Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Szép estét! De igen,kell a pick-up,sajnos még nem kaptam mailt,hogy mennyiért.
Nos, a méricskélésnek és a kísérletezésnek az lett az eredménye, hogy most bekapcsolom a rádiót, világít az izzó, fűtenek a csövek és ennyi, és a hangszóró "pukkan" egyet mikor kikapcsolom, sajnos nemtudom hogy mibaja lehet még, mindent átnéztem rajta.....
Tulajdonképpen csak nem figyelsz. :yes:
Jó estét. Mennyiért-mennyiért! 1 JÓ SZÓÉRT. Meg külömben is . Ha 2 mondok akkor (rajtam ) marad. Vagy van valami jó ajánlatod? Pl: Medizon- Orionett- Miniszuper stb.
Üdv . Semmmit. MAX hogy kontakt hibás a skálaizzód foglalata vagy tekerd bentebb. A kimenőt meg mérd meg , ha nem szakadt akkor más hiba van.Ha kimenő kell keres.
Üdv. Biztos hogy csak ez kell?
Tessék szépen összerakni és kivilágítva lefényképezni és feltenni gyönyörködésünk célzatjának mivoltáért.
Köszi
Szia Laci ! Irtam , küld el a Sony mechanika képét, hátha -nátha ! Öreg T
Sziasztok!
Orulok, hogy van egy ilyen forum is, mert mar nem tudtam volna mit tegyek.. Van egy RA2102 tip. otcsoves radiom. Az a panasz ra, hogy a RH savban (5-18Mhz) kb. 10-18 Mhz kozott nem lehet hallani szinte semmit. Csak nagyon halkan lehet hallani az adokat, es azokat is olyan nagymertekben torzulva, hogy nem lehet meg a nyelvet sem megallapitani. Emellett Hallatszik egy allando recsegesfele is, neha egesz olyan hang ez, mint amikor lobog a tuz a kalyhaban. Mit csinaljak? Ez a jelenseg nem volt mindig. Koszi P. F.
Szia! Igazad van! Nem csak az kell hanem tulajdonképpen azaz egész egyben "ami a rádión kívül van" a tekerő nyavalya
Ha véletlenül van úgy egyben 2db mit kérsz érte? üdv:petya
Üdv Petya. Van 2db , az egyiken kell dolgozni. Szürke színű.Öreg T
Szép estét! Elnézést kérek a figyelmetlenségemért! Küldtem önnek mailt. Sajnos nekem nincs a felsorolt készülékekből
Jó estét! Ma megtanultam, hogy a kimenő kivezetéseihez nemszabad hozzáérni.....
kihúztam a rádiót és véletlen hozzáértem, de úgy megcsapott, hogy szaladtam egy kört.....
uhhh....
Akkor tapasztaltad, hogy a feszültség alatt lévő alkatrész csak fogásában más...
A rajzról is szépen látszik, hogy a kimenő prímere a + tápfeszültségre van kötve. Ez csak a testhez képest ráz(hat). Ezért javasolhatjuk Neked is, hogy csak az egyik kezeddel piszkáld a csöves cuccokat.
Nem hinném, hogy a csöveken felnőtt generáció bármely tagja megúszta volna, hogy ne nyúlkáljon rossz helyre időnként. Akik viszont ide írogatnak, azok már garantáltan megúszták, többször is.
Elnézést, de ez kicsit felkavart.... csak féltem magam kicsit....
Vizsgáld meg a forgókondit. Lehet hogy kosz került a lemezei közé vagy abban a tartományban a lemezek összeérnek, amit nem szabad.
És mennyiért szabadulnál meg tőle? vagy éppen miért? (talán csövet tudnák adni érte) üdv:petya
Üdv Petya. Hogy miért? Mert nekem van, neked meg szükséged van rá ! Mennyiért ? 1 JÓ szó az ára !
Üdv Fecó . Az baj, nagy baj. A betét a tied. Öreg T
Sziasztok! Gondoltam most kicsit össze pakoltam, bár takarítani nem volt kedvem , de ennek ellenére csináltam képet a szobám azon részéről ami szerintem érdekelhet titeket. Van aki bélyegeket gyűjt, van aki ilyeneket. Am. ezeken kívül még a csöves cuccokat gyűjtöm főleg rádiót. Mottóm: "Nem iszok, nem drogozok, nem k***ázok, megtehetem." Ja és persze véleményeket kérek
![]() üdv:petya
Szép estét! Ma megjavítottam a néprádióm és emiatt kedvet kaptam a Szimfónia de luxe megcsinálásához, van még egy kérdésem: a mellékelt képen a kapcsolók láthatók, de nemtudom, hogy a vezetékek jó helyre vannak-e kötve.... a bal szélső az URH kapcsoló, a segítséget előre is köszönöm
A kapcsolási rajz alapján ki tudod deríteni, hogy jó helyre megy-e. Én is szenvedtem egy ilyennel.
A rajzon ottvan minden kapcsoló lábkiosztása. A számozás a nyomókától kezdődik. El kell bogarászni rajta egy kicsit de nem reménytelen, én már végigcsináltam ezt egyszer.
Szia! Az a két szélső orsós csábítóan hat. A baloldali TESLA B-***? És a jobboldali? Gumigörgői milyen állapotban vannak?
Csacsi! Nem, az nem Tesla, van az is bent egy B-93-as elbújva a hangfalak mellett. A bal oldali magnó az egy Philips N4415 (3 motoros), gyönyörűen működik. A jobb oldali pedig egy Unitra M 2408 SD Aria, ő is tökéletesen működik, vagyis akarom mondani tökéletesen működött, mert felvételnél elkezdett szemétkedni megint.
A gumigörgőik, jó állapotban vannak, mint természetesen a magnók is üdv:petya |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ha véletlenül van úgy egyben 2db mit kérsz érte? üdv:petya

A rajzon ottvan minden kapcsoló lábkiosztása. A számozás a nyomókától kezdődik. El kell bogarászni rajta egy kicsit de nem reménytelen, én már végigcsináltam ezt egyszer.