Fórum témák
» Több friss téma |
http://www.drtube.com/marshall.htm itt vannak...
Na meg a ket keze az a legfontosabb a hangzashoz.
es ami meg hozza valo, a rovidnadragrol elfeledkeztel , de mintha lett volna simlis barsonysapkaja is ?
Meg koncertezés közbeni folytonos vetkőzésről XD
Ha csöves erőlködőt raksz össze, akkor az sokba fog fájni, én most rendeltem 4 12ax7 est párosítva van mind a négy vagyis "négyesítve" nem volt olcsó.... plusz akkor már a trafót is illik megcsináltatni. viszont messzemenően megéri. Érdemes a potiban a fémházast használni alphát abbol is a nagyobbikat ami kb akkora mint egy nesteás kupak. Igényesen kell ezeket összerakni mert azt hangban angyon meghálálják...
A foglalatot már én tettem bele,végül is minden aktív elemet kicseréltem,de a hiba változatlan.Közben megkaptam a gitárt is. Egy halvány gerjedést vettem észre,bizonyos ídőnként,lüktetés szerűen,gyanítom,hogy normál üzemben ez nem is vehető észre,de torzító állásban már igen. Valószínű egyszerűbb lenne újra építeni,valami más fajtát,de a megbízatás javításra szól... Majd megírom,ha van valami eredmény...
Köszönöm az eddigi segítségeket...
Persze a legtutibb az lenne,ha valakinek volna egy rajza erröl a Powerstate PG-20-rol. Egy fotót mellékelek
Énsem találtam róla semmit... nincs hozzá véletlen gyárilag vagy valami szerelési téma, vagy csak a csövesekhez lenne? Aúugy egy kis gerjedés normális, Föleg magasabb hangerőn, de az a pattogás stb már nemigen, nem attól pattog ha hozzáérsz a húrhoz de más fémhez nem? mert akkor a gitár is rossz potik kondi ha nem akkor valószínűleg valamelyik kondi adta meg magát amit nehezebb lesz megtalálni. más öltetem nincs =( esetleg rakj neki össze egy overdriveot pl www.tonepad.com -ról a dod250 est az egyszerű és szerintem kb annyi hatást érhet mint ami benne van cirka, annyi változtatással hogy 4558-assal hajtod meg.
Hat igencsak "csorgokigyo" hang mit latok a szkop abran.nagyon sok a magas hang , nincs ott valami hangszin magasra csavarva?
A mellekelt abran latszik egy par beallitas az egyik torzitomon.J-FET torzito ezert elektroncso tipusu hatarolas van lekerekitett elekkel. Tranzisztor vagy diodaval elesebbek az elek de tullovesek epp ne legyenek csak esetleg egy szuro utan. Gitar hangszoro hangsavja 80Hz --4500Hz ez erossen "levagja" azokat a tulloveseket/eleket.de az altalad feltett egy kicsit nagyon csorgos ugy nez ki mint amikor felcsvarom a kozep/magas potmetert. Itt egy felvetel .Torzito--->hangkartya--+hangkartyarol "Delay" a szologitaron . A ket odalso gitar es a szologitar nem volt "post recording "processzalva ,csak a "panorama" es a" volume" lett mixelve egy DAW -ban. Intermodulatio nagyon kicsi tisztan hallatszik mind a harom gitar de meg a negyedik is a szolo "alatt" . A "csorgo" sok felhangos nagy intermodulatios hangot nagyon nehezen lehet mixelni , de hangozitani is koncerten.Becsapos a csorgo hang , ereje nincs de mindenbe belecsorog es anyekolo hatas reven zavarja az egyuttes hangzast. Nem egyedul gitarozunk hanem egy egyuttesbe igy vigyazni kell az elfoglalt hangsavval. Ostern Vacation Song Nehez elhinni de sok probalkozas utan a megfelelo megoldas a minnel "tisztabb" gitarhang , torzitas lehet de csorges/csicserges nelkul. Az alatta levo nota "Freeway" Boss ME-30 processzor analog torzitojaval van felveve , ennek tranzisztoros a hangja. Az ez alatt evo nota "Metacoustic (acoustic solo)" , ebben a ritmusigitar a hatterben ugyancsak Boss ME-30 -al .DE!..agyon van szurve vagva EQ-vel hogy ne csorogjon es ne takarja el az akusztikus gitar szolot. Rengeteg cuccot kombinaciot kiprobaltam , csak itt az oldalon levo szamokan hasznaltam , Ibanez Mostortion M10 ,Marshall Jackhammer,Boss ME-30,Korg Pandora,Korg FX1,Zoom G2 , es magamcsinalta tobb torzitot ,ez az utolso a Doctor Boogey J-FET es torzito/eloerosito.
Az mit jelent hogy :
"......vetkőzésről XD" ? de a /DISTORTION/ gomb megnyomása után nem megfelelően torzít, legalább is a gazdája szerint. Tény, ha benyomom ezt a gombot, már az alapzaj is megemelkedik. Hogyan lehetne kimérni a torzító helyes működését? Vagy valami ötlet jól jönne..." Ez nem azt jelenti hogy nem jol mukodik lehet csak az hogy nem tetszik a gazdajanak vagy a gitarja nem ad eleg nagy jelet a bemenetre igy az nem lessz elegge eltorzitva,vagy csak a hangszin nem megfelelo neki.
Csak egy jó tanács! Előfokcsövek párba- (quadba-) válogatásáért "felesleges" pénzt kiadni! egy sztereo hifi rendszernél talán van értelme, hogy a két csatorna triodái hasonló paraméterekkel rendelkezzenek, de egy gitár előfokban, erősítőben nincs, mivel egymás után vannak a csövek! Szóval, ha valahol azzal parasztvakítanak, hogy egy ECC83 X ezer Ft, de van párba válogatva 1,2*2*X pénzért, mert ez haj de nagyon jó, akkor nyugodtan vegyünk két darab "simát" 2X ezerért!
Végcsöveknál már más a helyzet, ott ha, nem lehet az erősítőben csövenként állítani a nyugalmi áramot, vagy nincs egy "balansz" poti, akkor muszáj megvenni a a párbaválogatott csöveket ( ami néhány válogató, és gyártó cégnél nem jelenti azt, hogy valóban párban vannak ... sajnos ![]() Poti : a Lomexben lehet kapni fémházas 6 mm-es ricnis tengelyű potit, valami 80 Ft brutto árért. Ez kinézetre teljesen megyegyzik az Alpha hasonló potméterével. Most jön a poén : Én bevásárotam küklönféle értékekből egy jó adagot, és van köztük (nem tudom, hogy, talán véletlenül ) valódi Alpha, aminek bele van ütve a logó a fémházába, és ránézésre is jobb minőségű ![]()
Köszönöm a hozzászólásokat.... A torzítást végző dióda pár kicserélése után úgy néz ki javult a helyzet
Szevasztok,találtam a neten egy Dallas Rangemaster nevű torzítót(Treble Booster),amit megcsinálnék,csak a gond az,hogy amcsi a tranyójának a száma.Tudna nekem valaki ehhez mondani valami tanácsot,ami helyettesítheti a kapcsolásban,amit itt is lehet kapni?
Köszönöm szépen!Bővebben: Link
Szia!
Szerintem bármilyen kisjelű npn germánium tranyó jó oda. Próbálj bontani valahonnét. Pl régi kisrádiók:Sokol, Quartz, stb. Azok jól tele voltak szórva ilyen tranyókkal ![]()
Venni is lehet ilyet olcsón?Kb mennyi,ha van?És télleg,milyenek működhetnek,szinte tutira?
Sziasztok!
Van 5 gyári pedálom + 1 maszek. A gyári mind 9v-ról megy, a csinált viszont 12-ről. Szeretném megoldani úgy, hogy az összes egy közös tápról menjen. Tudna ebben nekem valaki segíteni?
Sziasztok
Lenne egy kérdésem felétek. A tonepadról megcsináltam vagyis csinálom az MXR nosie gate-et de elakadtam benne, mert van egy alkatrész benne amit nem tudok kitalálni mi lenne valami MOM. és valami kapcsoló lenne ![]() Itt a pdf-je: Bővebben: Link Előre is köszi.
Hello,
sima kapcsolónak tűnik a leírás alapján. Nyomógombos lehet.
Szia!
Egyetértve rognork válaszával, az egy sima egyszerű nyomógombos kapcsi. Alapban nyitva van, ha megnyomod, vagy rátaposol akkor zár.
Pontosabban ha lábkapcsolót használsz hozzá akkor hagyd el mert értelmetlen, hagyd nyitva a kapcsolást mert azon a ponton húzza le a jelet "tisztára". Én már az összes tonepados kapcsolást megépítettem, nagyon jók vannak közte!
Köszönöm a válaszokat, akkor simán hagyjam üresen vagy a lápkapcsolót kell majd oda bekötni?
nem azt hagyd üresen és a lábkapcsolót meg értelem szerűen kösd be a ki és bemenetre!
Sziasztok,
szeretnék építeni egy zajzárat(noise gate vagy zajszűrő másnéven) a gitáromhoz de nem találtam a neten semmi használhatót valaki esetleg nem tudja hol találhatok iylen kapcsolást. Köszi
Helló!
Le van földelve a gitár? Ha torzítót használsz az is rendesen le van árnyékolva? Kábeled? Ilyeneket megnéztél?
http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/foldhurok_avagy_mit_csinaljun...g.html
Itt van pár dolog, szeritem érdemes átolvasnod!
Használd a keresőt... Volt itt szó róla bövebben, ha utánépíteni akarsz akkor tonepad és
GGG Ha van konkrétabb elképzelésed énis itt vagyok pm be írhatsz mert van egy nagy adag saját cuccom is, rendelni meg szinte bárhonnan, ritka alkatrészek meg ebayröl érdemes beszerezni, a többit meg "bótban" (pl HEstore)!
Házi pickuppal kapcsolatban, szerintem ezek sosem fognak olyan jól szólni, mint a gyáriak csináltam párat, de nem pipálja le a dimarzióimat. Ha nem csak élményböl gitározik az ember szerintem, hanem komolyabban, és a megfelelő cucca is megvan hozzá, iszonyat sz. tud lenni az hogy pattok meg ropog, míg a másik meg nem. Most itt speckó nem a hangjáról beszélnék, hanem arról hogy ha megfelelő anyagokat szeded össze hozzá, plána ha humbruckert építesz ahhoz hogy jó legyen árban magasan a bolti ár felé mész ha nézzük az alkatrész és elkészítési időt. (Gondolok itt méretezéstől a beépítésig)
Üdv néktek!
Olyan kérdéssel vagy kéréssel fordulnék hozzátok, hogy szeretnék egy olyan gitár lábkapcsolópedált építeni amibe egy jack ajzaton keresztül belekötöm a gitárt és egy másikon keresztül meg megy egy kábel az erősítőhöz. És itt lenne a kérdés (kérés), hogy kell e bele elektronika vagy csak elég ha egy kapcsolóval megszakitom? Ha kell bele elektronika akkor kérlek benneteket hogy segitsetek bennne. Készítettem egy móriczkarajzot az elképzelésemről. A válaszokat előre is köszönöm. ![]() Üdv wraith
Hello
ha csak ki-be kapcsolgatni akarod, akkor nem kell elektronika bele. Ha nem ez a cél, akkor írd le pontosan.
Helló, Laj91!
igen megnéztem csak minőségi kábeleket használok, de mivel több effekt van sorba kötve torzítók vizhangok stb ezért a zaj úgymond természetes és rossz mellékhatás ezért találták ki a zajzárat amit kifejeztten ezeknek a zajok szűrésére fejlesztettek ki.
Helló!
Hát kerestem neked én is neten kapcsolási rajzot vagy valamit, de semmi olyat találtam, én eddig csak torzítót építettem másnak, nem nagyon gitározgatom. De vannak zenész ismerőseim, akik azért nagyban is nyomják, rákérdek, hátha ők tudnak valamit adni, segíteni! |
Bejelentkezés
Hirdetés |