Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató átalakítása

Témaindító: torres1122, idő: Jan 21, 2009
Lapozás: OK   1 / 1
(#) torres1122 hozzászólása Jan 21, 2009 /

Sziasztok!
Mint már más is rákapott a lézerre így én is.
Meg is építettem a kis három motoros tükrös vetítőmet. De valami többre vágyok. Mégpedig az az ötletem támadt, hogy bizonyos pontokra lövök fényt és ott egy efektett használok pl tükörgömb stb.
persze hallottam már mosógép léptető motoros vezérlésről is, de nekem ilyen nincs. Viszont van egy lexmark ocso nyomtatóm, és arra gondoltam hogy az fajin lenne vezérlésre. valahogy úgy hogy oldalról meglövőm a laserel a nyomtató fejen lenne egy 45 fokos tükör az pedig az előtte beállított tükrökre vetítené a fényt, és így tovább a kívánt helyre.
De az a nagy bajom abszolút kezdő vagyok. ara gondoltam hogy majd world ban megírom karakterekből a progít neki. de ez így haha mert tuti nem lenne jó.
Szóval ha valakinek lenne ötlete hogy hogy tudnám irányítani pozicionálva. azt meg tenx ja és usb-s
(#) agressiv válasza torres1122 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Mókás ez a nyomtattó átalakításos terv sok sikert hozzá
(#) Moderátor hozzászólása torres1122 hozzászólására (») Jan 21, 2009

Jujj. Helyesírás, 1-es. A címet javítottam.
(#) zenetom válasza torres1122 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

1. Ennek nem sok köze van a téma címéhez
2. Helyesírás, jááj azok szép szavak...
3. Ez kissé összetetteb téma
(#) ATtiny válasza torres1122 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Röviden : Sehogy.
Hosszabban: A Nyomtatónak saját mikroproceszoros vezérlése van és nincs hozzá nyilt utasítás készlet. Illetve egyébként sem lehet megmondani a fejnek, hogy lépjél 2 lépest balra vagy jobbra. Ezt a nyomtató fogja automaikusan megtenni. Remélem nem feltételezted, hogy úgy nyomtat a nyomtató, hogy minden fejmozgást a PC-röl kéne vezérelni nyomtatás közben.
(#) Action2K válasza torres1122 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Idézet:
„ja és usb-s”
már ezét is hanyagoljuk.
Megoldás: Egy bontott régi "nagyfloppyból" szedd ki a fejmozgató motort, és az elektronikából a vezérlő IC-jét.
A motor tengelyén lévő dobra, a gyári csavarral bármit rá rögzíthetsz, amin a tükör lesz. LPT port, és 12V (a motorra rá van írva a valós) kell neki.
Picike program, és már kész is. A végeredmény akár csak ez. Bővebben: Link
(#) torres1122 válasza zenetom hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

mán megint helyesírási problémák vannak. ...
Olvastam egy másik fórumot itt. És ott ki lett készítve egy ember. Azután meg madarazott, és jogosan moderálták.
Már ne is haragudjatok, de a lényeg a tartalomban van, tudom azok pedig, betűkből illetve szavakból állnak.
Na mindegy nem a nyelvtan a lényeg szerintem. (egyébként meg a suliban is az volt a gyengém.
(#) dilan válasza torres1122 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

[OFF]
Hogy miért fontos a helyesírás? Sztem bántja a szemet a nem helyesen írt szöveg - különösen igaz ez arra, ha címben tűnik föl és szinte ordít a hiba. A lényeg valóban a tartalom, de ha pl. egy kocsi eleje félig össze van törve úgy, hogy attól még megy, az se néz ki jól.
Bocs az offolásért.
(#) torres1122 válasza torres1122 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Nagyon örülök a két hozzászólásnak
De szerintem biztos van valami megoldása ennek.
Persze tudom a soros port egyszerűbb.
De én úgy gondolom hogy ha meglehet mondani egy nyomtatónak hogy melyik pozícióban nyomtasson akkor azt is hogy hol álljon meg, szerintem.
A flopys megoldás az nekem nem jó mert körbe forog.
valahogy így szeretném.

L T
=----------------------/--------------

tükrök / \

Remélem fog látszani L laser T tükör
(#) Action2K válasza torres1122 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Csak azért forog körbe, mert én azt akartam. Akár 0,9°-onként tudom odébb léptetni. Ehhez mit szólsz?
(#) torres1122 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

azt hogy így már sokkal jobban tetszik
ezért elgondolkozom rajta, de az eredeti ötlet azért született meg bennem mivel így könnyen hordozhatóvá tudom tenni. De azt hiszem kitalálok rá valami primitív megoldást azt le fotózom és akkor jobban érti mindenki mire is gondolok.
Azért köszönöm szépen még egyszer az öltetett.
(#) NeoCorteX hozzászólása Jan 22, 2009 /

A helytelenül írt szöveg engem nem zavar jobban, mint az ékezettelen. C64 időkből kialakult egy belső interpreter ami visszaállítja a betűfolyamokat szavakká.
De ha valaki szavakat leírogat egymás után, minden meggondolás nélkül, mindennemű következetesség és logikát nélkülözve, akkor ott az interpreterem loopba megy, és futásidejű hibával puffertúlcsordul.
(#) NeoCorteX válasza NeoCorteX hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

A laser modult egy szervóra (amit RCmodelleknél használnak) tenném és különböző szögekbe lehetne állítani, mint inkább egy vonalban meghatározott különböző pontokra. A középponttól való sugár növelésével a lehetőségek számát így szaporítani lehetne. Ha jól tudom a szervóknak kell egy táp és egy feszültség amihez igazodnak. Ezt a vezérlőfeszt, valami DA átalaítóval állítanám elő.
(#) Action2K válasza torres1122 hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Idézet:
„de az eredeti ötlet azért született meg bennem mivel így könnyen hordozhatóvá tudom tenni.”

Ha a floppys dolgot bedobozolod, akkor kb. 8*8*10cm-es lesz. szerintem jóval hordozhatóbb, mint egy nagy tintasugaras nyomtató. Nem beszélve arról, hogy ha netán a haverod gépére teszed, akkor lehet rá telepíteni a drivert... ja és a nyomtató nem nyomtat nyitott ajtóval, azt is át kell berhelni. A floppyst csak rádugod, elindítod akár a pendrive-ról a programot hozzá (nem kell telepíteni) és már működik is!

NeoCorteX is említi, hogy az egy síkban mozgó tükör nem jó. Ő szervót gondolt, de az drágább, és a vezérlése is bonyolultabb számítógépről. Ahogy Ő is mondja, szögelfordulás kell, de elég csak a fényt megtörni, nem kell az egész lasert mozgatni.

Egy szónak is száz a vége, a floppysnál egyszerűbb nincs! Egy (1, one, jeden, an, uno, ένα, yksi, раз), azaz csak egy darab IC kell hozzá, az is kitermelhető a régi floppyból, de Te döntesz.
(#) NeoCorteX válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

ichi
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Lerajzolhatom, csak a Te (Ti) rendszereteken nincs meg a kódkészlet esetleg. De így van:一
Vagy dalban:Link
(#) cupika97 hozzászólása Feb 8, 2012 /

Sziasztok. Kaptam egy HP C4280 nyomtatót, ami már nem működik, mert eltörött valami benne, és az elveszett. Ma nézegettem, hogy egy kicsi átalakitással megoldható lenne-e, hogy a benne található kijelzőt, és a kártyaolvasót a számitógéphez csatlakoztatva valamilyen módon működésbe lehetne hozni. A kijelzőt Winamp programban futó zene címét és adatait szeretném megjelenítettni. A kártyaolvasót pedig, kártyaolvasóként szeretném használni. Valakinek van ötlete?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Tisztelettel Tomi
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem