Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC-ről kábeltv kábelére sugározni?
Lapozás: OK   1 / 1
(#) lovist hozzászólása Jan 31, 2009 /

Üdv mindenkinek!

Érdeklődni szeretnék, hogy lehetséges e az, hogy a PC-t összekötöm a házban található kábel-TV koaxkábeljével, és a TV-ken belehet fogni, amit sugárzok. Teszem fel, a PC-n nézek egy filmet, és akkor látom a TV-ken is. A házban a TV kábelrendszere úgy van megoldva hogy minden egyes TV egy főágról van lecsatlakoztatva. Rem érthető . Előre is kösz a válaszokat.
(#) radiomano válasza lovist hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Szia! Ha van a videokártyádon tv kimenet, akkor arra rákötsz egy videomagnót, beállítod rajta a megfelelő av csatornát, és annak a jelét be tudod fogni a TV készülékeken! Szerintem ez a legegyszerűbb megoldás. Azt viszont nem tudom, hogy erre a célra létezik-e kártya a gépbe.
(#) Madronics válasza radiomano hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Elméletileg lehetséges de van egy technikai oka, mágpedig az hogy a szétosztó amiröé csillagpontban vannak osztva a kábelek vissza felá összegzöként müködnek
A másik pedig az hogy olyan frekin kell sugároznod ahol nem a kábeltv társaság adói vannak mert akkor nagy semmit fogsz érni vele

(#) dbase hozzászólása Jan 31, 2009 /

Ma lettem kész egy ilyen eszközzel, bár erre kamera lesz kötve, de full ilyet kell neked is szerezned, és normálisan bekötni.Bővebben: Link
Holnap készítek egy rajzot, hogy lesz szép a kép mindenhol!
(#) radiomano válasza Madronics hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Úgy kellene akkor kötni, hogy még a csillagpont elé beiktatni a videót. tehát a közvetlenül bejövő kábelt a videó bemenetére, a csillagpont felé pedig a videó kimenetét. A videó még antennaerősítő szerepet is betölt, úgyhogy ha minden jól megy jobb is lessz a kép a TV-ken.
(#) Madronics válasza radiomano hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Nem egészen .A kérdésem az lenne hogy a kábel társaság csatornáit is akarod tovább nézni vagy nem? Mert ha akarod akkor ne igy kösd hanem ugy hogy a tvdbe menö antenna kábel t az erre a célra létezö panelra kötöd értsd tv tuneres kártyádra a gépen feltéve ha tud kimenö jelet is biztositani és a frekijét kb olyan 320 Mhzra álitsad tehát ahol a hypersáv kezdödik. Amásik pedig az hogy a Splitter ami 2-vagy 3 felé osztja a bejövö jelet vissza felé kapott jelnél összegzöként müködik vagyis de csak elméletileg minden tv den ami a szét osztóra van kötve látni fogják a jelet ha tudják a hypersávot kezelni 5 évnél idösebb tv nem tudják kezelni a 320Mhz feletti jeleket...Fontossabb pedig az hogy nehogy feszültséget is adjon ki a tuner mert megölöd vele a tv tunereket mert ez a splitter ágak nincsnek galvanikusan leválasztva egymástól, meg mindig csak a splitter után kötött leágakon kiséreletez. Remélem tudtam segiteni
(#) lovist válasza dbase hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

dbase, megköszönném ha közzé tennéd a rajzot, ha elkészül!
(#) dbase válasza lovist hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Most mennem kell,de holnap megrajzolom, de leszögezem felfűzve nem jo a modulátor. Nap mint nap, kimegyek az előfizetőkhöz, és a modulátor, plusz az 1 méteres vezeték harántcsíkokat képez a tvn, kiiktatom, megmutatom hogy jobb lett a kép, és nem fogják a szolgáltatóra a romlást. Addig keress egy rosz parabolavevőt, vagy egy rosz videót, és szedd ki belőle a fém dobozkát. A neten 4-5000ft.-ért árulják külön. Nem semmi.
Multkor 3 darabot felfűztük, iszonyat elrontotta a kábeltv jelét. Sprektumanalizátorral vizsgáltam.
(#) Ksanyi válasza lovist hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Úgy kell ügyeskedni a kábeltv hálózattal,hogy ne kerüljön vissza a hálózatra zavar a többi előfizető felé!
Különben felderitik a zavarforrást,ha az előfizetők hibát jelentenek be a szolgáltatóhoz, és az neked nem biztos,hogy jó lessz!
(#) SALáta válasza Madronics hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

"ha tudják a hypersávot kezelni 5 évnél idösebb tv nem tudják kezelni a 320Mhz feletti jeleket..."

Bocs de erre reagálnom kell, a tv hangolóegysége mettől meddig is megy ??? Csak 320 Mhz ig ??? Bocs de ez így nem korrekt. Javíts ki ha tévedek,50Mhz től 800 Mhz ig meg /vagy még afölött is /.
(#) dbase válasza SALáta hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Én is javítok.
A tvk 47-860mhz-ig tudnak venni, de a régieknek kiesik a kb 300-400mhz közti tartomány, ezt nevezik hipersávnak, fölötte van már az uhf ami a földi sugárzás. Nálunk is 3 adás odakerült, és sok régi tv nem tudja befogni.
VHF I. sáv 47 - 68 MHz
VHF III. sáv 174 - 230 MHz
VHF IV. sáv 470 - 582 MHz 21 - 34 csatorna
VHF V. sáv 582 - 862 MHz 35 - 69 csatorna
A modulátor 31 es catorna körül sugároz.
(#) Madronics válasza SALáta hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

igen igy van nem okoskodás cimén de 920 Mhz ig vannak tipusok pl samsung de mint azt dbase is mondotta probálj meg egy videoton 10 en akárhány éves tvt 300-400 Mhz közé hangolni .Nem fog sikerülni mert egyszerüen át ugorja azt a frekit . De igazad van nem csak 320 Mhz mennek kösz a javitást
(#) dbase válasza lovist hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Elkészült a rajz, ha valaki jó képet akar kövesse!
(#) szarka hozzászólása Feb 1, 2009 /

Ha már itt tartunk,. tud e valaki olyan kütyüt amivel, pl. két kamerát kamerát be lehete kötni egy számítógépbe ?Esetleg egy olyan progit amellyel lehet is őket keverni. Nem ártana ha mondjuk a PC-ben lévő, mondjuk videó anyagot is hozzá lehetne csapni
(#) SALáta válasza Madronics hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Szívesen, nem okoskodás volt ne úgy vedd.

Nos egy teljesen Off de a TV társaságok igazán kivehetnék az amatőr sávokból magukat, akkora QRM-et okoznak hogy nem lehet tőlük rádiózni, de ugye a másik dolog az hogy mi pedig azt a műsort "kitapossuk" így lehetetlenítve el a tv nézőket, de ez nem a mi hibánk.
Ha én 25 w al rányomok 2 m en(144-146Mhz) tuti a 20 méterre lévő koax összeszedi a jelet, és a környéken gondot okoz. Volt ebből vitám a szolgáltató embereivel, elég érdekes élmény volt, természetesen én voltam a ludas. Nem minden szolgáltató ilyen, csak vannak ilyenek.
(#) djmagoo válasza szarka hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Szia!

A program neve RESOLUME (esetleg Vings Platinum)

hardware-nek pedig capture videokártya, esetleg fire wire kamera esetén fire wire portok, analog videohoz miroVideo DC10 és társai, esetleg USB video stick-ek, PCI-os tuner kártyák... de gépigény az lesz arra készülj fel... ja és az ilyen progik többnyire hardverkulcsosak... vizuáltechnikai cégnél dolgozom, tudom a dörgést... jobban járnál egy EDIROL video mixerrel (4 video input, effektek, keverés, composite és S-video input, output), esetleg Numark AVM-01, AVM-02 keverők, igénytelenebb esetben Panasonic AVE-5 (igaz ez utóbbi olcsó is...)

Üdv!

TamásBP
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem