Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   27 / 317
(#) witti válasza laj91 hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Már az este is nézegettem, hogy mi lehet a baj, de nem nagyon igazodtam el. A Sprint Layout az jó, úgy könnyebb lett volna...
A tranyók jól vannak benne. /Szintén valami olyasmire tippelnék, hogy a tranyónak a nyitófesz nem megfelelő./
Most újra megnéztem és 1000% hogy fordítva van benne a legnagyobb kondenzátor az 100µF -es, mert ugye a "-" lábának a Gnd-én kéne lennie. A mellette balra lévő Input 2,2µF-es kondi is fordítva van, ott meg a vezeték felől kell lennie a "-" lábának! /A rajzokon a "+" lábukat jelölik, lehet hogy ez zavart meg/
Szóval mindenképp fordítsd meg őket, lehet jó lesz...
Illetve valószínű, hogy a dióda is fordítva van, mert annak az lábának kellene a +9V nál a 470ohm -os ellenállásnál lenni amelyiken a fekete csík van, mivel a rajzon is a csíkos oldala ott van. Viszont te azt Gnd-re tetted.
Ez 3 aprócska tévesztés, remélem utána megszólal... (Ha mégsem, akkor passz...) Drukkolok!!!
WiTTi
(#) laj91 válasza witti hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Helló!
Köszi! Megfordítom a dolgokat és remélem műköni fog! A 12V-ot próbáltam ma és úgyse működött ugyhogy most megcsinálom amiket írtál! Remélem, hogy működni fog! Köszi!
(#) laj91 válasza witti hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Helló!
Sikerült! Megfordítottam a zenert és a többit és most megy! Már csak egy gitáron kell kipróbálni, mert most csak a discmanen próbáltam, jól eltorzúlt, és mindkét pótméter is jól működik! Az új nyák is készen van már a sprint lay out-ban, ami kisebb is jóval!
(#) zoltan_30 válasza laj91 hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Egy kicsit elkestem de azert beszurom a kepet.
A tranzisztoros torzitok eseteben a munkapontot be kell alitani.
A beszurt kepen meg van jelolve, hogy melyik ellenallassal lehet.
Akarmilyen kiszaju tranzisztort lehet alkalmazni!
Mivel az egyes tipusok erositesi tenyezojuk kozott nagy a szoras ezert a bazis ellenallas ertekenek valtoztatasaval be lehet alitani azt a munkapontot amelynel jol mukodik a kapcsolas.
A kimeneti oszto _T2 kollektot 10K es 330 ohm_ egyelore tegy egy trimmer potit 10 kilost es ugy szabalyozd be, hogy a toszta hang es effekt kozott ne legyen nagy a jeszint kulombseg.
Lemered az ertekeket es ellenallast teszel helyukbe.

jh2.JPG

(#) laj91 válasza zoltan_30 hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Köszi szépen akkor ezzel még eljátszadozok egy darbig Köszi, hogy odaírtad a basszus gitárhoz való kondikat. Most nincs itthon trimmerem, de akkor majd veszek és beállítom a dolgokat. Remélem, hogy jol fog szolni!
(#) zoltan_30 válasza laj91 hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Egyelore a bazis ellenallas helyebe is tegy egy 500 kilos trimmert sorban egy 47k ellenallassal es szepen szabalyozd be a T1 kollektor feszultseget.
Utanna lemered az eredo ellenallas erteket es lecsereled.
A T2 feszultsege automatikusan be all.
Egy ilyen ket ranzisztoros erositonek (mert az) az erositese abban az esetben amikor az ugymond torzitas a maximumon van_1k potmeter kozepe az emmiteren van_ 1500-2500 x os is lehet_de csak addig amig a tranzisztorok nem vagnak.
Ez fugg a T1 kollektor ellenallas (47k) valamint a T2 emitter ellenallas erteketol.
Lenyegeben egy tuvezerelt erositorol van szo, es nagyon meredek felfutasu negyszog jelt alit elo!!
Az alabbi linken kitanulmanyozhatod magad:
Bővebben: Link
Es meg egy link:
Bővebben: Link
(#) witti válasza laj91 hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Örülök, hogy működik!
Amiket Zoltán írt, úgy alakítsd át! (Nagyobb kondi értékeknél mélyebb frekvenciákon "dolgozik", illetve tranyó munkapont beállítása...)
Ha érdekel utána nézek valami basszus effekteknek. Kérdés, hogy mi kellene, vagy milyen zenéhez? Mert kompresszort tudok elképzelni, torzítókat, wah-ot, filtereket.... (,de pl.: a kórus, flanger, echo, delay pedálokhoz nincs hazánkban alkatrész...)
(#) bourbonstreet válasza witti hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Mindenhez van alkatrész...
EWR
Hivatkozzatok rám, hátha legközelebb kapok kedvezményt nála... :yes:
(#) laj91 válasza witti hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

