Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » xe251 fejlesztő környezet
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hogy az xe251 fejlesztőkörnyezetben hogyan kell a programot letesztelni? --gyuszi
Szia gyusz! A következő linken találsz leírásokat:Bővebben: Link
Válaszd a" Nappali tagozat, Digitális technika II (Elméleti tananyag)" linkjét, kicsomagolásnál, pedig a "Mon_haszn.pdf" vagy a "prog_fejl.pdf" állományokat, a másik, pedig: "Távoktatás", "Digitális technika" "Elméleti tananyag, mérések,példák,segédletek" linket. Kicsomagolás után az "Előadás"-ban a II-est. De az egész honlapot végignézheted, sok jó dolog van. Üdv. : Yoe
Szia!
Sikerült vmi infót szerezned a teszteléssel kapcsolatban? Én is hasonló cipőben járok, mint Te és péntekre meg kell oldanom a dolgot... A fent említett oldalakon csak nagyon általánosan van leírva a szimuláció... jobb lenne egy konkrét példa!
Jah, be kellene mennetek az előadásra, el kellene olvasni a jegyzeteket. No komment.
Szia!
Köszi a javaslatot, bent voltam, az összes jegyzetet elolvastam, de egy konkrét példa nincs a használatára... No komment....
Szia! Akkor nincs mese, félre kell tenni a lustaságod, és "hogy majd más segít, megoldja helyettem", le kell ülni a gép elé és elkezdeni megismerni a programot. Üdv.: Yoe
Oké, nagyon köszönöm!
Nagyon sok okos dolgot mondtál, büszke lehetsz magadra! De tényleg... Máskor is megkereslek ha valami hasonló problémám van, mert látszik, hogy maximális a segítőkészséged! Elmehetnél akár tanárnak is, a magyar felsőoktatásnak úgy is megegyezik az álláspontja a tiéddel!(tisztelet a kivételnek) "Ne tanítsunk, minek, majd megtanulja valahol...!" Amúgy te is félretehetnéd a lustaságod, a nagyképűséged és segíthetnél, a fórum erre van, nem folyamatosan kötekedni kéne! Vagy talán nem is tudsz és csak itt éled ki magad... Gratulálok! Minden estre ha nem tudsz vagy nem akarsz segíteni, akkor nem kell a megjegyzéseket tenni, inkább tartsd meg magadnak a véleményedet, mert ez a fórum nem erről szól... Remélem eléggé világos voltam, részemről befejeztem a beszélgetést veled!
A beszélgetésnek ezt az irányvonalát kérem befejezni. Nem érdekel, ki kezdte, és mivel kezdte, de ha valamire nem való a Fórum, az a veszekedés, beszólogatás.
Aki nem tud hozzátenni, inkább hallgasson, mert rossz irányba fajulás esetén bezárom a témát, illetve néhány háromszög kiosztása is előfordulhat.
Gondolom, a program lefordítása az megy simán, illetve gondolom, szoktátok nézegetni a hibaüzenetes ablakot is. Hiba nélküli fordítást követően előcsalogatjátok a Szimulátort, és az akutálisan betöltött/fordított program már automatikusan be van töltődve a szimulátorba, csak el kell "ugrani" a program elejére.
Nálunk ez a beállítás a 4000h címen történt, itt kezdődik a főprogram. Ide az F4-es gomb megnyomásával lehet ugrani. Innentől kezdve történhet a szimulálás. Az F7-es billentyű nyomogatásával lehet lépésenként (utasításonként) végrehajtani a programot. Jobb oldalon találhatóak a portok, ha pl. az egyik portlábon változás tapasztalható, akkor itt egyből látszani fog nyilván a hozzá tartozó utasítást követően. Felül a legfontosabb regiszterek láthatóak, ezeket is be lehet állítani kézzel a program inulása előtt, bár van, amelyikkel nem célszerű játszani. Alul pedig a különféle memóriaterületek képei láthatóak. IData = belső memóriaterület SFR = speciális funkcióregiszterek XData = külső memória, pl. itt szokták megadni a nyomógomb-sor, illetve LED-sor címét is Pl. a nyomógomb-soron lévő egyik gombnyomást úgy lehet szimulálni, hogy a programfutás kezdetén mondjuk beállítjátok az XData megfelelő, nyomógomb-sorra vonatkozó címén az egyik 8-bites memóriacellát (hexadecimális ábrázolás miatt két egymás melletti számból fog állni nyilván az adott cella értéke). Pl. nálunk a 0C000h címre került a nyomógomb-sor, tehát ebben az esetben az a teendő, hogy jobb oldalt alul rákattintotok magára az XData fülre, ekkor bal oldalt alul is láthatóvá válik, hogy az XData, külső adatterület memóriaképe van betöltve. Az egyik bal alsó címre rá kell kattintani (pl. 0000: ), ekkor előjön egy kis ablak, ahol ki kell választani a C000 címet. A memóriatérkép a C000 címre ugrik. Itt a legelső, hozzá tartozó 00 értéket kell módosítani, pl. 81-re. Ezt bináris formára átalakítva azt kapjuk, mintha a két szélső nyomógombot lenyomtuk volna a kezelőfelületen. --- Egy hibamentes példaprogramot csatoltam. Ezt még le kell fordítani majd a 4000h címtől kezdődő programterületre.
Kedves kobold!
Ne haragudj, de ez szerintem nem jogos: "Nem érdekel, ki kezdte, és mivel kezdte" Végig próbáltam nyugodt, tényszerű hangnemet tartani és a témára koncentrálni! Viszont ha erre a másik fél csak sértegetéssel válaszol és beszólogat, akkor nem tudom, hogyan kéne ennél kulturáltabban kifejezni a nemtetszésemet! A többivel maximálisan egyetértek, ugyanezeket a gondolatokat osztottam meg Marko Ramiusz -szal!
Szia!
Persze, a fordítással, linkeléssel, hex generálással nem volt gondom! Még a szimulátor-ba való betöltés, léptetés stb is ment! Az XData -val volt problémám, pontosabban a nyomógombsor címével!(Nem tudtam, hol és mit kell figyelni a futtatás közben) Nagyon köszönöm a segítségedet!
Egyébként nem ártana lecserélniük végre már ezt a DOS-os ablakos kinézetet. Olyan csúnya... Windows-os ablakos verzióban milyen korrekten meg lehetne csinálni (na nem vagyok csicsa-mániás egyáltalán), de sokkal !használhatóbb és érthetőbb! lenne egy ablakos kezelőfelülettel... nem kellene ennyire erőltetniük a DOS kipusztult világát.
Igen, mikor először megnyitottam azt hittem visszautaztam 10 évet az időben!
Idézet: „Viszont ha erre a másik fél csak sértegetéssel válaszol és beszólogat,” Gondolom a sértés, ami vért kíván a következő volt: Jah, be kellene mennetek az előadásra, el kellene olvasni a jegyzeteket. No komment. Tényleg nagyon kemény volt.
Szia!
Nem, habár ennek sincs köze a témához, kérdeztem valamit és választ vártam rá, nem pedig hamis feltételezéseket! Ami felidegesített az ez volt: "Akkor nincs mese, félre kell tenni a lustaságod, és "hogy majd más segít, megoldja helyettem", le kell ülni a gép elé és elkezdeni megismerni a programot." Újfent nem segítség hanem rosszindulatú megjegyzés és feltételezés! Amúgy nem tudom, hogy a te hozzászólásod miként kapcsolódik a témához... Nem értem, miért van az, hogy Norberto tud értelmes normális választ adni, más meg csak kötekedni....
Sziasztok! Mielőtt bezárásra kerülne a fórum, egy megjegyzésem lenne. Sajnálatosan egyesek nem értékelik, ha segítenek Nekik és visszavágnak a gyengeségükkel. Természetesen, akinek nem inge ne vegye magára. Részemről a téma lezárva. Üdvözlettel: Yoe
Az általad említett okok miatt nagyon megfontolom, hogy kinek segítsek.
Éppen ezért, inkább emilben szoktam elküldeni a „megfejtést”. |
Bejelentkezés
Hirdetés |