Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések
 
Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   5 / 130
(#) Ildikó válasza Ildikó hozzászólására (») Szept 10, 2008 /
 
Mégegyszer kőszőnőm!!
Mivel a fűrdőben az eddigi munkák végett is ki vanbontva a cső a falból, igy a férjemnekcsak párpercébe teltmegnézni. A viz elzáró csap után gyakorlatilag már mindent megnéztűnk, de előtte sajnos nem. -S láss csodát, még az őntisztulás beálta előtt alkalmam lesz fűrődni. Hála NEKED!! (A férjemnek is a kitartó munkáért)
(#) Ildikó válasza Sergei hozzászólására (») Szept 10, 2008 /
 
Valóban a hidegviz befolyócsőve volt levizkővesedve.
Ez volt az eggyetlen, amire nem gondoltunk. Igy vettűnk egy csapot, egybojlert és egy hetes munkát.De fogjuk fel pozitivan, akővetkező 10 évrevan pótalkatrészűnk.
(#) Bubka hozzászólása Szept 11, 2008 /
 
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat.

Ezek szerint melegvízhasználtara mindenki a tartályos gázbojlert javasolja a legtakarékosabb megoldásnak?

Azt gondoltam éjszakai árammal a villanyos bojler verenyezhet vele, de eddig 90%ban lebeszéltek róla mindenfele. Az átfolyós gázzal történő vízmelegítést pedig senki nem javasolta.
(#) Sergei válasza Ildikó hozzászólására (») Szept 11, 2008 /
 
alkatrészböl sohasem elég lényeg hogy megvan a hiba és persze lehet fürödni :yes:
(#) oldman válasza Bubka hozzászólására (») Szept 11, 2008 /
 
Az átfolyós vízmelegiő illetve kombi kazán előnye hogy annyi melegvizet használsz amennyit nem szégyellsz, ill meg tudsz fizetni.
A helyigénye is kisebb, ízlés és felhasználási szokások kérdése!
A kérdés bojler re vonatkozott ezért nem ajánlottuk az átfolyós vízmelegítőt.
Egyébként sok kényelmi, müszaki és gazdaságossági szempontot kell mérlegelni a döntés előtt!
(#) elektroboy válasza Bubka hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Üdv !

Azt irtad 90 % ban a gázbojlert ajánlották,hát igen ez örök dilemma marad gáz vagy villany. De mivan a beszerelési karbantartási költségekkel egy villanybojlert elég könnyű üzembehelyezni, a gázbojler gáz vezetékét engedélyeztetni kell terveztetni stb Az árárol nem is beszélve hogy kétszer annyiba kerül ha nem többe. egy villanybojlert 5000 ft-bol ujjá lehet varázsolni egy gázbjlert elég nehéz ennyiböl.
(#) koomatom1 válasza ciw hozzászólására (») Okt 6, 2008 /
 
Nekem egyik hónapról a másikra megduplázódott a villanyszámlám. Ezért hát -igaz félve gy kicsit-de szétszedtem a bojlert hogy megnézzem a vízkövesedést.
Amit ott találtam az elrettentett!
Kipucoltam azt a 2-3 kilónyi vízkövet és vettem bele fűtőszálból meg anódrúdból ujjakat és helyreált a villanyfogyasztásunk.
Úgyhogy csak ajánlani tudom mindenkinek aki úgy érzi hogy nagyon magas a villanyfogyasztása.
(#) gaborzsazsa74 hozzászólása Okt 13, 2008 /
 
valaki segitsen hogyan tudom ki mérni 100as izzóval hogy jól mér e az oránk 150000 ezer el több van benne és még négy honap a leolvasásig SOS...
(#) potyo válasza gaborzsazsa74 hozzászólására (») Okt 13, 2008 /
 
Az órára rá van írva, hogy 1 kWh energiamennyiség az hány fordulatot jelent a tárcsán. Kikapcsolsz a házban mindent. Úgy tudod leellenőrizni, hogy minden ki van-e kapcsolva, hogy az óra tárcsájának nem szabad mozdulnia. Ezután bekapcsolod az égődet, és méred, hogy mondjuk 10 perc alatt hányszor fordult körbe a tárcsa. Ha a tárcsa n-szer fordult körbe, és k fordulat tartozik egy kWh-hoz, akkor az óra szerint elfogyasztott mennyiség (n/k)kWh. 10 perc alatt az izzód 0,1kW*(10perc)/(60perc/óra), vagyis 0,016kWh energiát fogyasztott el. Ha a két érték nagyon eltér, akkor vagy az óra mér rosszul, vagy az izzó nem 100W-os.
(#) zlota hozzászólása Nov 22, 2008 /
 
Sziasztok!
Van egy Tatramat 80l-es bojlerem amit kipucoltunk és a tetejéről középpen lógott le egy anód (kb 60cm hosszú), de már nagyon széthullva. Mivel nem jött ki ezért csak hajlítgani tudtuk és letört töből az a vékony 5-6 mm átméröjű rúd amire az anódot "futtaták"

Kérdésem mit lehet ilyenkor csinálni?

A tetejét lehetetlen elérni.Ha menetes is volt akkor is esélytelen kifúrni a bojler belsejében a menetet, mivel felnyúlni sem lehet odáig...

Hogyan oldjam meg?
(#) viktor82 hozzászólása Jan 4, 2009 /
 
Végigolvastam a hozzászólásokat. Az éjszakai és nappali áram kapcsán szeretnék irni pár sort. Szerbiában (ahol élek) ez úgy működik, hogy amikor az éjszakai áramra vált a rendszer nem csak a bojler megy az éjszakairól,hanem az egész ház. A fogyasztásmérőnek (háromfázisú) két számlálója van,a felső a nappali (drága), az alsó az éjszakai (olcsó) áram mérésére. A váltást a két tarifa közt egy külön egység vezérli, ami a beállitott időben vált (szolgáltató állitja be). Amikor a kapcsolóóra éjszakai tarifára vált, a fogyasztásmérőn az alsó számláló számol, továbbá mágneskapcsolón keresztül bekapcsolja a bojlert, esetleg a fűtést, de hangsúlyozom, hogy közben az egész ház éjszakain van.
(#) Feri válasza viktor82 hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Ez nálunk is volt
Úgy hívták két tarifás mérés.
(#) viktor82 hozzászólása Jan 4, 2009 /
 
Ne haragudj, hogy hülyeséget kérdezek, de most hogy van ?
(#) potyo válasza viktor82 hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Most úgy van, hogy két óra van felszerelve. Az egyikről megy a bojleren kívül minden, és ez mindig ugyanannyiba kerül. A másik óráról megy a bojler, és ott meg napi minimum 8 órát garantál a szolgáltató, hogy be lesz kapcsolva. De az időpontot nem garantálja, hanem terhelésszabályzásra használja (tehát pl. csúcsidőszakban kikapcsolja a bojlereket, azon kívül kapcsolja be azokat. Illetve a 8 óra sem okvetlenül egyhuzamban van hanem akár többször is ki-be kapcsolgathatja. A második óra a kedvezményes, de arra nem lehet akármit rákötni, hanem csak fix bekötésű fogyasztót (bojler, esetleg hőtároló kályha, ilyesmik).
(#) viktor82 hozzászólása Jan 5, 2009 /
 
Értem! Ez igy kevésbé felhasználóbarát verzió.
(#) nagytibor hozzászólása Jan 7, 2009 /
 
Van egy 80 literes bojlerem és 1 KW –os a betét. Kérdezném, hogy tudom-e nagyobbra cserélni a betétet?
Köszi!
(#) KTobi válasza nagytibor hozzászólására (») Jan 7, 2009 /
 
Természetesen lehet. Azt éred el, hogy gyorsabban melegíti fel a vizet. Amennyiben a hőkapcsoló elemek nem bírják el a megnövekedett áramot, azokat is cserélni kell. Valamint figyelni kell, hogy gyorsabban felforralja a vizet, ha 90°C környékére van beállítva, és későn kapcsol az érzékelő.
(#) nagytibor válasza KTobi hozzászólására (») Jan 7, 2009 /
 
Köszi a választ!
Éppen az lenne a cél, hogy disznóvágáskor és egyéb esetekben, amikor gyorsan sok melegvíz kell, akkor tudja a bojler a tempót. Az elektromos rendszer bírja, csak kíváncsi voltam, hogy marhaság-e az ötletem.
Még egyszer köszönöm.
(#) zs0lt hozzászólása Jan 13, 2009 /
 
Sziasztok!

sürgős lenne mert megfagyunk!

elromlott a bojler, egyszerűen nem melegít, először arra gondoltam hogy nem kap áramot, rákötöttem a hálózatra (valóban nem kapott áramot)
aztán arra, hogy a szabályzója romlott el, azt is lecseréltem...nem működik.. nem melegít, de világít, van benne egy hőfokérzékelő, ami leold, nehogy túlmelegedjen.. azt nem cseréltem le.. vagy az, vagy a fűtőszál... kérlek segítsetek!
most elkezdem méregetni, és megnézem, hogy mi lehet még a baja...