A kondikat megnézem, szerintem lesz itthon, még 500 kilós trimmer is, de 10 kilos trimmerem nincs, azt még vennem kell! De nem mozdúlhatok ki a lakásból, mert homloküreg gyulladásom van ugyh amit tudok azt kicserélek, meg a T1 kollektor feszültséget be tudom szabájozni! Hát a zene az rock, de ez így jó tág kör, sajnos alfajt nem tok mondani, mert akinek készül, ő elég sok mindent játszik!
(#) magitor válasza witti hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Off
Witti van de drága, illetve ha többet gyártasz le megéri ebayen rendelni. pl (kórus effhez) mn3007 itthon 1000-1500 pénz darbja ha van, ha nincs akkor ebayen rendeled 3 darab 10 ajándék leddel lejön 6 dollárért szal ott érdemes keresni!

On
(#) witti válasza bourbonstreet hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Bocsi Fiúk! Eléggé jól értesült vagyok ezen a téren!
A mai világban természetesen mindenhez hozzá lehet jutni. EWR Róbert kollégát régóta ismerem. (Ő is külföldről szerzi be az IC-ket).
Csupán arra céloztam, hogy nevetséges az kis hazánkban, amikor bemegyek egy elektronikai boltba, kérek 4 darab egyszerű TL072-es IC-ét és a boltos azt mondja, hogy nem tartok, de szívesen megrendelem 2-3 nap és itt a szállítmány (eléggé meglepődtem). Illetve időkésleltetős IC (pl.: delay pedálhoz) hallatán pedig azt mondja: mintha már hallottam volna róla valamit.
Azért aki a fővárosban él sok mindent "könnyedén" megvásárolhat. Viszont, ha tényleg jó áron szeretnék hozzájutni alkatrészekhez akkor mindent máshonnan kellene rendelnem. Így egy komplett pedál összerakásához az alkatrész max 5.000.- (aludobozzal) + kb.: 5000.- a postaköltség. (Pl.: egy 378.- Ft-os frankó kis lábkapcsolóhoz tartozik 1.428.- Ft-os szállítási költség. Persze haverral hozattam Bp-ről többet is költség nélkül...)
Itt a vidéki boltok többféle ilyen "jelentéktelennek tűnő" apróságot nem kívánnak tartani, mivel állítólag nincs rá kereslet....
(#) ensium válasza witti hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Így van.. Ami még jó dolog, hogy a TL072-es íc a 'kis' boltokban 300-400 ft körüli áron van, míg nagykernél, 80-100 ft.. Persze 5000 ftnál kisebb rendelést nem fogadnak el, mert nagyker..

De, hogy legyen egy kis on is az offban, witti, van valami f*sza delay kapcsolás, amit megépítettél, vagy jónak tartod?
(#) magitor válasza ensium hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Witti Akkor te nagyon védéken vagy én spec Debreceni vagyok, nálunk nagyon jó a beszerzési lehetőségek. Gondolom nem éri meg nekik tartani ott ahol vagy. Bocis ha ezzel megsértettelek volna. Ensium neked pedig a rebote delay 2.5 öt naaaagyon ajánlom! ma jött meg hozzá a hiányzó ic összetettem pont ost hagytam abba vele a játszást nagyon ottvan. www.tonepad.com on van fent ha érdekel. egyépként én még mindig ebay párti vagyok, mert legtöbbször azok a ritkább icék amik nincsnenek nem jönnek le olyan árban mintha peströl venném vagy rendeltetném. PT2399 es köré van építve a surmó jól szol Ebayen 1dollár volt 2 szállítással... ez nagyon barát, nem volt 2 hét míg ideért. egyépként nem kell félni ebayen mindig jól jőn a cucc, nagyon ritka az átverések száma. ha "power seller" től rendelsz az biztos megjön ha nem ismered az ebayt ők azok aki rentettő sok árut adtak már el szinte csak pozitív visszajelzéssel 99% felett.
(#) witti válasza magitor hozzászólására (») Ápr 2, 2009 /

Abszolút nem sértettél meg, sőt...
A bosszantó inkább az, hogy szintén nem egy kisvárosban élek!
Ensium! Ahogy Magitor is mondja király a Rebote Delay 2.5!!! De ehhez PT2399 égen-földön nincs... (Nekem egy Németországi rokon hozott, épp akkor látogatott haza...rendeltettem is vele 1-2 cuccost, ja meg a Delay másik IC-jét illetve a tranyóját is...) Szóval a megoldás EWR vagy Ebay...
(#) magitor válasza witti hozzászólására (») Ápr 2, 2009 /

(#) ensium válasza magitor hozzászólására (») Ápr 2, 2009 /

Tehát aszondod ITT 20 darabot adnak 3.60 dollárért (vagy félreértelmeztem valamit?), és nem kell aggódnom, mert pozitív a visszajelzés róla?
(#) magitor válasza ensium hozzászólására (») Ápr 2, 2009 /

Aha pontosan ahogy mondod, és én őtőle már rendeltem, 10 nap alatt idejött a cucc és igen annyi amennyit ír rá XD
(#) magitor hozzászólása Ápr 2, 2009 /

Volt kérdés régebben a gityónak a voltleadása találtam egy listát bár dimarzio pick upok de le van írva: http://www.theguitarfiles.com/guitarfile745.html
(#) magitor hozzászólása Ápr 3, 2009 /

Valakinek va valami tapsztalata positve groundos témával? ezt pl hogy kel a jackra feltenni mert öszetettem és sehogysem szól pedig van fasza Ge tranyóm ac128 ac188 =( a tranyókat is próbálgattam cserélni stb de semmi
http://fuzzcentral.ssguitar.com/fuzzface.php
(#) zoltan_30 hozzászólása Ápr 4, 2009 /

Octave Duobler kapcsolas:
(#) ensium hozzászólása Ápr 6, 2009 /

Találtam egy ilyet

Mellesleg magitor, az a kapcsolás nekem sem müködött.
(#) magitor válasza ensium hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

ööö nekem ac 128 meg 188 tranyóval úgy hogy ha potik felfelé néznek akkor az alsó tranyót megfordítva megszólalt, de akkora zaj mellet hogy az nem emberi.
(#) magitor válasza magitor hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /

Banyek Ensium az a kapcsolás működik! csak nem egyforma tranyókkal. Hihetetlen.... Még egy naaagyon gáz hiba lépett fel va a tonepados sans ap gt2 klón (Witti ajánlom figyelmedbe megint sajna!) és szal az a gond hogy havernak kellet és építettem még ketőtt ami b... működni, külön vettem az alkatrészeket egy hét átfedéssel nem lehetnek rosszak, de a legroszabb az egészben hogy ugyanazt a próblémát generálják! egyedül a billenőkapcsokat használtam fel illetve a potmétereket, de azokat lemértem és kipróbáltam a már működő egységgel és ment vele..... a működö egységemen 11Kohmos ellenállások vannak, amik nemmenek azoknak 10Kohmos ami fel is vagyon írva neki eredetileg. De ha a mellékelt képen lévő pontokat összekötöm akkor nagyjából minden állásban megy 1 kivélelvel. Na erre varrjunk gombot. (valahogy)
Az eredeti pdf itt van fent: http://www.tonepad.com/project.asp?id=22 képekkel mindennel plusszban ( a képen található kapcoslót használom pont)
(#) wolf5 hozzászólása Ápr 20, 2009 /

Sziasztok!

Egy PG-20 tipusú gitár erősítő került hozzám javításra,az erősítő jól működik,de a /DISTORTION/ gomb megnyomása után nem megfelelően torzít, legalább is a gazdája szerint. Tény, ha benyomom ezt a gombot, már az alapzaj is megemelkedik.
Hogyan lehetne kimérni a torzító helyes működését?
Vagy valami ötlet jól jönne...
(#) magitor válasza wolf5 hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Egy sematikus ábrát tudnál felrakni?
(#) wolf5 válasza magitor hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Rajzom sajnos nincs hozzá,de a végfok TDA2030A és 2db 4558 van még benne,úgy látom az egyiknek a torzító részen van szerepe. Két bemenete van a cuccnak high és low. Generátorral milyen a helyes szint ezeken a bemeneteken ? Mert gitárom nincs....
(#) magitor válasza wolf5 hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

hümhüm mivel a 4558 asok müvi erősítők azok tuti torzítanak, vagyis azok végzik a torzítást vagy! túlvezérlést, nem hiszem hogy a tda lenne mert az a végfoka lehet. itt két variáció lehet vagy külön a low high egy egy 4558 assal van megdolgoztatva vagy az egyik 4558 as előerősít a második torzít vagy túlvezérel a tda meg végfok. esetleg ha anyákról egy jó! képet tudnál csinálni sokat segítene!
(#) wolf5 válasza magitor hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Igen az egyik 4558 előerősít a másik a torzító áramkör,a high low osztás még az előlapra szerelt jack aljzatokon történik,ellenállásokkal. Ha tudnám hogy milyen szinteket illik a bemenetekre adni már az is sokat segítene. A mellékelt oszcilloszkóp ábra a high bemenetre kapcsolt -20dB -es szinusz jelnél mérhető a kimenetén. Nem tudom azok a felfutó élek megengedettek-e vagy sem ,mert nem szoktam torzítókat javítani,de most megkértek rá.. Mellékeltem a nyákrol is két fotót,remélem jól látszik
(#) magitor válasza wolf5 hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Gitár legdurvám jele 500mV de az már KRAFTOS amugy cirka 250 350 mV között ezt hirtelen tudom mingyárt átnézem csak melegszecsót eszek XD amugy viszont ehelyett vagy ezt megtuningolni csövesre sem lenne rosz mert van egy aranyos csöves erölködöm ami EAG AE110 es magyar cucc 10w és nagyon jó hangja van gitárral, kapcsit tudok adni nem bonylúlt plusz a csövek is emberi árban vannak.
Apám most nézem az egyik 4558 as az csak nem foglalatos XD lkehet elment a cucc amugy a 4558 as kimenetén négyszögjelet kellene hogy kapj (vagyis azt hiszem az lenena jó) ha van lesiben otthon hasonló dual op ampod tl072 lm358 lm747 ne5532 stb próbáld be hátha. igazábol az lene ha jó a gitárt is elkérnéd vagy keresnél olyan zeneszámot amiben sima gitárral játszanak csak szólóznak és aznnak egy részét lejátszanád vele és felvennéd és elküldenéd mert kb megtudom határozni hoghy jó vagy sem, de ha jogilag okoz gondot énis összejáccok valamit szivesen és megosztom.
(#) tiki válasza Imi23 hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

Hali!

Olvastam h az AC/DC érdekel. És megnéztem h Angus Young mit használ. 2 db Marshall JMP 100 W master volumefejet, fél hangerővel, és 1 db Marshall 1960a, és 1960b hangfalat, és természetesen 1964 Gibson SG Standard, és 1968 Gibson Standard. Meg pluszba még annyi h Fender pengetőt használ (extra-heavy) és 10-48 Earnie Ball húrokat. Csak igy lehet elérni szerintem az igazi dc hangzást. Mostmár csak a 2 JMP-t kell megépiteni

Sok szerencsét: Ákos
Következő: »»   27 / 317
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem