Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD tápegység kapcsolási rajzok
Lapozás: OK   1 / 1
(#) lajcsi18 hozzászólása Jan 3, 2008 /

Szevasztok!!
Gondoltam nyitok egy DVD lejátszó tápegység topicot!!
Ide lehet feltenni tápegységeket dvd lejátszókhoz!!
Mindenféle tápegységet várok!!
Köszönöm előre is!!
(#) Moderátor hozzászólása Jan 4, 2008

Uraim!

Töröltem a köztes agymenést és nézet eltérést. Kérem fórum berkein kívül megvitatni.
(#) KMarci hozzászólása Okt 22, 2008 /

Van egy kis tapasztalatom e téren, ezért gondoltam leírom.

Apám vett egy Orion DVD lejátszót és ahogy áram alá helyeztük kb 10KHz-en cicergett, de valami eszméletlenül hangosan, terhelés hatására változott az erőssége. Filmnézés közben hangosabb volt, mint maga a film, hát mondom ez kegyetlen, akármilyen ócska is, hogy ilyet megengednek maguknak.

Elkezdtem átkondizni az egészet bontott, de ellenőrzött kondikkal, amit vennem kellett az csak a 2db 400V-os puffer volt. Az eredetiek 4,7mikrósak voltak benne, tettem bele 10-eseket.
Volt benne 470 mikrós is pár darab, kipróbáltam 1000 mikrósokkal, nem nagyon volt úgy hangja, voltak ócskább 820 mikrósaim, kicseréltem, neme ezek is elegek lesznek, hát nem, majdnem ugyanolyan hangos volt készenlétben is, mint a 470esekkel.

Most úgy van, hogy mindenhol kétszeres kapacitású és kb kétszeres vagy nagyobb feszültség tűrésűek vannak benne, így nagyon minimális a zaja terhelt és készenléti állapotban egyaránt.

most megyek, olvasgatok inkább tovább, ahhoz jobban értek

üdv mindenkinek és szerencsés ügyeskedést
(#) kovacspista válasza KMarci hozzászólására (») Máj 14, 2009 /

Szia! Egy ORION DVD 2705 - ről lenne szó. A tápegységében az IC felrobbant és nem tudom
mi az egyáltalán! Ha valakinek lenne rajza vagy ismeri az
érintett tápot és megosztaná az ismereteit, megköszönném. Pista.
(#) Moderátor hozzászólása kovacspista hozzászólására (») Jún 9, 2009

Valószínűleg azért nem kaptál választ mostanáig, mert nem nagyon tudott segíteni senki.
Ez akkor sem lesz másként, ha új témát nyitsz ugyanezzel a szöveggel, ezért azt töröltem is.
(#) CHZ válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Az IC hiányzó darabja a dobozban szokott lenni .
(Eddig mindig megtaláltam .)
Beillesztve talán leolvasható lesz a tipusa .
Vagy itt: érdeklődhetsz .
(#) CHZ válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 10, 2009 /

Ha 8 kivezetéses , de "foghíjas" lábkiosztású IC van a tápban , akkor TNY267P lehet ..

TNY268P.pdf

(#) csaba33 hozzászólása Jún 10, 2009 /

Sziasztok!
Nem találtam Dimarson aztali dvdíró topicot, ezért írok ide.Szóval a szitú a következő: 1 TV + 2 beltéri + a dvdíró egy árammegszakítós elosztóba kapcsolva, üzemen kívül mindig kikapcsolva. A dvd író egy hónapja még az elosztóba sem volt bedugva. Tegnap, mielőtt bekapcsoltam volna az elosztót, bedugtam a dvd csatlakozóját,mert felvételt akartam készíteni. Bekapcsolás után azonnal levágta a biztosítékot, a bizti feltolása után viszont rendesen működött. Ez vajon mitől volt? A másik probléma, hogy mitől ráz a scart ha teljesen áramtalanítva van.KábelTV nincs, két parabolám van, amiben nem lehet feszültség. Válaszotokat előre is köszönöm, Csaba
(#) kovacspista válasza CHZ hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

Szia! Köszönöm a válaszodat. Sajnos szénné égett a darabja is, és igy reménytelen a leolvasása. Megnézem azt amit mondtál, ez a tokozás meg minden, nem hiszem,hogy
nagy külömbség lenne a tápok között. Még egyer kössz
(#) kovacspista válasza (») Jún 14, 2009 /