(nem tudom , hogy milyen alkatrészek vannak benne.. nem tudom, hogy ez és az a nagyon nehezen leszelhető oldalak meg stb-k alatt mivan....)
ezért a segítségetekre van szükségem.

köszönöm!

valahogy úgy néz ki a bejler ahogy a képen látható!

bojler1.jpg
    
(#) Villanypasteur válasza zs0lt hozzászólására (») Jan 13, 2009 / 4
 
Szia! Kösd le a hálózatról, rakj rá egy ohm mérőt, tekerd balra koppanásig a hőfokszabályzót, ebben az állásban kb. 20-30 ohmot kell mérj. Ha szakadás van,, mérj rá közvetlenül a fűtőszálra, valamint ellenőrizd a hőfokszabályzó kapcsoló érintkezőit.
(#) Action2K válasza zs0lt hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Áram alatt, amikor világít a lámpa, akkor 230V körüli feszültségnek kell lennie a főtőszálon. Ha ez megvan, akkor áramtalanítsd, és a szakadásvizsgálóval ( ohmmérő ) mérd ki a fűtőszálat, ha ez nem jelez akkor ott a baj.
(#) zs0lt válasza Villanypasteur hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
köszönöm!

sikerült megoldani, minden fekete meg vízköves volt.. és nehezen lehetett észrevenni hogy a fűtőszál, egyik éríntkezője, leszakadt... vagy leégett...

mindegy most működik, köszönöm!!
(#) efcsabi válasza zs0lt hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
vízköves ? de remélem nem folyt a bojlered, az elég veszélyes
(#) villkisz válasza danixxl hozzászólására (») Jan 14, 2009 /
 
helló!Vezérelt villany van nappal is hétköznap!
(#) andrs hozzászólása Jan 15, 2009 /
 
Sziasztok!
Az lenne a problémám,hogy egy ismerősöm fűtőbetétet
cserélt a bojlerében,és azóta lever az év relé.
Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) bgsf válasza andrs hozzászólására (») Jan 15, 2009 /
 
szerintem nézd át az előző hozzászólásokat, ott van rajz is. azok után ellenőrizd le a bekötést, de addig NE!!! használd a bojlert! ha nem vagy biztos magadban akkor hívj szakembert, mert ez nem játék!
Idézet:
„nehogy megrázzon valakit, mert a fürdőkádban esélyed sincs a túlélésre!!”

ebben pedig tökéletesen igazat adok simpinek!
sokmindennel lehet játszani, de az életünkkel nem érdemes.........
(#) andrs hozzászólása Jan 15, 2009 /
 
Köszönöm szépen a segítséget!
Én még arra is gondoltam,hogy a fűtőbetétnél lévő szigetelőgumi lehet rossz,mert azt nem említette hogy kicserélte volna.Majd holnap átnézem ahogy tanácsoltátok.
Köszi mégegyszer!
(#) aandcs hozzászólása Jan 17, 2009 /
 
Szép jó napot mindeki net!
Kicsit bajban vagyok. Na jó. Nagyon. Nem tudok bekötni egy hajdu bojlert. Z 120 E tip. Valaki otthon van a témában?

előre is köszi
(#) szamóca válasza aandcs hozzászólására (») Jan 17, 2009 /
 
Lásd az előző oldalon az (#149480) számú hozzászólás mellékletét. De azért felhívom a figyelmedet arra hogy ez nem játék! Mások veszélyeztetése büntetendő, tehát hiába fogsz védekezni a jóindulatoddal ha baj lesz! Szakit kell hívni.
(#) skynny hozzászólása Jan 23, 2009 /
 

Hello mindenkinek!
A kérdésem ugyan nem a bojlerrel kapcsolatos,de a fórumot végigolvasva bátorkodtam problémámmal hozzátok fordulni.
Tavaly az egyik ismerősöm eljött hozzám egy bazi erős mágnessel,amit mindenre rápróbált/Víz,villany,gázóra./
Visszautasítottam eme nagyszerű üzleti ajánlatot,hiszen a vízóraakna szinte mindíg agyig talajvízzel/nincs kedvem 2havonta búvárkodni/.A gázóra le se sz..ta,ketyegett tovább mint annak előtte.
A villanyórát ugyan megfogta,de a havi villanyszámlánk nem olyan sok,hogy megérte volna befektetni.
Ez kb 3 hónapja történt.A napokban megkaptuk a havi vill.számlát/általányt fizetünk/gondoltam érdekességképp leellenőrzöm mennyi kw-ot használtunk az utolsó leolvasás óta,ami a mágneses történet után volt pár nappal.Hát igencsak meglepődtem az eredményen,miszerint a 3 hónap alatt 1600kw-ot "vágtunk" az órába.Azt tudni kell,hogy az éves fogyasztásunk 2000kw-körül szokott lenni.Utánnaérdeklődtem,s bizony a "mágnes"azonnal hazavágja az órát,mégha rövid ideig is van rajta.Mit tegyek?Ha lecseréltetem az órát,mondván meghibásodott hiszen aránytalanúl sokat mér,azt a szolgáltató bevizsgáltatja?Ha valaki tudna tanácsot adni,azt megköszönöm!
Következő: »»   5 / 130
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem