Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Olympus Camedia D-535 digitális fényképezőgép
Lapozás: OK   1 / 1
(#) kovacstomi hozzászólása Márc 20, 2009 /

Helló

Segítségeteket kérem, tegnap elrontottam a fényképezőgépemet, de nem akarattal, updatelni akartam a gépem. A típusa: Olympus Camedia D-535
Úgy kezdődött hogy: a számítógépembe feltelepítettem a Olimpus Master programot ami volt hozzá a CD-n. És ott volt hogy kamerafrissítése, azt megcsináltam mindent ahogy kell. Be is fejezte a dolgot, legalábbis én azt hittem, mert az ellem lemerült közben és nem tudta befejezni. A gépet most nem kapcsolódik be sehogy sem. A számítógépre sem csatlakozik. Benyomom a kapcsoló gombot csak a 2 LED világít ki, ha kikapcsolom elalszik, ha rádugom az USb-re akkor csak a 2 LED világít ki, de nem találja meg a PC. Segítségeteket kérem hogyan javíthatnám meg a gépemek. Előre is köszönöm.

Üdv.: Tomi
(#) Norberto válasza kovacstomi hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Garanciális még a fényképezőgép? Mi volt az ok, ami miatt szükségesnek érezted a szoftverének frissítését?
(#) kovacstomi válasza Norberto hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Már nem 2005-ben vettem. Mert már régebbi és ezért gondoltam.
(#) Norberto válasza kovacstomi hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Az sajnálatos tény, ugyanis nagyon rendesek szoktak lenni a garanciális ügyek intézésében. Akkor az általad írtak szerint ez a lépés viszont most kimarad.

Egyszerű módon 100%, hogy nem lehet felprogramozni ezt az eszközt a nulláról indulva. A programja nagyon nagy valószínűséggel egy flash-ben van tárolva, azt ha felül tudnád írni egy, az adott készülékhez írt régebbi vagy akár újabb verziós vezérlőprogrammal, akkor talán életet lehet még lehelni a fényképezőgépbe.

És ezt hogy tudnám megcsinálni? Mert a PC-hez nem csatlakozik.
(#) Norberto válasza kovacstomi hozzászólására (») Márc 20, 2009 / 4

Először is meg kell állípítani, hogy milyen típusú flash lakozik a fényképezőgépben. Ezt majdnem teljes szétszedéssel meg is lehet állapítani. Aztán meg kell találni a sűrűn behálózott NYÁK-on, hogy hol vannak azok a kivezetések, amelyeken keresztül programozni lehet az adott IC-t. Majd össze kell raknod egy égetőáramkört, amivel a programozás végbemehet. Valamint szükséged lesz egy olyan PC-s szoftverre, amelyik az adott égető hardware-rel képes együttműködni és ismeri az adott flash-típust. Természetesen ezeket a megfelelő áramköröket és programokat, amelyek segíteni tudják a munkálatokat, neked kell felkeresned, letöltened és megismerned, én ilyeneket nem ismerek konkrétan.

Amondó vagyok, hogy egy nem szakmabelinek, nem hozzáértőnek ez szinte teljességgel lehetetlen mutatvány.

Kösz hogy leírtad hogy mit is kellene csinálnom, megpróbálom. Már máma egyszer szétszedtem, de szétszedem mégegysze és megpróbálom, úgysincs már mit vesztenem. Elektronikát tanulok én is, egyszer ezt is elkell kezdeni, majd lesz valami. Majd szólak ha van valami.

Nos megtaláltam a flasht:
K9F2808U0C
16M x 8 Bit NAND Flash Memory
(#) Norberto válasza kovacstomi hozzászólására (») Márc 21, 2009 /

A következőt ajánlom most: olvasgasd át a Linksys router flash-eléséről szóló topikot, illetve a hozzá tartozó cikket is. Nagyjából hasonló műveletekre kell majd számítanod, azon kívül, hogy jelen esetben nem kell MAC-címekkel, illetve IP-címekkel "bajlódni".
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem