Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Én 2-3mm-es fúróval szoktam körbefúrogatni belülről az ilyen lyukakat, aztán kalapáccsal kiütöm majd reszelgetem fél napig. (Persze ez a "kiütés" nem annyira egyszerű mint amilyennek hangzik.
)
Tény ,hogy kicsit koszos a korongos megoldás,tény ,hogy eszi a korongot ,de az is tény ,hogy nem kell sokat reszelni ,majdnem a kész méretet kapod.
Más : még mindig az autorout-al küzdök! Már ezzel az első vonallal sem tud mit kezdeni ![]() Van valami extra beállítás az autoroute panelen ,amit nem tettem volna meg ? Esetleg ezt el tudom olvasni valahol ?
Slo, én feljelölöm a kivágandó területet, fúrok az árlós sarkakba egy-egy lyukat amin a dekopir lapja átfér, a jelölt méter mellett kivágom, és csak az élét kell lereszelni ha marad neki
![]()
Jó estét Mindenkinek.
Egyik lib-ből a másikba másolásához eddig a libselexp.ulp és a merge_lbr. ulp használtam. De mióta áttértem a 4,16-ról az 5.4-re ezek az ulp hibákkal leállnak. Szintaktikai hibákkal. Tudja valaki a megoldást, esetleg másik ulp-t tud ajánlani? Köszönettel
Valami nagyon nem oké. Kipróbáltam én is beraktam két ic-t, összekötöttem 10 vonallal össze-vissza, autorout-ot beállítottam csak bottom rétegre és 0 másodperc alatt kész volt, és jól!
Van direkt fémhez dekopír lap? Milyen vastag és milyen anyagú fémet vágsz Te vele?
Hát.......nekem úgy mindig ronda lett
Kipróbálnád ezzel + egy valami 40 lábúval ?
Hát közel sem tökéletes de valamit kezdett vele. Érdekes, hogy az egyszerűen behúzható vezetékeket nem csinálta meg...
Ez a bajom
![]() Magamtól nem tudom megcsinálni a paneltervet ,segíthetne ,de nem működik.....
Üdv.!
Nyisd meg a lib-et de ne teljes képernyőben! Tedd mellé az Eagle fő ablakát ("Control panel"), azon keresd ki azt az alkatrészkönyvtárat ami kell, azon belül a szükséges alkatrészt vagy tokozást, majd fogd meg az egér bal gombjával és egyszerűen húzd át az alkatrészkönyvtár-szerkesztő ablakba. Üdv.: Attila Idézet: „(Lássuk a fájlokat!)” Most már van konkrét file ,ha valaki megpróbálná esetleg ,megköszönném.
1. Már megbocsájts, de ez a kapcs. rajz... inkább nem mondok rá semmit.
2. LED kijelzőhöz nem 7106 való, hanem 7107 vagy 7137 3. Próbálkozz inkább négy különálló 7 szemens berakásával! mint pl. Attiláé
Miről beszélsz ?
1. mi a baj a kapcsolással ? 2. sematikailag szerintem tök mindegy ,hogy 7106 ,vagy 07 ,de 7107-em van ,csak azt nem találtam a lib ben. 3. nem próbálkozok különálló 7 szegmensessel ,nem azért vettem 4 digitest (mert egyben van) Idézet: „Azért most erősen elgondolkoztam ,hogy miért nem vettem meg egy gyárit 30-40e ért !” Ha égető szükséged van rá, akkor jobban jártál volna.... Dehát ez a hobbielektronika, még akkor is, ha egyesek profi szinvonalon űzik, és egyben a hobbijuk a munkájuk is. Sok készüléket érdemebb volna megvenni, mint sk. elkésziteni, de akkor jóval kevesebb lenne a sikerélmény. Egyébként össze lehet hozni azt a kijelzőáramkört ekkora helyen is, csak a kijelző nyákra merőlegesen állitsd a hátrafelé nyúló panelt és középre helyezd, úgy nézzen ki mint egy T betű az oldalára fektetve.
Jól látod ,csak elkapott a harctéri ideg
![]() Megcsinálom ,ha mások is beledöglenek ![]() Szal az a bajom ,hogy nem látom át a huzalozást ,egyszerűen nem akar menni ,gondoltam az Eagle segít az autoroute -al ,de csak feltart már 2 napja
tessék igazítsd ki tetzés szerint
:eek2: Megnyitottam...
Ne haragudj, de még az asszonyt is behívtam a konyhából, hogy nézze meg, mert ritka látvány... (Tényleg bocs! )Kapcsolási rajzban alpvetően függőleges és vizszintes vezetékeket rajzolunk és pöttyöt oda teszünk, ahol két vezeték csatlakozik, nem az alkatrészek kivezetéseire. Ilyen esetben, mint a te rajzod, pedig inkább "bus"-t használunk. Lefogadom, hogy a kijelződ még mindig dimension-nal van körbe rajzolva, azért nem tud rákötni az autorouter.
1. Teljesen átláthatatlan. Ha már megtervezted akkor rakhattad volna sorrendbe a1,b1,c1,d1,e1,f1,a2,b2,c2 stb.
2. Valóban a lábkiosztás egyezik, csak megjegyeztem, hogy nem az való hozzá. Nekem egy maxim3 nevű lib-ben van meg amit a Cadsoft honlapjáról szedtem le. 3. 4 db különálló szegmens tök ugyanakkora, mint egy 4 digites (persze ugyanabból a szegmensméretből)
Igen elakadt az első vezeték után , de 10 perc alatt megcsináltam . (megpróbáltam segíteni )
No ......
Örülök ,hogy nálatok az Asszony is profi ,gondolom mondta is ,hogy Idézet: „" Jézus istenem ,hogy lehet ..........."” Nálunk csak én művelem ezt a ténykedést ,erősen hobbi szinten . Alapvetően én is függő és vízszintes vonalakkal kezdtem ,de mikor harmadszorra is kb 2/3 -a vonalat nem kötött be ,csak úgy látszott ,akkor tértem át erre. A pöttyök használatával legalább nyugtázta ,hogy csatlakozott. Igen azzal van rajzolva ,de ha "láthatatlanná" teszem az nem jó ?
1. Számomra átlátható és ráadásul csak addig kell ,ameddig átrakja a panelra.
2. minyá letöltöm ,köszi ! 3. méretre akkora ,az igaz ,csak máshol vannak a lábai és számban sem egyeznek !
Köszönöm szépen !
Nem jó ,de azért köszi ,majd elszenvedek vele..... Idézet: „Örülök ,hogy nálatok az Asszony is profi ,gondolom mondta is ,hogy...” Nem profi, csak az én rajzaimat látta. De, sértődés ne essen! Irtam, hogy busz használatával egyszerűbb és átláthatóbb. A dimension-t, meg változtasd tPlace vonalra és mindjárt jó lesz! Idézet: „(megpróbáltam segíteni )” Szerintem én is azt tettem...
Szerintem meg mind azt próbáljuk
. És valóban a dimension réteg nem való ide! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

) 

)