Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   472 / 3638
(#) szamóca válasza galanika hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Ez nem olyan egyszerű dolog. Tudtommal samottot vízüveget használnak az összeállításhoz-. Próbálkozz a Google-val.Bővebben: Link
(#) Szikra Lacika válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Most vettem észre nekem is ilyen számológépem van de CSAVAROS!!
(#) vtsoftware hozzászólása Márc 30, 2009 /

Sziasztok

Egy elég ijesztő problémám van és nem tudom hogy mitől és hogy...

Vettem egy 2GB-s 800Mhz-s RAM-ot a notimba (FS Pi3525).
Ma jött meg, beletettem, gond nem volt.
Aztán egy két órára rá mintha megbolondult volna.
A net lelassult, az MSN nem jelentkezik be, a letöltések megszakadnak. Próbáltam az integrált LAN-al is, ugyan azt csinálja mint WiFi-vel.
Valaki tudna segíteni mitől lehet ez és hogy lehet helyrehozni?
Win Reinstall??? (Vista)

Köszi szépen
(#) llaci56 válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Még sötétebb szürkével!
(#) wg_kezdo hozzászólása Márc 30, 2009 /

Képzeljétek:
Bementem itt vidéken egy PC-s boltba mondván, hogy nincs-e valami ősrégi floppy meghajtójuk.
Talált egyet a tulaj és mondván úgyis a cigányoknak adja le a selejtet odaadja az egész gépet.....
468-os 66Mhz-s gép. A procin és vinyón kívül minden van benne. Egy jó kis Trident videókártya, modem, memória, alaplap, floppy (1.44,1.2), ház, táp......

Azt mondta, hogy ilyenből 20-30 db-ot dobálnak ki januárban, ha gondolom menjek majd és akkor kapok én is....
(GONDOLOM!)
(#) llaci56 válasza wg_kezdo hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Nemsokára április!
(De, ha ilyenre fáj a fogad, én adok neked.)
(#) wg_kezdo válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Nekem csak Unipoláris léptető motor kéne
A régi floppy meghajtóba találtam is ilyet, de minden másba bipoláris van amihez most vettem IC-t 800 Ft/db... (Na ilyen motorból van vagy 10 itthon).

Bár nézegetem a memória adatlapját is és kacérkodom a gondolattal, hogy megpróbáljam-e használni.
(A programozás az én világom nem a kondenzátorok erre már rájöttem)

Természetesen nem ingyen kérek semmit.
(#) radocziandras válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Fekete alkoholos, meg fehér lakkos filccel.

A kijelző előtti műanyagra vigyázz, mert ha fordítva rakod be, akkor fekete a háttér és fehérek a számok
(#) Istike88 válasza vtsoftware hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Helló!

Érdekes a dolog, még sosem hallottam, hogy RAM miatt ilyet művelne egy gép....
Ahogy azt te is írtad, próbáld meg a Bill Gécc módszert, ("szálljunk ki és szálljunk vissza") hátha helyre jön!

üdv
(#) vtsoftware válasza Istike88 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Én is ezen gondolkodtam, de aztán érdekes módon kiderült hogy a routeremmel van a baj.

Nekem a RAM csere után kezdett el szórakozni a net, pl. az MSN nem jelentkezett föl, hibaelhárításba azt írta hogy a portokkal és tűzfallal nem stimmel valami.
És ezt aztán kiírta haverom notiján is, úgyhogy kiderült hogy a router kezdett el szórakozni.

De ezt sem értem egyébként hogy, a modem a router WAN portra van kötve, így osztja WiFin a netet a lakásban.
A router-t nem tudom de érdekesen "viselkedik".
De viszont ami még érdekesebb ha a modemet simán gépre kötöm - mint régen - akkor is volt net, de most nincs csak akkor ha lerántom a tápról és vissza.
Amíg ezt nem csinálom meg addig nem is oszt IP-t sem routeren sem gépre kötve.
Akkor a modem ment volna tönkre? Már új routert keresélek, nem tudom hogy mi legyen, mert semmit nem csináltam sem a routerrel sem a modemmel.
Egyik pillanatról a másikra. Kábelcsere, "nagyreset" is volt.

Elnézést hogy hosszú lett, és köszi...
(#) Ricsi89 hozzászólása Márc 30, 2009 /

Helló mindenkinek!
Most estem át egy nagyon de nagyon szerencsés mobiltelefon javításon. A telefont úgy vettem, hogy nem szólt a hátsó hangszórója. na ezt gyorsan meg is néztem, de jó volt. Ezután kerestem hozzá kapcsolási rajzot. :yes: meg is találtam és szépen visszakerestem, hogy honnan is kapja a jelet. Volt a végfok és a hangszóró felénél két tesztpont. Gyorsan ki is derült, hogy a hangszóró és a tesztpont között minden jó. Viszont a TP és az IC között megszakadt valahol az egyik szál. Még jó, hogy az IC után két 0 Ohm-os ellenállással volt kicsatolva a jel, így egy nagyon vékony zománcozott rézhuzallal átkötöttem innen a jelet a TP-ra. nagyon izgultam, hogy mi lesz. és a végén bekapcsoláskor megszólalt a hangszóró. most nagyon örülök, hogy féláron hozzájutottam egy ilyen telefonhoz és már hibátlan is. Piszok szerencsém volt, hogy nem a végfok szállt el. Már rakom is fel a zenéket tesztelés céljából.
Ja és ilyenbe más ne kezdjen bele, csak ha nem félti a telefonját és nem remeg a keze.(nekem remegett mint állat, de összejött) Semmi plusz megvilágítás és nagyító nélkül. Pedig olyan apró volt az az ellenállás.
(#) llaci56 válasza wg_kezdo hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Mit jelent nálad a "régi"? 3 1/2"- os, vagy 5 1/4" ?
Ha valamit felajánlok, hogy "odaadom", akkor azért nem szoktam pénzt elfogadni. (Kérni, pláne!)
(#) llaci56 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Idézet:
„Most estem át egy nagyon de nagyon szerencsés mobiltelefon javításon.”

Te estél át, vagy a telefon?
(#) Ricsi89 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Akkor javítok. Én egy sokkon, a telefon meg a javításon. Féltem, hogy ott marad végleg az asztalon használhatatlanul. Mert hát ilyen apró dolgokkal nem igazán foglalkoztam még. De csak összejött.
(#) llaci56 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Ez a lényeg!
(#) DuMatyi válasza radocziandras hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Fordítva szűri a polárfényt. Szerintem úgy jobban néz ki.
(#) DuMatyi válasza Szikra Lacika hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

A hátlapja valóban az, csak a panelt rögzíti bele szétnyomott háztüske iszonyat primitív szerelési színvonal mellett. Emellett csúcstechnika a mikrochipben. Csak engem zavar ez?!
(#) Istike88 válasza vtsoftware hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Emlékszem, hogy már beszélgettünk router témában! Mi a típusa a routernek? Mert nem rég hasonlót tapasztaltam egy sweex routernél! Kicserélték a tulajok TP-Linkre és azóta nincs gond vele.
(remélem nem gáz hogy márkaneveket írok, nem reklám célból teszem)
(#) vtsoftware válasza Istike88 hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Igen már dumáltunk akkor a WiFi beállítása nem ment... az már probléma nélküli.
Egy Edimax BR6204Wg kütyü, elég régi már, cserén gondolkodok... egyébként nem tudom de most normálisan működik, pedig azóta mióta írtam, egy ujjal sem értem hozzá, sem a konfighoz, sem magához a kütyühöz
(#) wg_kezdo hozzászólása Márc 31, 2009 /

Egy kis helyesírás:
Most olvasom, hogy az alábbi helytelen:
2009. április 10-ig
Helyette:
2009. április 10-éig

Igaz ez?
Most oktattam ki egy ügyfelem, hogy figyeljen oda.
Na itt vagyok úgy, hogy a hóhér fog helyesen írni, ha mindig változtatják!
Írok ahogy nekem tetszik akinek meg nem tetszik ne olvassa el.
(Nagyon kiakadtam most ezen.)
(#) MPi-c válasza wg_kezdo hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Mind a két írásmód helyes. Lásd: Magyar helyesírás szabályai 296. pont.
(#) Action2K hozzászólása Márc 31, 2009 /

Már nagyon régóta majmoljuk a nyugatot. Divatban, zenében... de írásban Persze veszünk át külföldi szavakat, kifejezéseket, amiket nem fordítunk le magyarra (pedig van neki magyar megfelelője). Ezek beívódnak a magyar szövegbe és sok sok évek, évtizedek óta használjuk.
Példák:
Videorecorder - képfelvevő
Floppy disk - hajlékony lemez
sasszi - panel

Hogy miért hoztam fel ezt a témát? Köbzoli barátunk megjegyzése nyomán: Link
Nagyon elharapódzik ez a "VS", "VS." rövidítés, ami annyit tesz: versus - ellen.
Ha használjuk, legalább tegyük helyesen.
Ellenpélda:
"usb töltő amerikai vs magyar hálózat" - USB töltő, amerikai hálózat a magyar hálózat "ellen"
Mi értelme van ennek így?

Ja és ennek az eltettje a "feat". Vele, együtt.
(#) tiggersoft válasza Action2K hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Az én kedvencem a hibás szó összetétel( angol+magyar) pl:bacon szalona (szalona-szalona?) és még sok más...
(#) Action2K válasza tiggersoft hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Sampion gomba. Gomba gomba
(#) tiggersoft válasza Action2K hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

CD-lemez...
(#) tbence3 hozzászólása Márc 31, 2009 /

Sziasztok!

Következőben szeretnék tanácsot kérni:
Most ADSL netem van routerrel. Így ha belépek az admin felületre és bontom a WAN-t akkor újrakapcsolódás után új IP-t kapok. Egyes okok miatt kábeltévére szeretnék váltani de nem tudom, hogy ott ugyan ez működne-e. Akinek van bővebb infója erről megosztaná velem, hogy működne-e?

Köszönöm!
(#) Action2K válasza tbence3 hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Számít, hogy melyik szolgáltatóhoz mennél, mert vannak, akik fix IP-vel örvendeztetnek meg. Persze ennek van előnye is
(#) Action2K válasza tiggersoft hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

De akkor legalább a lemezt fogom adni neki, ha kér egyet, és nem a drive-t (boltban dolgozom).
(#) tbence3 válasza Action2K hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

T-s család.
Abban igazad van, hogy vannak előnyei de sajnos nekem ez pont hátrány. De ha full fix IP-s lennék akkor azt is tudnám mire használni.
(#) KTobi válasza tiggersoft hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

LED dióda
Következő: »»   472 / 3638
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem