Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez nem olyan egyszerű dolog. Tudtommal samottot vízüveget használnak az összeállításhoz-. Próbálkozz a Google-val.Bővebben: Link
Most vettem észre nekem is ilyen számológépem van de CSAVAROS!!
![]()
Sziasztok
Egy elég ijesztő problémám van és nem tudom hogy mitől és hogy... Vettem egy 2GB-s 800Mhz-s RAM-ot a notimba (FS Pi3525). Ma jött meg, beletettem, gond nem volt. Aztán egy két órára rá mintha megbolondult volna. A net lelassult, az MSN nem jelentkezik be, a letöltések megszakadnak. Próbáltam az integrált LAN-al is, ugyan azt csinálja mint WiFi-vel. Valaki tudna segíteni mitől lehet ez és hogy lehet helyrehozni? Win Reinstall??? (Vista) Köszi szépen
Képzeljétek:
Bementem itt vidéken egy PC-s boltba mondván, hogy nincs-e valami ősrégi floppy meghajtójuk. Talált egyet a tulaj és mondván úgyis a cigányoknak adja le a selejtet odaadja az egész gépet..... 468-os 66Mhz-s gép. A procin és vinyón kívül minden van benne. Egy jó kis Trident videókártya, modem, memória, alaplap, floppy (1.44,1.2), ház, táp...... Azt mondta, hogy ilyenből 20-30 db-ot dobálnak ki januárban, ha gondolom menjek majd és akkor kapok én is.... (GONDOLOM!)
Nemsokára április!
(De, ha ilyenre fáj a fogad, én adok neked.)
Nekem csak Unipoláris léptető motor kéne
![]() A régi floppy meghajtóba találtam is ilyet, de minden másba bipoláris van amihez most vettem IC-t 800 Ft/db... (Na ilyen motorból van vagy 10 itthon). Bár nézegetem a memória adatlapját is és kacérkodom a gondolattal, hogy megpróbáljam-e használni. (A programozás az én világom nem a kondenzátorok erre már rájöttem) ![]() Természetesen nem ingyen kérek semmit.
Fekete alkoholos, meg fehér lakkos filccel.
A kijelző előtti műanyagra vigyázz, mert ha fordítva rakod be, akkor fekete a háttér és fehérek a számok
Helló!
Érdekes a dolog, még sosem hallottam, hogy RAM miatt ilyet művelne egy gép.... Ahogy azt te is írtad, próbáld meg a Bill Gécc módszert, ("szálljunk ki és szálljunk vissza") hátha helyre jön! üdv
Én is ezen gondolkodtam, de aztán érdekes módon kiderült hogy a routeremmel van a baj.
Nekem a RAM csere után kezdett el szórakozni a net, pl. az MSN nem jelentkezett föl, hibaelhárításba azt írta hogy a portokkal és tűzfallal nem stimmel valami. És ezt aztán kiírta haverom notiján is, úgyhogy kiderült hogy a router kezdett el szórakozni. De ezt sem értem egyébként hogy, a modem a router WAN portra van kötve, így osztja WiFin a netet a lakásban. A router-t nem tudom de érdekesen "viselkedik". De viszont ami még érdekesebb ha a modemet simán gépre kötöm - mint régen - akkor is volt net, de most nincs csak akkor ha lerántom a tápról és vissza. Amíg ezt nem csinálom meg addig nem is oszt IP-t sem routeren sem gépre kötve. Akkor a modem ment volna tönkre? Már új routert keresélek, nem tudom hogy mi legyen, mert semmit nem csináltam sem a routerrel sem a modemmel. Egyik pillanatról a másikra. Kábelcsere, "nagyreset" is volt. Elnézést hogy hosszú lett, és köszi... ![]()
Helló mindenkinek!
Most estem át egy nagyon de nagyon szerencsés mobiltelefon javításon. A telefont úgy vettem, hogy nem szólt a hátsó hangszórója. na ezt gyorsan meg is néztem, de jó volt. Ezután kerestem hozzá kapcsolási rajzot. :yes: meg is találtam és szépen visszakerestem, hogy honnan is kapja a jelet. Volt a végfok és a hangszóró felénél két tesztpont. Gyorsan ki is derült, hogy a hangszóró és a tesztpont között minden jó. Viszont a TP és az IC között megszakadt valahol az egyik szál. Még jó, hogy az IC után két 0 Ohm-os ellenállással volt kicsatolva a jel, így egy nagyon vékony zománcozott rézhuzallal átkötöttem innen a jelet a TP-ra. nagyon izgultam, hogy mi lesz. és a végén bekapcsoláskor megszólalt a hangszóró. most nagyon örülök, hogy féláron hozzájutottam egy ilyen telefonhoz és már hibátlan is. Piszok szerencsém volt, hogy nem a végfok szállt el. ![]() ![]() ![]() Ja és ilyenbe más ne kezdjen bele, csak ha nem félti a telefonját és nem remeg a keze.(nekem remegett mint állat, de összejött) Semmi plusz megvilágítás és nagyító nélkül. Pedig olyan apró volt az az ellenállás. ![]()
Mit jelent nálad a "régi"? 3 1/2"- os, vagy 5 1/4" ?
