Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsoló és az ehhez tartozó lámpa bekötése
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Joci23 hozzászólása Márc 30, 2009 /
 
Sziasztok! nekem igen 1szerü kérdésem lenne már azoknak akik értenek hozzá! Egy éjjeli lámpát szeretnék magamnak ki alakitani az ehet tartozó kapcsolóval falon belüli szerelésel. Kérlek segítsetek hogy kezdjek hozzá és hogy tudnám meg csinálni a kapcsoló kötést és az ehez tartozó lámpa be kötését! Elöre is köszönöm! Annak aki segít örök hálmám!
(#) llaci56 válasza Joci23 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Annyit árulj el, hogy milyen feszültségről fog üzemelni a lámpa!
(#) szamóca válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Sajnos úgy sejtem, 230V-ról. :no:
(#) Georgee válasza Joci23 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Hello nem nagy durranás, de ha kezdő vagy vigyázz! csatoltam a kapcsrajzot. A falba megcsinálod a kábelnek a helyét, valahonnan leszeded a 230at (pl konnektor) bekötöd oda a kábelt majd kapcsoló és az izzó! Vigyázz mielőtt szerelsz a kismegszakítót vagy biztosítékot kapcsold vagy csavard ki és bizonyosodj meg róla, hogy az adott szakasz áramtalanítva van e, pl egy lámpát bedugsz a konnektorba, ha nem világít akkor neki eshetsz a szerelésnek!

kapcsrajz.JPG
    
(#) szamóca válasza Georgee hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Ha valóban hálózati feszültségről szeretné működtetni, akkor nem javasolt hogy Ő készítse el. Maga, és mások veszélyeztetése miatt! Bár egyszerű annak aki ért hozzá, egy hozzá nem értő könnyen bajt csinálhat. (A mai fali karok többségében fém alaplap van, amit be kell kötni az EPH-ba. Ez pl. nincs a rajzon!)
(#) llaci56 válasza Georgee hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Azt hiszed, hogy én ezt nem tudtam volna megmondani? Mit gondolsz, miért kérdeztem a feszültséget? Nem nagy durranás? Tudod, mekkorát tud durrani? Ha valaki egy kapcsoló bekötéséhez kapcsolási rajzot keres, arról nem feltételezem, hogy tud rajzot olvasni, és nem tartom feltétlen szükségesnek, hogy 230 V-tal, saját magán és a családján gyakoroljon! A rajzodon nem szerepel fázis, nulla és földelés sem! A rajz szerint be lehet kötni egy zseblámpa égőt, és bár mit, 48V alatti feszültséggel, de NEM egy 230V-os lámpát olyannak, akinek ehhez még elképzelése sincs!
Képzelj el egy olyan lámpatestet, amin van földelés. Ha erre épp a fázis kerül majd, elég furcsa lesz a fogása!
(#) Joci23 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
E27 Max.60 watt a leírása a lámpának! és 220-240Volt-os 50Hz-vel
(#) llaci56 válasza Joci23 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Szerintem kérj meg valakit, aki ért hozzá! (Aztán lesd el, tanuld el tőle!) Nem a teljesítménye számít, hanem az a feszültség, amellyel maj üzemel. 230 V, egy pillanat alatt tud a másvilágra küldeni, ha épp olyan kedve van. NEM JÁTÉK! Ez nem egy ledes villogó, ahol egy rossz kötéssel esetleg megégetheted az ujjadat.
Ne érts félre! Nem tartlak hülyének, sem butának! Egyszerűen nem tudnék jószívvel tanácsot adni 230V-os szereléshez. Nem itt kell elkezdeni!
(#) Georgee válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Nem kell leszedni a fejemet, nem 5 perce elektrózok A piros betűs részt nem poénból emeltem ki! Ja hozzá teszem, ha panelházról van szó akkor ott a földeléssel is spórolnak.
(#) Joci23 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Értelek! igazából az én elképzelésem aztán majd montok rá valamit: meg keresem az elsö dobozt és egy-egy 3-as sorkapocsal ki veszem a fázis nullát és a földelést. a nullát telibe kötöm a lámpába a kapcsoloba pedig be kötöm a fázist és onnan visszem tovább a lámpába. ezzel szakítva a fázist. és a Kapcsoloba kötöm a földelést a megadot helyre!
(#) szamóca válasza Joci23 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Idézet:
„Kapcsoloba kötöm a földelést a megadot helyre!”

Inkább a lámpatesten kialakított földelőcsavarhoz! Ellenkező esetben nagyot durran! Látod? llaci56 nem viccből írta amit írt! Hallgass rá. :yes:
(#) llaci56 válasza Georgee hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Ne haragudj, első felindulásomban mérges lettem, de ettől legfeljebb megsértődsz, viszont élve marad mindenki. Nem is azzal volt problémám, hogy Te, mióta elektrózol! Azt nem tudtam, hogy a kérdező hol tart. (a villamossággal...) Ezért kezdtem puhatolózni, hogy világos legyen, mit, és hogyan kell mondani.
Idézet:
„nem nagy durranás”
- annak, aki tudja!
(#) Georgee válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Nem, nem sértődtem meg! Azért is tettem oda a -t csak most nállam is sajnos a kapkodás van. Csak hirtelen feltünt nekem ahogyan irtad, de remélem semmi harag! részemről semmi!
(#) Joci23 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Ne veszetek össze... még csak az hiányzik! Igazatok van tudom a villamoság nem játék! de az hozzá tartozok az igazsághoz hogy nem vagyok segg hülye hozzá Fütés szerelő vagyok És Sok keringtetőszivatyut és Csötermosztátott kötötem már be. olyan farkashiba hogy eph-ba kötöm a fázist esélytelen! De tudom a szivatyu kötés nem ugyanaz!
(#) patexati válasza Joci23 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
A fázis szálat kell kapcsolni minek a színe álltalában fekete a lámpákon lehet,hogy barna,a nulla az simán megy a lámpa kék szálára a lámpában,az eph amit itt nullázónak hívnak az zöldsárha vezeték a lámpában ami testre van kötve!! Erre kell legjobban figyelni nehogy mást köss bele helyette! A dobozban ha régi a vezetékelés és nem találsz zöldsárga vezetéket akkor piros lesz a nullázó a régi szabványban ez volt a színe!
(#) szamóca válasza Joci23 hozzászólására (») Márc 30, 2009 / 4
 
Remélem érthető így?
Még valami. Az izzó aljzat bekötésénél, a fázis (fekete szigetelésű vezeték) az alsó érintkezőre, migy a nulla (kék szigetelésű vezeték) a menetes részre kötendő! A védőföld (zöld/sárga szigetelésű vezeték) legyen kicsivel hosszabbra hagyva a többitől, hogy az szakadjon ki utoljára ha erős fizikai behatás éri a készüléket. (Ez minden készülékre igaz. A szivattyúra is!)

névtelen.JPG
    
(#) Joci23 hozzászólása Márc 30, 2009 /
 
De én nem 7.es vagyok és át látom a villany logikáját szal nem fog meghalni senki! Akkor csak arra válaszoljatok ha ugy csinálom a kötést mint a csőtermosztátt kötését akkor az ugy szabályos? Elvégre az is kapcsolo!
(#) szamóca válasza Joci23 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Idézet:
„De én nem 7.es vagyok és át látom a villany logikáját”

Látom hogy minden jóindulatú figyelmeztetés ellenére úgy is nekiállsz majd. Ezért rajzoltam le hogyan, milyen anyagokat használj.
(#) Joci23 válasza szamóca hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Patexati, Szamoca Köszönöm szépen nagyon sokat segítettetek megyek csinálom örök hálám nektek! Majd visszajelzek!
(#) M.Béla válasza Joci23 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Szerintem keresd meg a szobában a legközelebbi konnektort,abból vidd a ménkűt,ott egyértelműbb lesz számodra a vezetékek beazonosítása is.
Gondolom mivel éjjeli lámpáról van szó ezért az ágy fölött lesz,nos a konnektorból egy dugvillán keresztül elviszed a feszkót egy a lámpa alatt 20-30cm-re lógó MIGNON kapcsolóba és onnan egyenesen a lámpába.

Ha kötődobozból viszed akkor nehezebb lesz eltüntetni a kábelt mint a földön.

Mellékeltem egy mórickát...

Lámpa.pdf
    
(#) Joci23 válasza szamóca hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Sikerült meg csinálni és tökéletesn müködik, kapcsól! köszönöm a segitséget mindenkinek!
(#) dezsi001 válasza M.Béla hozzászólására (») Márc 31, 2009 /
 
Béla! Mivel rajzoltad a mórickát?
(#) Jostí hozzászólása Ápr 3, 2009 /
 
Sziasztok Mesterek! nekem olyan kérdésem lenne lehet tull kezdő de nagy segitség lenne tudni! Egy házban ahol minden vezetéket fehér színnel szereltek Hogy tudom meg állapitani bisztosra mejik a földelés kábel? a segítséget előre is köszönöm!
(#) busaattila hozzászólása Feb 19, 2010 /
 
Sziasztok!
Kicsit hülye kérdésem van ebben a témában. Van egy kapcsolóm, aminek három csavarozható saruja van. Az egyik állásban két sarut rövidre zár, a másik állásban másik két sarut zár össze. A feladat az lenne, hogy van egy bejövő földeléses 230V-os kábelem és ennek a végére szeretnék tenni 2db szerelhető konnektort, úgy, hogy a fent említett kapcsoló kapcsolgatja. Valaki csináljon nekem Móriczka rajzot, mert nagyon nem értem mostmár. Nekem az is kell, hogy melyik az L és N. Színekben gondolkodom.
:S
(#) szaki112 hozzászólása Feb 14, 2015 /
 
Udv! Vettem egy fenyeroszabalyzos kapcsolot. A regit erre akarom lecserelni. Na most a regi kapcsolohoz negy darab vezetek megy. A mostani kapcsolo hatuljan van ket bekotesi lehetoseg egy A es egy L. Most akkor a negy vezeteket hogy kossem bele? Koszi elore is!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem