Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Még régen mikor a TDA2030 menő volt (anno1980-as évek), akkor próbáltam vele erősítöt építeni. Nem jött össze, gerjedt és hídba kötve meg kenyérpirítónak jobb volt mint erősítőnek. Persze lehet hogy a gyárilag ajánlott panel volt a hibás, de az alkatrészek nem, mert a TERTa-nál minden cucchoz hozzájutottam amit a gyári kapcsolás írt!
Amúgy a TDA2030 elméletileg 30W-ot kilökne magában is, de kétlem.... A TDA2005 elég kis teljesítményű egy Hi-Fi erősítőhöz. Nézd meg egy hanglemez dinamika tartományát és add az erősítőhöz. Ha egy hanglemez 60dB tartománnyal rendelkezik akkor ezt egy erősítőnek is produkálnia kell elfogadható hangerősség tartományban. Ezért legalább 15-20Wos erősítő kell ahoz hogy a leghallkabb hangot halljad, a leghangosabbat pedig torzítás nélkül a szomszéd is hallja! .)
már a negyedik nyákot is levasaltam de még az sem sikerült!
![]() ![]()
Ez így van!
![]() Télleg eléggé vékony egy lap... és most próbálom nyomtatni,és télleg iszonyú hogy mien vékony néhány vezető... Amúgy neked is ajánlom figyelmedbe ezt a végfokot,elvégre ez jó házimozi erősítőnek is 4.0,de lehet 4.1 is ![]() Amúgy hallottam már ilyet szólni,és eléggé kielégítő volt a hangja... 4x45W,ugyebár mamár ez a wattmánia hogy többet írnak rá mint amit tud,ez olyan 20-25W-nak felel megy szerintem!
Ennek a korrektornak a fóliarajzát el tudnád küldeni valamilyen valós méretű bmp-ben vagy valami hasonlóban. Laserrel szeretném a vasalós módszerrel elkészíteni. Köszi.
Próbálom letölteni csak most csúcsforgalom van ennek az emailszolgáltatónak az oldalán. Köszi előre is!
Sziasztok!
Kicsit átalakítottam a BGSF-töl kapott korrektor lay-t. Jó lett?
Ez már teljesen kész ?
Autoroute használata nem sok jót hoz , itt is van 1 befejezetlen szakasz . Szerintem tervezd saját logikád szerint jobb lesz .
a tervezetlen szakasz egy sima átkötés a tápágban. nem akartam vaczakolni vele, mert egy átkötés nem kerül semmibe, de ha két órán át a nyákon görcsölök akkor éhenhalok!
![]()
Már javítottam és ott van átkötés nélkül !
Nézd meg az előző hozzászólásom csatolását . Nem kell annak 2 óra , max. 2 perc ..Ilyen egyszerű nyákoknál nem lehet átkötés , ha van akkor rossz az elrendezés .
hát ilyen az mikor megvakulhat az ember és majd kiüti a szemét a megoldás!
![]() elnézésedet kérem! ![]()
Semmi baj csak amikor megláttam , nem értettem miért ilyen . Azt gondoltam scooby mutatványa van benne .
Kicsit átrajzoltam a vezetősávoka , többi maradt . Az autoroute szerintem használhatatlan funkció ..
Mi az az autoroute?
Mind1... Remélem nem azt jelenti hogy nem jó hangú előerősítő...
Nem azt jelenti . Nyáktervező funkciója , ami autómatikusan oldja meg a fóli összekötések vonalát , szerintem semmi haszna .
Jaaaa
oké,megnyugodtam :csodalk: Azt hittem valaki ezt használja,és panasz volt rá...
Azt azért még megkérdezném(sejtem,de bizonytalan) hogy hova megy a táp másik ága?
Sziasztok!
Látom itt már teljesen kitárgyaltátok a különböző hangszedők tulajdonságait, úgyhogy a segítségeteket szeretném kérni. Van nekem egy régi NDK-s lemezjátszóm COMBO márkanévvel. És még találtam hozzá való tűt is (ez anno még 85 Ft volt). Most fel szeretném támasztani a régi lemezjátszót, hogy normális minőségben meg tudjam hallgatni a régi lemezeket, illetve hogy majd át is tudjam venni a számítógép hangkártyájával digitális formátumba. Ki tudja nekem megmondani hogy ez milyen típusú tű:Bővebben: Link mármint hogy dinamikus vagy kapacitív, és hogy milyen hangminőséget várhatok tőle. Eredetileg korrektor nélkül két TBA810 csúcsteljesítményű IC -vel került forgalomba két kis 5W os hangdobozkákkal. RIAA korrektoron keresztül vonalszinthez illesztve lesz azért jó hangminősége, már bakelit minőséghez képest?
Udv,
Sajnos nem epp jo minosegu sem a lemezjatszo sem a hangszedo. A hangszedo egyebkent keramia hangszedo ami onmagaban nem jo minosegu, de a lejatszas minoseget nem csak a hangszedo fajtaja hatarozza meg hanem lejatszo maga is. Szerintem egy ilyen lemezjatszora nem erdemes penzt kolteni ... de persze ez sokmindentol fugg, ugyhogy atfogalmazom a mondatom elso reszet igy: _en_ nem koltenek egy ilyen lemezjatszora 1 Ft-ot sem.
Helló!
Nem fogok költeni rá 1Ft-ot sem, a tű amit mutattam az pedig már meglévő, most találta a mamám valamelyik fiókban ![]()
A kerámia hangszedő előnye az volt hogy olcsó!
Hátránya: Nagy a tűnyomás és eszi a lemezt (új barázdát szánt az eke! ![]() Hátránya még többek között hogy öregszik maga a kristály és egyre kisebb a kimenő jelszint. Valószínű hogy a Te lemezjátszódban már elöregedett, ezért nagyon kis jelszint jön ki belőle. Anno mikor nekem sem tellett jobbra akkor két tűcsere után az egész pick-up-ot cserélni kellett. Aztán átváltottam dinamikus hangszedős lemezjátszóra (LENCO L300) és megdöbbenve hallottam mit művelt a kerámiahangszedö a lemezeimmel. Szerintem ha digitalizálni akarod a régi lemezeidet akkor egy komolyabb, használt lemezjátszót vegyél, néha ki lehet fogni tök olcsón is... Pl: ha eljössz érte akkor ingyen adok egyet, csak két dolog kell bele:pick-up tűvel, és egy szíj. Ha elviszed van egy stroboszkóppal beállítható fordulatszámú lemezjátszód, amihez korrektort is építhetsz és tényleg jó minőségben szól. Majd rakok fel róla képeket. A keramia hangszedős lemezjátszók általában dörzskerekes meghajtással forgatták a tányért. Ennek az a hátránya hogy a motor dübörgését is átvitték a hanglemezre. Előnyéről meg nem tudok.... ![]()
Ennek az autorute-nak van egy olyan hibája, ha nem jól állítom be az értékeket (nem figyelek oda!), akkor az istennek sem a legrövidebb úton megy, hanem amerre a program engedi. Pedig van olyan hely ahol simán elvinnék két vezetősávot is, de a program akkor sem akarja ha már mindent a minimumra veszek!
![]() De azért néha egyszerűbb vele dolgozni....Főleg mikor már kockásra néztem a szemem. Mindig először autorute-tal csinálom meg, aztán kijavítom ahogy nekem jobb. Könnyebb javítani mint megtervezni és javítani.....
A dörzs "keréknek" van számtalan hátránya
![]() PL: amit írtál jól hallatszik a motorzaj,ha elöregszik annak annyi(nekakard megtudni hányat láttam lomtalanításon ![]() Még annyit üzennék: akinek lemezjátszó kell,erősen ajánlom az AKAI AP-Q310-est direct meghajtás full autómatika,nagyon jó hang! Talán még amit sokan ismernek Pioneer PL-750 félautómata,direct meghajtás.
Hát ezek nem túl jó hírek, akkor lehet hogy majd inkább kerítek egy normális lejátszót. Megköszönöm a felajánlásodat, de nem valószínű hogy Bodrognemtudoménakárhová elmegyek érte. Bár úgy gondolom hogy valahol akkor Sárpspatak felé lehet mert ott folyik a Bodrog. Én csak ritkán járok már haza, de akkor is Kazincbarcika felé megyek. De azért köszi...
Mindenki másként csinálja ..
Én soha nem használnám , csak rossz nyákot lehet alkalmazásával csinálni , szerintem és tovább is tart a művelet . EAGLE autoroute funkciója már korrektebb , de az sem mindig hoz jó eredményt , ott a kapcsolásirajz figyelembevételével készül a terv .
Szia!
Ez egy szép kerek leírás volt eme hangszedő fajta negatív tulajdonságairól! ![]() Nekem volt "szerencsém" ehhez a lemezjátszóhoz Ziphone combo néven futott anno. Egyetlen pozitívum a relatíve akkori (mai pick-up árán, 4 komplett lemezjátszót lehetett volna venni abban az időben! ![]() Még annyit hogy, sajnos nem érdemes digitalizálni olyan LP-t, amit ilyen hangszedővel vakargattak, mert a magasak már 8kHz felett nem nagyon lesznek hallhatóak. (persze ennek mértéke, függ a lejátszások számától is.) üdv.
Helló!
Igen, igazad van, tényleg ez a teljes neve. És valóban olcsó is lehetett, mert akkoriban sem voltak gazdagok a szüleim, meg nem is értettek hozzá. Hát a 8kHz tényleg nem sok, remélem azért még többet ki tudok csikarni belőle. Egyébként milyen korrektort javasolnátok a piezo-kerámiás hangszedőhöz? |
Bejelentkezés
Hirdetés |