Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy Nokia 3410-esem. Beszeretném rajta kapcsolni a netmonitort. Bővebben: Link Mert például - elméletileg - ilyeneket is megtudhatnák belőlle: -------------------------- Teszt 01: aktív cella 1. sor - Az éppen használt csatorna száma - Vételi szint dBm-ben - Adóteljesítmény. A csillag az adófokozat muködését jelzi. 2. sor - Az aktuális vagy utoljára használt időrés (0 - 7) - Időzítés előzetes (0 - 63) A Timing Advance-ot, mint annyi más kifejezést talán nem is lehet normálisan lefordítani, mindenesetre a terjedési időt kompenzáló időréseltolódásról van szó. Ez a gyakorlatban 550m*egység távolságot jelent a bázisállomás és a mobil között. ----------------------- Tehát a mobilommal megtudnám állapítani azt hogy milyen messze van a bázisállomás ( 550 méteres pontossággal). Vagy az akku hőmérővel például a külső hőmérsékletet is megtudnám állapítani. De ehhez aktiválni kellene a netmonitort. Ez tegy szervízkábellel és logomanager progival elméletileg meg lehet csinálni. A probléma ott kezdődik hogy egyik sincs meg. A másik dolog hogy egyáltalán ez a bázisállomás távolságmérés mennyire biztos hogy működik a nokia 3410-ben? Használt egyáltalán valaki Nokia netmonitort? El tudná nekem mondani a tapasztalatait? Meg esetleg egy soros portra csatlakozó szervízkábel kapcsolási rajzot nem tud nekem küldeni? Mert soros modemkábelem van, abból talán tudnék gyártani szervízkábelt feltéve ha csak simán be kell kötni és nem kell hozzá kondik meg hasonlók... ---------------------- Még egy kérdés: a gyorstöltő vagy a normál töltő a jobb az akksinak? A töltőket hogyan ismerem fel hogy melyik melyik? Meg a telóm szokott szórakozni töltéskor (normál gyári töltővel) és kiírja hogy: Csatlakoztassa újra a töltőt. De a csatlakozó tökéletes, más töltővel meg nem csinálja ezt a teló. Nem gyári töltővel meg tökéletesen működik a teló...
Helló!
Én innen csináltam meg a másodikat régebben és sikerült életet lehelnem egy 3330-asba. Utána nem foglalkoztam vele. De sikerült bekapcsolni a netmonitort is, csak akkor még nem tudtam, hogy mi az és nem is érdekelt csak hogy menjen a telefon.
Köszi a választ, köszi a progit!
Legalább mostmár a tutira jó netmonitor aktiválására képes program megvan. De még sajnos fárasztanálak titeket pár láma kérdéssel. Pl azt sem tudom hogy a telónál hova kell rákötni? Tehát még azt sem tudom hogy a teló aljára vagy az akksi alatt lévő 4 érintkezőre kell-e rákötni? De ha igen akkor melyik melyikre? Mert a telón nincsenek megjelölve a lábak sem az akksi alatt sem a töltőcsatlakozónál... ![]() Tehát soros (egérport ) csatlakozót szeretném összekötni a telóval. Ahogy a rajzot elnézem lehet közvetlenül csak azt nem értem az akksi az hogy jön a képbe? Vagy akkor ezekszerint az akksi alá kell bekötni és akkor az akksit is helyettesíteni kell egy bekötéssel. Nem tudtok nekem olyan rajzot küldeni hogy fényképen mutatja hogy az egérport melyik tűjét a teló melyik csatlakozójára kössem? Mert néztem a kábeleket, sajnos többe kerülnek mint maga a telefom, sőt már azokból is csak USB-et lehet kapni. Így ezért szeretnék magamnak csinálni egyet...
A linkeden szereplő rajzokban mindben szerepel mikrochip... szóval nekem felejtős az ilyen rajz..
![]()
Bocs Simpi!
Megtaláltam az általad linkelt oldalon azt hogy az akksi alá kell bekötni és az akksi érintkezőire meg rá kell kötni az akksit. Mostmár látom a pinkiosztást csak nem volt nagyon szem előtt a kép. ![]() Már csak azt kell kitalálnom hogy azokat a számítógép soros egérportjába hova kell bekötnöm. És jó-e az úgy ha csak direktbe kötöm mindenféle chip, kondi stb nélkül?
pedig az az egy max 232 nem nagy dolog egy párszáz forintos szintillesztő IC. Minden elektronikai boltban kapható. Soros portra simán nem tudod rákötni a telefont, mert más jelszinteket használ a kettő. lehet, hogy hazavágja a telefont is a soros port főleg, ha kiad magából 12V-ot is. A telefon biztos nem díjazná ha 3,3V helyett 12V-ot kapna.
De az a chip csak a jéghely csúcsa, van ott a konditól kezdve minden.
Szerintem jobban járok ha valamelyik szervízbe beviszem és mondom hogy netmonitor kellene... ![]() Nem tudom hogy mennyire ismerhetik a netmonitort de gondolom ha a függetlenítés megy nagyüzemben akkor ez is fog menni nekik.. ![]() ![]() Ha én kúrom el magamnak akkor nem lesz olyan idegesítő.. ![]() Meg van itthon egy 3310-es amit felhasználnék teszttelefonnak. Ha rajta működik akkor a 3410-esemen is fog.
Akkor miért nem úgy tetted fel a kérdést, hogy ne legyen benne semmilyen alkatrész?????
![]() ![]() ![]() *:itt egy csúnya szó helye van. ![]()
Értek-e az elektronikához? Hát semennyire se.
![]() Max kondi ki-be forrasztás, a többi alkatrészt meg fel sem ismerem. De soros porton 12V? Na majd a hétvégén akkor direktbe kötöm a 3310-est. Ha annál sikerül és beválik akkor ugye a 3410-esem sem fog tönkremenni? Mennyiben különböznek ezek egymástó adatkábel ügyileg? Bár valszeg ha 3310 nem ég ki akkor a 3410 sem fog. ![]()
Már írtam miért nem veszek gyári kábelt, túl drágának tartom, amennyibe az adatkábel kerül annyiból már kapok egy telefont is.
![]() De szerintem egy rablás amit elkérnek egy ilyen kábelért... pláne egy 3410-eshez valóhoz. Szerintem rajtam kívül nincs más ember a földön aki ilyet szeretne.. ![]() Mert ha még 500 lenne a kábel de hogy 1400 + postaköltség... ![]() Akkor inkább ennyiért veszek bele egy utángyártott akksit mert már eléggé gyengélkedik a benne lévő.
Szia
Piacon néhány száz forintért lehet kapni régi nokiákhoz valo adatkábelt, aztán csak a végén a csatlakozót kell átalakitani.
"Még egy kérdés: a gyorstöltő vagy a normál töltő a jobb az akksinak? A töltőket hogyan ismerem fel hogy melyik melyik?"
A normál töltő a jobb mert ,a gyors töltéssel csökken az élettartama az aksiknak. Ha egy töltőn van normál meg gyors töltés funkció is,akkor általában feltüntetik rajta egy kapcsolóval hogy éppen melyik típuson van.(szerintem)
A soros porton szabvány szerint +13V és -13V a két logikai szint. Tehát e két érték között változik. Ez viszont nem mindig ennyi. Függ az alaplaptól is. A 3310 és 3410 adatkábel ügyileg ugyanolyan. Azért nem kellene direktbe kötni, hanem kellene sorosan még egy kb 4,7 kOhm-os ellenállás a 2-es és 3-as lábbal sorosan, majd összekötni és mehet a telefonra. A testet el ne felejtsd rákötni. Az a csati 5-ös lába. DE CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!!!
De hát a :
Ground 2 TX --> Data Transmission 3 MBUS <--> Control bus 4 RX <-- Data Recive szálakon is jöhet a 13V? Én az akksi helyére nem a soros portot szeretném kötni hanem magát az akksit. Tehát amiket a nokia 4 db adatcsatlakozójára kell kötni azon is jöhet veszélyes kidurrannás? Elsőnek majd olyan telóval/ alaplappal csinálom aminél nem baj ha kiég. De ha egy 3310-esnél működni fog akkor egy 3410-esnél is nem? De lehet az a legvalószínűbb ah vaalmelyik dugiszervízt tényleg megkérdezem hogy van-e adatkábeljük és ha igen mennyiért, vagy mennyiért aktiválna knetmonitort...
Nem az hogy minden ingyen kéne hanem az hogy egy ellenállás betétele is gondot okoz. Ezért nemjó a 232 illesztő, ezért jön majd a direktbe kötés.
Aztán majd megírom hogy működik-e. De mivelhogy van 3310-esem ami úgy-ahogy működik meg egy régi számítógépem ami mindig lefagy (alapból hibás) azoknál nyugodtan lehet kisérletezni az ilyennel. Valami kiég még akkor is kb 0 a kár mintha vennék 1400-ért egy kábelt. De ha nem jó és a közelemben lehet kapni akkor talán veszek is egyet. De ha nincs a közelben lévő üzletekben (nem valószínű) akkor a postaköltség miatt abszulút nem éri megvenni a kábelt.
3 telefonos boltban voltam, semmilyen adat vagy szervízkábelük nincs már a régebbi nokiákhoz így a 3410-hez sem.
Szóval így a netmonitort sem tudják aktiválni nekem.
Nekem van 3310 hez való adatkábelem.
Soros portra megy. Azthiszem jó a 3410hez is. Tutijó, régen használtam is, de már rég más telóm van. Ha gondolod cserélhetünk. Én adok egy adatkábelt, cserébe a 3310esért. Vélemény ? Kiborg
Engem érdekelne de kérdés hogy téged is érdekel-e. Mint írtam hogy elég ramaty állapotban van, én is úgy kaptam, nem véletlen akartam rá direktbe kötni.
Akksi rossz, töltő nincs, ütött-kopott, előttem már szedték szét de viszont működni működik. Ha alkatrésznek vagy mittudomén mire kell neked akkor küldhetek róla képeket. De viszont nekem csak szervízkábel kell mert csak azzal tudom a netmonitort aktiválni. Mert ha csak simán adatkábel akkor alapból tárgytalan az egész.
Ja és arra nem tudja senki a választ hogy az utángyártott mobilakksi hőmérsékletét is kitudja jelezni a telefon?
Az még 4, vagy már 3 csatlakozós aksi?
Ha 3, akkor a hőmérséklet érzékelő NTC a telóban van, és nem az aksiban.
A Nokia 3410-embe és a 3310-be is 4 érintkezője van a telefonnak meg az akksinak is.
Csak mivelhogy a 3410-embe már haldoklik az akksi így venni akarok bele egy utángyártottat. Csak ha valaha valamikor aktiválom a netmonitort akkor nem tudom hogy az utángyártott akksival is működik-e a netmonitor hőmérője... Ja meg van olyan teló ahol nem az akksiban van a hőérzékelő? Akkor meg mi értelme? Vagy egyáltalán a li-ion töltéshez szükséges az akksi hőmérsékletét pontosan tudni?
A kínai gagyi utángyártott aksiknál volt olyan probléma, hogy a "gyártó" az NTC helyett sima ellenállást tett be.
Ebből kifolyólag volt olyan, hogy felrobbant az aksi, ugyanis így nem tudta a töltő-elektronika korrektül megállapítani az aksi hőmérsékletét. Ez okból került ki ez az ellenállás az aksikból a teló alaplapjára. De ettől függetlenül korrektül méri, hiszen az aksi átmelegíti a telót is. Nekem 10 éves 6150-em van, 3 érintkezős, van netmonitorom is, pontosan méri a hőt. (Még a gyári aksi van rajta, 3-4 napot simán bír.)
Hali!
Kipróbáltam az én 3310-esemmel. Be tudtam vele kapcsolni a netmonitort. Fel is buzdultam a sikeren, mert a 3 db 3310ből egyet sikerült fullosan összerakni. Hibátlan és tökéletesen működik. Helyileg merre vagy ? Mert ha esetleg kecskeméti vagy, akkor beugranál hozzám, beaktiválnánk a netmonitort és kész. Hamár van egy működőképes 3310esem, akkor megtartom a kábelt is. Üdv Kiborg
Gratulálok hogy sikerült összeraknod a telót!
De ha már összeraktad és a netmonitort is aktiváltad akkor elárulhatsz nekünk pár dolgot. Pl a toronytól való távolságmérés és az akkuhőmérséklet mérés működik-e? Sajnos már túl messze laksz tőlünk szóval a dolog nem megoldható de azért köszi!
Hali!
Igazából nem azt használom. Próbára beleraktam, de az első hozzászólásban linkelt ismertető szerint 550men belül van egy torony. Elhiszem neki, mert városban lakom. Hőmérséklet mérés meg passz. Majd még kipróbálom. Üdv Kiborg
A vaterán beállítottam egy hirdetésfigyelőt, volt egy adatkábel 500Ft-ért. Lecsaptam rá így lett egy Nokia 3310 adatkábelem. Betudtam vele kapcsolni a netmonitort. Egy 3310-snél nemsikerült bekapcsolni, de egy másiknál és egy 3410-esnél sikerült.
Tökéletesen és pontosan mutatja a hőmérsékletet.
Vettem a telefonomhoz egy utángyártott akksit.
Vagyis ezt: http://www.speedshop.hu/main.php?page=termek&iid=23966 1500mAh lenne a de a netmonitor szerint csak 835. Sajnos annyi gondom van vele hogy ezzel az akksival nem mutatja a telefon a hőmérsékletet. Tehát az akksiból kispórolták a termisztort, csak valamit raktak bele, mert a teló szerint az akksi mindig 25 fok. Töltés közben meg 24 és 25 fok között ingadozik. Tehát az akksiban valami szimulálja a hőmérsékletet, töltéskor ingadozik a hőmérséklet de csak 1 fokkal. de kamu az egész. A valós hőmérsékletet persze méri. Olcsóbb volt nekik egy 25 fokot szimuláló ellenállás betétele mintha alapból egy termisztort raktak volna bele? ![]() A régi (gyári Nokia) akksival persze igen pontosan mérte a hőmérsékletet. Szétszedtem mindkét akksit, sajnos az utángyártottnak más a belső kialakítása, a régi akksiból nem tudom átrakni a panelt az új helyére. De a régi akksiról egész jól elkülönül az "elektronika" és könnyedén le lehet szerelni. Kérdezném hogy nektek milyen ötletetek lenne arra hogy a régi akksiból a hőmérőt valahogy átgyógyítsam az új akksi mellé a telefonba? Mert én arra gondoltam hogy a régi akksiról legyógyítom az elektronikát, majd az új akksinak leragasztom a középső kettő érintkezőjét és a helyére bekötöm a hőmérős elektronika belső kettő érintkezőjét. Persze az elektronika nem közvetlen ott férne el hanem csak a teló és az előlap között ha majd elférne. Oda valami vékony vezetékkel vezetném el a jelet. Szerintetek? Vagy valami jobb ötlet? Ui: az utángyártott akksinál nem lesz gond töltéskor az hogy a telefon egy kamuhőmérsékletet ismer? Vagy mire jó a telefonnak hogy méri az akksi hőmérsékletét? Hogyan tudja ezek alapján befolyásolni a töltést? Vagy csak arra jó hogy túlhevüléskor kikapcsol?
Közben teszteltem a régi akksival a telefont.
Felraktam tölteni és infralámpával melegítettem a termisztort. 55 fokig mentem el, de a töltést nem kapcsolta le a telefon. Akkor minek a hőmérő ha túlmelegedéskor sem tilt le? |
Bejelentkezés
Hirdetés |