Ha valamit felajánlok, hogy "odaadom", akkor azért nem szoktam pénzt elfogadni. (Kérni, pláne!) Idézet: „Most estem át egy nagyon de nagyon szerencsés mobiltelefon javításon.” Te estél át, vagy a telefon?
Akkor javítok. Én egy sokkon, a telefon meg a javításon. Féltem, hogy ott marad végleg az asztalon használhatatlanul. Mert hát ilyen apró dolgokkal nem igazán foglalkoztam még. De csak összejött.
![]()
Fordítva szűri a polárfényt. Szerintem úgy jobban néz ki.
![]()
A hátlapja valóban az, csak a panelt rögzíti bele szétnyomott háztüske iszonyat primitív szerelési színvonal mellett. Emellett csúcstechnika a mikrochipben. Csak engem zavar ez?!
Emlékszem, hogy már beszélgettünk router témában! Mi a típusa a routernek? Mert nem rég hasonlót tapasztaltam egy sweex routernél! Kicserélték a tulajok TP-Linkre és azóta nincs gond vele.
(remélem nem gáz hogy márkaneveket írok, nem reklám célból teszem)
Igen már dumáltunk
![]() Egy Edimax BR6204Wg kütyü, elég régi már, cserén gondolkodok... egyébként nem tudom de most normálisan működik, pedig azóta mióta írtam, egy ujjal sem értem hozzá, sem a konfighoz, sem magához a kütyühöz ![]()
Egy kis helyesírás:
Most olvasom, hogy az alábbi helytelen: 2009. április 10-ig Helyette: 2009. április 10-éig Igaz ez? Most oktattam ki egy ügyfelem, hogy figyeljen oda. Na itt vagyok úgy, hogy a hóhér fog helyesen írni, ha mindig változtatják! Írok ahogy nekem tetszik akinek meg nem tetszik ne olvassa el. (Nagyon kiakadtam most ezen.)
Mind a két írásmód helyes. Lásd: Magyar helyesírás szabályai 296. pont.
Már nagyon régóta majmoljuk a nyugatot. Divatban, zenében... de írásban
![]() Példák: Videorecorder - képfelvevő Floppy disk - hajlékony lemez sasszi - panel Hogy miért hoztam fel ezt a témát? Köbzoli barátunk megjegyzése nyomán: Link Nagyon elharapódzik ez a "VS", "VS." rövidítés, ami annyit tesz: versus - ellen. Ha használjuk, legalább tegyük helyesen. Ellenpélda: "usb töltő amerikai vs magyar hálózat" - USB töltő, amerikai hálózat a magyar hálózat "ellen" Mi értelme van ennek így? Ja és ennek az eltettje a "feat". Vele, együtt.
Az én kedvencem a hibás szó összetétel( angol+magyar) pl:bacon szalona (szalona-szalona?) és még sok más...
Sampion gomba. Gomba gomba
![]()
CD-lemez...
Sziasztok!
Következőben szeretnék tanácsot kérni: Most ADSL netem van routerrel. Így ha belépek az admin felületre és bontom a WAN-t akkor újrakapcsolódás után új IP-t kapok. Egyes okok miatt kábeltévére szeretnék váltani de nem tudom, hogy ott ugyan ez működne-e. Akinek van bővebb infója erről megosztaná velem, hogy működne-e? Köszönöm!
Számít, hogy melyik szolgáltatóhoz mennél, mert vannak, akik fix IP-vel örvendeztetnek meg. Persze ennek van előnye is
![]()
De akkor legalább a lemezt fogom adni neki, ha kér egyet, és nem a drive-t
![]()
T-s család.
Abban igazad van, hogy vannak előnyei de sajnos nekem ez pont hátrány. De ha full fix IP-s lennék akkor azt is tudnám mire használni.
LED dióda
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |