Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sony 200GS hiba

Témaindító: szk21, idő: Feb 12, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) szk21 hozzászólása Feb 12, 2009 /

hello
lenne egy a témában emlegetett monitorom (CRT) ami a következőket produkálja: mikor bekapcsolom vrsz fel áramot, de egyéb jele nem mutatkozik, hogy elindult volna. Még a led sem kezd világítani. Aztán ha így hagyom bekapcsolva, kb. 5 perc után beindul. Először egy meggyötört kondira gyanakodtam, de... ha menet közben kikapcsolom, aztán fél percen belül vissza, akkor rögtön indul, nem kell reája várni.
(#) NémethBálint válasza szk21 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Én nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz, de a helyedben kicserélném benne az összes elkót, aztán ha így sem lesz jó, akkor valószínűleg tápegység probléma...
(#) kaszarobert válasza szk21 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Talán segít: Valószinűleg hőfokfüggő az a valami ami elromlott, vagy amit vezérel ami elromlott. Azért ez az elkócsere bejöhet, különösen amelyik púpos, mert lehet, hogy lassan töltődik fel, illetve nem tartja a feszültséget, különben is általában mindenki ezt javasolja, tehát amire gyanakodsz az lehet jó, hiszen a félvezetők vagy meghalnak vagy nem...
(#) patexati válasza szk21 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Esetleg egy "kirohadt" forrasztás is lehet egy melegen üzemelő ellenállás vagy félvezető lábainál!
(#) szk21 válasza kaszarobert hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

a gondom csak az, hogy az elkó elvileg kisül azonnal, ha kikapcsolom (főleg ha már púpos), a kirohadt forrasztás pedig nem értem miért jönne rendbe, csak úgy. Azért megpróbálok az elkók nyakára nézni, bár nem nagyon akartam csak úgy szétkapni. Az alaplapja+táp úgy be van építve, hogy atomjaira kell szedni a cuccot, ha hozzájuk akarok férni
(#) kaszarobert válasza szk21 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Mennyire biztos ez az öt perc után való feléledés? Van amikor nem? Ha összevissza, (pláne ha mozgatod is megjavul) az Patexatit igazolná. Régi képcsöveknél szokott előfordulni, hogy lassan melegednek be, de újrakapcsolás után már gyorsan beindulnak.
(#) szk21 válasza kaszarobert hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

öt perc után stabilan indul. nem hiszem h. a képcső, mert a led sem világít rajta, míg be nem indul. egyébként a képcső nem lehet túl régi (trinitron)
(#) kaszarobert válasza szk21 hozzászólására (») Feb 17, 2009 /

Na jutottál valamire?

Most jutott az eszembe, pont ilyen hibám volt pár évvel ezelőtt, az forrasztás volt!!!

(Ha bejön Patexatié a pont)
(#) szk21 válasza kaszarobert hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

hello!
Ennél a típusnál? hol volt a forrasztási hiba? Ennek megpróbálok utánanézni, bár még mindig gondolkodom, hogy hogyan lehetne ennek a dögnek kibányászni az alaplapját.
(#) kaszarobert válasza szk21 hozzászólására (») Feb 18, 2009 / 4

Nem ez a típus volt. De volt egy monitorom, amin pár percig ugrált a kép aztán bemelegedett, és akármit csináltam vele jó volt(Persze nem püföltem). Átnéztem az alján a forrasztásokat, ehhez nem kellett nagyon szétszedni, és végül találtam egy gyanús pontot.
Bocs csak ennyit tudtam segíteni
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem