Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Te voltál, mennyi kell ?
![]()
Pedig Te naponta hallhatsz élő hegedűt amiért irigylésre méltó helyzetben vagy
Idézet: „egy koncert legyen az pop vagy akár szimfonikus olyan szinten van hangtechnikailag trükközve, hogy nem igazán nevezhető annak” Hogy pop koncerteket "trükköznek", az minden bizonnyal igaz, de amikor (pl) a Zeneművészeti Főiskola Nagytermében felcsendül egy Csajkovszkij, vagy a Bazilika karzatán megszólal egy kórus orgona kísérettel (pl. Bach), esteleg az Operettben egy Gershwin darabban a zenekari árokból megszólalnak a fúvósok, - garantálom neked, hogy abban nincs "trükközés"!
Azért az tulzás, hogy naponta. Bár megtehetném, csak aki játszani tud a hegedűn, annak nincs erre mindennap ideje ...
Én meg "Bartókkal mondva", zenei analfabéta vagyok, a kottát csak hírből ismerem ...
Mi voltam én, mit csináltam? Mennyi kell? 8db, PPPP-t építeni
![]()
Igen, ez alkalmanként néhány száz ember kiváltsága. Gondolok itt a zeneakadémiára és a bazilikára a szinházakról már nem vagyunk azonos véleményen
Azt hittem, nekem írtad. Akkor aztán már kocsit rendelnétek nekem a börze miatt?
zenei analfabéta vagyok, a kottát csak hírből ismerem ...
Csak az igazán nagyok mondhatnak ilyet
Igazi szimfónikus hangversenyen csak egyszer-kétszer voltam én is a 70-es évek végén, (akkor Pesten laktam albérletben), ott semmiféle trükközés nem volt, ez egészen biztos, viszont az első taktusnál majdnem leültem a hatástól (csak állóhelyünk volt ,Beethoven 5. szimfónián voltam életemben először, ott 100-nál biztos, hogy több zenész játszott). Nincs az a HI-End csoda, ami ahhoz hasonlót tudna produkálni szerintem, de egy jó zene jó erősítővel, azért bele tud marni az ember szívébe.
![]()
Azt hittem a kérdésemre reagáltál, akkor nem neked vannak QQE 40-eseid ?
![]() Idézet: „Nincs az a HI-End csoda” A lényeg, hogy neked sem kell elmagyarázni, hogy hogyan kell szólnia A JÓ erősítőnek. Igen, néha lehet produkálni élethű (vagy annak tűnő) hangzást elektronikus úton, aztán amikor újra élőben hallod - pl. Beethoven 5.-et, vagy 9.-et!!! - és az első taktusnál tudod, hogy új erősítőt kell tervezned. :yes:
Beethoven 5. szimfónián voltam életemben először, ott 100-nál biztos, hogy több zenész játszott). Nincs az a HI-End csoda, ami ahhoz hasonlót tudna produkálni
Nem várunk mi túl sokat attól a néhány hangsugárzótól ami álmaink rendszerében szól? Hiszen csak azt a százegynéhány hangszert kellene hűen tolmácsolni. Ha csak a rezonáns felületeket vetjük össze, két nagyságrendnyi különbség Idézet: „Nincs az a HI-End csoda, ami ahhoz hasonlót tudna produkálni szerintem” Teljesen egyetértek. [OFF]A véleményem azóta változott meg a kép, és hangvisszaadó berendezések lehetőségeiről, mióta láttam a napfogyatkozást, teljes pompájában. A legprofibb fotó, videó, újság gyakorlatilag szinte SEMMIT nem tudott az ott látottakból visszaadni. Minden, amit utána láttam, csak hitvány utánzat volt, a lényeg nem volt rajta. Nevezetesen az, hogy akkor sok ezren láttuk azt, amit csak a tankönyveinkben tanítanak, ti., hogy az égitestek iszonyatos méretű gömbök, amiket látszólag semmi sem tart. Szinte érzékeltem a hold rettenetes tömegét, mely előtte soha nem is gondolkodtatott el. Aki nem látta, nem tudja, miről beszélek. Ilyen hatása van az élő zenének is, csak - talán - sűrűbben átélhetjük. A Benkót hallottam több alkalommal játszani. A Trombitástól ajándékba kapott lemezeim nem tudják ugyanazt a hangulatot felidézni, mint amikor élőben ment. Sajnos, a trombitás azóta már az égi zenekarban fújja, de a több, mint 40 év alatt örökre beírta magát a zenetörténetbe.
Szia Sturbi!
Ez az utolsó benyögésem ebben a témában. Én csak azt mondtam, hogy a VP minőség a legjobb de ezzel agyúttal nem állítottam azt, hogy minden katonai cuccban kízárólag csak ilyen minőségű komponensek szerepeltek. A rossz tapasztalataim pedig nem az OTK hanem az NGT (orosz betükkel) jelzésű dolgokkal voltak. Egyébként is maga a VP jelzés nagyon ritka volt és 1970-ben (amikor én végeztem) főleg a különlegesen nagy teljesítményű és kis zajú tranyóknál, valamint bivalyerős tirisztoroknál láttam ezt a jelzést. Ilyeneket loptak nekünk akkori barátnőink katonatiszt rokonai... A 70-es évek közepén cégünknél egy olyan R30-as típusú IBM klón számítógép volt, amelyet Kazányban gyártottak egy hadiüzemben. Nohát az tele volt ilyen csillagos komponensekkel. Megjegyzem, hogy a gép ennek ellenére tök kaka volt....
Sziasztok!
Mellekelek egy rajzot. Be van karikazva rajta egy kondi, az lenne a kerdesem, hogy annak a kondinak is 400V-osnak kell lennie?
Nem árt neki. Ha figyelmesen megnézed a rajzot, akkor a potiláncon keresztül az egyik fele földpotenciálon van. A másik fele a cső anódján. Itt ugyan üzemszerűen a feszültség meg sem közelíti a 400V-ot (ez alapján a 250V-os is elég lenne), de - ha nem késleltetővel kapcsoljuk a tápfeszt - akkor itt teljes tápfeszültség jelenik meg, ami lehet több, mint 250V. Ezért nem árt, ha az adott kondi 400V-os. Fizikai mérete a kis kapacitása miatt nem sokkal lesz nagyobb.
ok koszi a valaszt. Csak az a gondom, hogy ilyen feszultsegu kondi nemnagyon van a boltokban
![]() ![]() ![]()
Na oda többet NE menj vásárolni!
![]() Melyik ez a jó kis bolt???
Jó lenne, ha lenne
![]()
Az a csöves, amelyiket az eladó szakmai felkészültségével készítenek, az biztos nem szól jobban. Az a vicc, hogy az eladó hozzáállása kb. a '80-as években vált uralkodóvá. Aztán 20 év múlva a szakma is beismerte: Gyengébb mérési eredmények ide, gazdaságosabb üzem oda, a csöves technika ennek ellenére is sokkal kevesebb problémával terhelt, mint a félvezetős. Tény, hogy a félvezetősöknek is van számtalan előnye. Ahol ezek a főbb szempontok, ott nincs a csöves technikának mit keresni. De aki az átlag HiFinél jobbat akar, annak nem árt ezt a kitérőt megtennie.
gyongyoson van ez a bolt, csak azert jarok oda mer olcsobb mint a hatvani. nalulnk hatvanba egy ellenallas 10 ft
![]()
Tudod, én a kísérleti EL84 SE-met kölcsönadtam tesztelésre egy turai srácnak. A kütyüt azóta sem láttam. Viszont, mikor meghallgatta jó alaposan, a Cambridge Audio tranzisztoros audiophil erősítőjének megkereste a dobozát, és feltette a Vaterára. Talán ez mindent elmond a csöves technika korszerűtlenségéről.
Hat igen en is lestem egyet amikor mondta... Amugy meg vegre megtekertem a GU50-hez a kimanot meg a halot. Rengeteg idomet felemesztette de megeri. Mar csak nyakot kell csinalni es osszedobni.
Akár a boltos is, olyanokat úgy nem bírok, akik még valamilyen (jelen esetben) erősítőt leszólnak, úgy, hogy még nem is hallották a hangját.
Droot: Müszi rajzát csinálod? Én annak nem csinálnék NyÁK-ot.
Strurbi, fordítva nem jó?
![]() Tényleg, szerinted ezek mibe voltak?
Rengeteg bolt van, akik foglalkoznak csomagküldéssel. Itt van a HEStore, Lomex, Elektro_kontha stb. Ha összeszedsz több dolgot, akkor a postaköltség is jelentéktelenebb lesz.
(A problémádra megoldás lehet 2 db 250V-os 1nF-os kondi sorba kapcsolása is.)
Akad még pár darab (14-16).
![]() Imi, mire gondolsz ? Nyilván valamilyen katonai lokátorban, amúgy nagyon-nagyon jó cső, amint látható az adatlapból. (trióda, nagy meredekségdel, jelentős anódárammal). ![]()
Igen Müszi rajzat csinalom, de gitarhoz kell es lesz elotte egy eloerosito, az meg bonyolult es annak csinalok nyakot. De ha mar annak csinalok akkor megcsinalom a vegerositonek is
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |