hangkimenet meg még az űbermodern cuccokon is van... szereztem HDMI-VGA átalakítót is (HD Fury), abból meg egy VGA PAL konverterrel már meg is van a videojel. Jó tudom nem az igazi de ha minden kötél szakad akkor jó az...
Igen.Ez már MÁS VILÁG. A tv sok helyet igényel ,talán ez az ok. Vagy bátrabban nyúlnak a rádiókhoz. Ha valaki a Köbzoli és Imi65 felkészülségével és lelkesedésevel foglalkozik a rádióval és erősítővel, akkor minden tisztelet megérdemelnek.Már én sem javítom a tv-ket csak az emlékek , de szépek !Nekem is inkább kis tv-k lesznek.
Sziasztok!
Alkatrész segítséget kérnék "orsósmagnetofon"-hoz -BRG M20 Calypso-hoz keresek egy motrot -Unitra ARIA M 2408 SD- hez egy potisapkát -Unitra ZRK M 1417 S-hez három db potisapkát, és olyan "fej takaró műanyag izét" ![]() cserébe fel tudok ajánlani az utóbbi tipushoz alkatrészeket, vagy ha kérdeztek van e valamim, de biztos, hogy megtudunk egyezni. Előre is köszönöm a segítséget! üdv:petya
Szia!
Az M20 az nem calypso hanem a Qualiton HiFi készülék és már tranzisztoros... de a mechanika az ugyanaz mint a calypso... van motorom bele hét végén megnézem mert a szüleimnél van vidéken... amuyg megvan a nagyjából komplett mechanika is... a saját M10 Revue gépemet ujitottam fel belole... Más: Az alba regia chassis restaurálás alatt, képek hamarosan... a chassis tisztítása majdnem kész, a csatornaváltót rendbe tettem, szereztem kondikat a felújításhoz is (axial Stiro 630V 1nF...470nF) Valaki tudja hol lehet még ilyeneket venni? Mert sajnos az otthoni készleteim végesek.... Üdv!
Üdv. Tudok adni .Írd össze , postaköltség az ára.
Szia, köszi!
10 nF 22 nF 47 nF és 100nF 630 V-os kellene... ha lenne ilyesmi... címet magánban...nagyot segítenél vele sok öreg gépet élesztek fel mindig jól jön az ilyen cuccos... Köszi
Írtál 1nf és 470nf-et is. 470nf csak fémházas epoxi van ha igaz! Várom a címed és a feladást jelzem. Öreg
Szia!
Az 1 nF-os megoldodott azt vettem, 470-es meg ritkan kell... sajnos ezek a femhazasok azok amiket nem szeretek mert gyakran szivatnak igy vagy ugy... megy a cim privatban es millioszor koszonom...
Szia!
Köszönöm szépen előre is ![]() Ja és egy kép róla ezért mertem leírni, hogy m20 és calypso ![]() ![]() ![]() Ja meg még eszembe jutott h a "foggantyújánál" 2db "dísz lemez" hiányzik csinálok róla majd képet, hogy konkrétan mire gondolok. esetleg abban is tudnál segíteni? amikor megnézed majd, közben gondolkozz rajta, hogy mennyit kérsz érte, vagy mit ![]() ![]() ![]() ![]() üdv:petya
Látom kicsit elkéstem, már van motor, de ha ilyen kell neked, akkor nekem is van egy. Valamikor régen bontottam, azóta pár nyarat szolgált ventillátor motorként, de hibátlan.
Üdv!
Még decemberben írtam privátot a kapcsolási rajzokkal kapcsolatban, de valamiért nem reagáltál. Ha nem nagy pofátlanság, Djmagoo után nekem is szükségem lenne kondikra, ugyanolyan célból mint neki. Már persze ha marad még. Sajnos nagyon nem találtam én sem eladót sehol.
Ez gyönyörű lett! Hogy oldottad meg, hogy alul az embléma hiánytalanul megmaradjon? Ott nem kellet csiszolni?
Valaki meg tudná mondani hogy ez régiségnek számít-e?
Ismerősöm mangelta anno az ORION gyárból mert a japánok többet szállítottak mint amibe be keltet volna építeni (valami rádióba építették). Kb a 80-sa években építhették be ezeket... Üdv! Szép kis JAPÁN mechanikus, számlapos óra. Van rajta ébresztő meg világítás is ![]()
Végöl is csak "balekot" kell rá keresni.Anno még 110v/60hz eket használtunk a "Japán" kiszálitásokra.
Zoli! Az orion embléma intarzia, ugye? Mennyi csiszolást bír?
Üdv. BOCS ha feledékeny vagyok.Az 5db rajz? Szedem össze és kondit is kapsz .Kérek értékeket és a nagyon szükséges darabokat, Öreg T
|
Bejelentkezés
Hirdetés |