Tisztába vagyok az általad leírtakkal, de gondoltam nem azért nem kapok válasz mert senki sem nézi meg, nem pedig nem tud segíteni, és bevált!
(#) kovacspista válasza csaba33 hozzászólására (») Jún 14, 2009 /

Az első gond lehetett sinus max ami nagyon ritkán véletlen szerűen fordul elő. A másik hogy ráz! Ahova bevan dugva az érintett scart és ráz, annak az eszköznek a tápjával lehet valami. Ha kettős szigetelésű akkor valószinű, hogy a villásdugó megfordításával megoldódik a gond. Az is lehet
hogy a sok kapcsolóüzemű táp nem szereti egymást.
(#) csaba33 válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 15, 2009 / 1

Szia kovacspista!
Hát a bizti kivágással kapcsolatban még semmi, azóta sem csinálta. A rázás az viszont megoldódott.Azt elfelejtettem leírni, a számgép is ezen az elosztón van, és ügye az földeléses. Az volt a problem, hogy az egyik ága a földnek nem érintkezett rendesen. Köszi Csaba
(#) ha6pc hozzászólása Júl 24, 2009 /

Szervusztok!
Elém tettek egy DAEWOO 6220X lejátszót.
Nem kap tápot. A tápegységében egy ötlábú valami van. Csakhogy információvesztés történt,merthogy a fölirat az az IC-n keletkezett kráter helyén volt. Sajnos a darabokat sem leltem a dobozban,hogy esetleg mozaikból összerakjam.
Nem tudom,mi lehetett ott;talán VALAKI igen.
No,és ha beleteszek egy újat,akkor fölrobban vajon az is?
(#) donder hozzászólása Ápr 13, 2010 /

Sziasztok! Van egy Scott DSX550 Slim típusú DVD lejátszóm, és nem indul. Mit tegyek? Annyit már elértem hogy a táp ad feszkót. Mit tegyek? Ha valaki esetleg fel tudná tenni a kapcsolási rajzát, azt nagyon megköszönném.
(#) jenci2007 hozzászólása Jún 10, 2010 /

Hell van egy Funai ddvr 6530D DVD m a hiba hosgy nem jo a tápja ara rájőttem mert nem kap áramot

kapcsolási rajz kéne hozá ha valakinek van vagy tud

megkőszőném
(#) djzorro válasza ha6pc hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Látom kerestél egy leírást a DAEWOO 6220X- hez talán ez segít.
Bővebben: Link
(#) djzorro válasza ha6pc hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Látom kerestél egy leírást a DAEWOO 6220X- hez talán ez segít.Bővebben: Link
(#) djzorro válasza jenci2007 hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Innen letöltheted ha ö az akit keresel.Bővebben: Link
(#) djzorro hozzászólása Feb 25, 2011 /

És az enyémre kitud szerezni kapcsolási rajzott??
Ez egy Vorton dvd 206
Serial no:F010838

DSCN5869.JPG

(#) kadarist válasza djzorro hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Szia!
Mi van az IC-re írva?
(#) djzorro válasza kadarist hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

5m02659R

datasheet.pdf

(#) lele hozzászólása Okt 23, 2017 /

Sziasztok!
Segítséget kérnék, egy NÓNTAUS N-2008-as DVD lejátszó tápegység hibájának a javításában.
A nagy feszültség részek rendben van, az 5 V is oké, de a + - 12 V látszólag oké, mert üresen ha lehúzzuk a csatlakozót oké, de vissza dugva a csatlakozót terhelésen azonnal eltűnik a + - 12 V.
Az 5 V oké marad minden esetben. Az 1000 mikró 16 V púpos volt és nagyon melegedet, cseréltem.
A két darab 56 ohmos ellenállásokat kivettem mert egy kicsit megbarnultak a melegedéstől, majd beteszek ujjakat.
Itt megálltam, továbbiakban mit lehet még tenni.
Köszi a segítséget.
Üdv. Lele
(#) sat24h hozzászólása Dec 22, 2018 /

Üdv fórumozók! Dimarson dvd dm-r 450 hez keresek táp rajzot, ha valaki tud segiteni, meg köszönöm! Mindenkinek békés, áldott karácsonyt!
(#) sat24h hozzászólása Dec 22, 2018 /

dimrson dm-r 450 hez keresek olvasható táp rajzot tisztelt fórumozók!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem