Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elemes / akkumlátoros páka

Témaindító: nagy_david1, idő: Ápr 7, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) kendre256 válasza varttina hozzászólására (») Ápr 11, 2009 /

Nyilván ilyen kis akumulátorok nem bírnak tartósan többszáz ampert, de 3 darab 3 Ah akkuval 25-30 A-t biztosan lehet tartósan is csinálni, esetleg még 50 A-t is. Az meg 0,8 V esetén 20-40 W, egy kisebb pákának elmegy.

Ha meg 10 milliOhmos belső ellenállású akkut 1 milliOhmmal rövidrezárunk elvileg folyna 100 A, a fűtőszálon lenne 10 W.
Három akkut párhuzamosan kötve az eredő belső ellenállás 3,3 milliOhm lenne, ugyanezt az 1 milliOhmmal rövidrezárva elvileg folyna 280A, a fűtőszálon pedig lenne 78W.
Nagy kérdés, hogy a valóságban mekkora áramok folynának rövidzárban ténylegesen, hiszen a katalógusban megadott belső ellenállásokat biztosan nem a rövidrezárt "munkapontra" adják meg.

A szuperkapacitások nagy jövő előtt állnak, az akkumulátorok viszont elérhetők...
(#) Fonák válasza cslaci hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Húha, hol veszed te az akksit?
Én tudnék neked párat eladni... Isten bizony jóljárnék
12V 1,3 Ah (94x43x57mm) 0,58 kg - 1457 Ft
12V 7,2 Ah (151x65x101mm) 2,62 kg - 2851 Ft
És ezek nem a legolcsóbbak.
(#) besi99 hozzászólása Ápr 26, 2009 /

Csak úgy eszembe jutott, hogy egy néhány farados kondival mit lehet produkálni.
A pisztolypáka kicsinyített másával, vagy a szenessel biztos bejön
(#) zoli_varga hozzászólása Ápr 19, 2010 /

üdv!

és ekkora áramokhoz milyen mini kapcsolót tesztek?
hisz egy hordozható készülék kellene...
(#) Scoud hozzászólása Jan 28, 2026 /

Akkus Páka tapasztalat

Sziasztok!
Szeretnék egy megbízható, biztonságos madzagentes megoldást forrasztásra, ha nem állna rendelkezésre villamos áram. Van tapasztalatotok az akkus pákákkal?
Eddig egy Fahrenheit gázpákát használtam, amivel nem voltam megelégedve.
Kínai cuccot em nagyon akarok és Wellert sem az ára miatt.
Érdemes egyáltalán ilyen eszközt vásárolni? Nekem ½ - 1 óra működés elég lenne.
Köszönöm.
(#) bbb válasza Scoud hozzászólására (») Jan 28, 2026 / 1

Márpedig a kínairól tudok véleményt mondani neked...Bővebben: Link Ilyen van nekem és meg vagyok vele elégedve. Amikor a forrasztóállomásom gyengélkedett, akkor ezzel javítottam meg egy DVD írót. Közben egyszer kellett töltenem, míg kicserélgettem a kondikat, de azt a kb. fél órát bírja. Ez könnyű és kényelmes használni, de csak amolyan ha éppen más nincs kategória.
(#) uniman válasza Scoud hozzászólására (») Jan 28, 2026 / 1

Elemes Wellerem van...használható, de ritkán használom. Azért a gázpákák melegebbek...
Egyszer LiPo/LiFe-re kéne átalakítanom.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2026
(#) Travolta válasza Scoud hozzászólására (») Jan 29, 2026 / 1

Ha nem ragaszkodsz az akkushoz, és adsz esélyt egy másik gázos pákának, akkor a Dremel Versatip-et jó szívvel tudom ajánlani. Kisebb, nagyobb alkatrészek forrasztásához is remekül tudtam használni. Egy Weller Pyropent cseréltem erre a típusra.
(#) Scoud válasza Travolta hozzászólására (») Jan 29, 2026 /

Dremel-nek egy nagyobb pákáját használtam, inkább autós körülmények között volt hasznos izmos munkához. Tapasztalatok jók róla.
Nekem kifejezetten olyan kellene, amelyikkel akár egy SMD alkatrészt is le tudok cserélni.
Szerintetek téves a kínai cuccoktól való félelmem?
Amikor szétszedek pl. egy kínai és egy samsung headsetet, azért az utóbbiban sokkal több alkatrész van, jobban használható, találni benne védelmet és szabványoknak is megfelel...
Köszönöm a válaszokat. Köszönöm, ha még írtok tapasztalatokat.
(#) bbb válasza Scoud hozzászólására (») Jan 29, 2026 /

Amit linkeltem, azzal SMD alkatrészt ki tudtam szedni, viszont nem mindegy milyen NYÁKon próbálkozol vele. Ami nagyon elviszi a hőt, ott ez nem jó.
Viszont megnézegetném még helyedben a T12-es pákákat, azok között találsz olyat, ami úgy van kialakítva, hogy csak egy áramforrást kell neki adni 12-24V között. Ezt a táp lehet például egy szerszámgép akkuja is, s akkor sokáig bírja. Például: Páka, hozzá tápnak meg egy ilyesmi adapter.
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Jan 29, 2026 /

Kellett nekem a T12-re keresni, most jönnek fel az ajánlások... Bővebben: Link
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem