Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórójavítás (otthon)
 
Témaindító: weasels, idő: Márc 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 120
(#) pl13 válasza laj91 hozzászólására (») Jún 18, 2009 /
 
Úgy is megoldható, igen. Meg ha valahol elakadtál, kérdezz majd.
(#) laj91 válasza pl13 hozzászólására (») Jún 18, 2009 /
 
Nagyon szépen köszönöm! Főleg a türelmed és az eddigieket is és előre is, Csak be kell szereznem a membránszélt és neki is látok!
(#) radocziandras válasza laj91 hozzászólására (») Jún 18, 2009 /
 
Szia! Hol és mennyiért tudod?Egy kellene, mert a hangszórón szabályosan elrohadt a gumi.Egyébként elég jó mély hangja van.Ha megmondod, hogy hol s mennyiért, megköszönném.

Üdv
(#) laj91 válasza radocziandras hozzászólására (») Jún 18, 2009 /
 
Helló!
Hát éppen ma derült ki itt a fórumban, hogy amit én vettem az is valami japán sz.. és tönkre megy meg nem elég merev stb... Nekem a Hangszóró 2000 kft-ét ajánlották, ott van minden méret, én is onnan fogok rendelni, remélem lehet, mert most hallok róla először! Úgyhogy azt ajánlom én is neked! A google-be beírod és megtalálod! Remélem tudtam segíteni!
(#) arpi28 válasza deniel hozzászólására (») Jún 18, 2009 /
 
Szia...igaz új vagyok itt,de foglalkozok hangszórók tekercselésével közel 10 éve.Most is van nálam 4db PYLE 25cm-es mély tekercselésen amiböl 3db kész van
Várpalotai vagyok.....megnézem ha érdekel.
(#) pl13 válasza arpi28 hozzászólására (») Jún 18, 2009 /
 
Idézet:
„PYLE”


Uhh, azok a hangszórók.......
(#) pl13 válasza deniel hozzászólására (») Jún 18, 2009 /
 
Kb. egy hét. De attól függ, mit vinnél hozzájuk.
(#) arpi28 válasza pl13 hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Szerintem elég ütősek és nagyon szépen szólnak ezek a mélyek,lemértem és 20 Hz-et nagyon kellemesen viszik a 25 cm es átmérő ellenére,meglepően vastag huzallal van tekerve gyárilag is,+ 4 soros tekercselése van ezért eléggé érzékeny 92dB.
(#) pl13 válasza arpi28 hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Hja, lehet hogy ütősek, de ez a szó nekem ma már semmi jót nem jelent, hogy szépen szólnának, az viszont egyenesen kizárt. A lengőrendszerük pocsék, mechanikailag elég rossznak számítanak, szóval a 20Hz-hez igazából közük nincs, de a 92dB-hez sem, jó, ha a 83-85 megvan.
Ha egy kicsit legalább értenél a hangszórókhoz, eleve tudhatnád, hogy a magas érzékenység kizárja a jó mélyátvitelt, ebben az esetben főleg.
A 4 rétegű lengőcséve meg önmagában semmit nem jelent, se terhelhetőség, sem hűtés szempontjából, sőt ha a hűtést nézzük, még rosszabb is valamivel. És az érzékenységen sem javít, inkább csak ront a jóval magasabb tömeg miatt.

Összefoglalva: átlagos, fűthető, autós szubhangszórók, semmi különleges nincs bennük. Elég, ha megnézed a T-S paramétereiket, normális zenehallgatásra kb. használhatatlanok: http://www.pyleaudio.com/manuals/PL1090BL-1290BL-1590BL.pdf[link][/url] És ezek még csak a gyártó által bevallott adatok, a valóság ettől általában rosszabb. Egyébként úgy tűnik jól gondoltam, pl. ez is 83,5dB-nek van ígérve, és még a 380mm-es is 84-nek. Nem tudom, honnan vetted te a 92-t.
Ráadásul, ahogy nézem, a hangszóróik többségéhez semmiféle adatot nem adnak meg, igazán komolyan gondolhatják a hangszóró"gyártást".
(#) arpi28 válasza pl13 hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Végtelenített falon lettek tesztelve Yamaha stúdió mikrofonnal (mivel szub hangszórók ezért csak alacson frekivel lett próbálva (15Hz-200Hz ig próbáltuk).....a gyári adatok nem mindig igazak ezt aláírom......4 rétegű rövid löketű (8mm kitérés,15mm es tekercshossz).... szóval kb ugyanaz mint a hosszú löketű 2 soros tekercselésű és súlyra sem nagyobb....a dobozán volt rajta a 92dB....és nem 1 KHz en. 1W/1m 500Hz.Category PA Cabinets (bár valószínű ez nem szabvány) 92 dB....ez volt a dobozra írva.....bár az érzékenységet nem mértük a dobozon található adatokat fogadtuk el....mechanikailag semmi kivetni valót nem találtam bennük.....öntvény kosár....dupla pille,a pillébe van hímezve a rezgő....gumi perem...60mm es Al csévetest.....lakkozott papír membrán.....bár típus számot nem találtunk csak a gyártót és PRO feliratot.És nem autós hangszóró.
(#) pl13 válasza arpi28 hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Szobafalban mérve egy kicsit más a helyzet, mint szabadtéren egy dobozban. Annyi biztos, ha 25 centi, és tényleg 92dB, akkor 40Hz-től jobb alsó határfrekit nem lehet elérni vele.

Az előbb írtakat pedig az autós hangszórókra értettem, mert PA-s Pyle hangszórót nem láttam még. Persze ha az autós ilyen..... nem hiszem, hogy a többi jobb lenne.

Mechanikai gondokon azt értem, hogy a lengőrednszer nem jól tervezett, a pille és a szél linearitása nem jó. De ezeknél az alkalmazásoknál PA és autó, az ilyen dolgok nem számítanak igazán.

Az öntött alukosár, a gumiszél, a cséve mérete meg a kivezetőszál pillébe integrálása önmagában nem sokat jelent, ezek olyan kirakat-"paraméterek".
(#) radocziandras válasza laj91 hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Köszönöm, megnézem a gugli szörcsben.
(#) laj91 válasza radocziandras hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Igazán nincs mit!
(#) M.Béla válasza laj91 hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Egy vékony pengéjű szikével tök szépen körbe lehet vágni úgy hogy semmi sem sérül meg,és szépen vissza is tudod majd ragasztani.A membránra fektetve szépen végighúzod a kést a régi ragasztás mentén.
(#) laj91 válasza M.Béla hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
Igen! Csináltam már ilyet! Csak a azért vagyok bátortalan, mert szövet. De még az lenne a kérdésem, hogyha én oda beteszem a diákat, akkor ha megragasztottam és kiveszem nem húzza el oldalra a ragasztás? Palmatexel ragasztanám a membránszélt!
(#) pl13 válasza laj91 hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
Nem érdemes felszedni, biztosabb, ha úgy csinálod, ahogy írtam, ez a diás központosító dolog ahhoz hasonlítana, mint amikor a gyárban készre szerelem a hangszórókat, és a komplett lengőrendszert egy légrésbe tett tájolóval hozom központba. De ez csak akkor működne javításnál, ha Te is az egész lengőrednszert kivennéd, pille, membrán, stb, és újra beragasztanád. Erre viszont most nálad semmi szükség, és a porvédő levágásával még esztétikailag is elintézheted a hangszóród, amellett h. sérülhet a membrán felső rétege, és a pv. is (meg eleve nincs olyan ragasztód, mint amit a gyártó használt, ez és a kétszer ragasztott felület pedig beleszól a hsz átvitelébe). Szóval ne. Ha nem akarsz magadnak fölösleges munkát és bonyoldamat.
(#) laj91 válasza pl13 hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
Értettem!
(#) laj91 hozzászólása Jún 20, 2009 /
 
Sikerült a membránszélt felrakni, holnap tesztelem! Köszi mindenkinek a hozzászólást!
(#) pl13 válasza laj91 hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
S jól mozog? A mérete is jó lett?
(#) laj91 válasza pl13 hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
Igen középen van Úgy csináltam, hogy ráragasztottam először membránra és utána benyomtam, és utána a peremre nyomkodtam rá átlósan! Méret is jó!
(#) pl13 válasza laj91 hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
Nah, akkor eddig örülök, legalább sikerült eltalálnom a megfelelő szélt.
(#) laj91 válasza pl13 hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
holnap kiderül, hogy fog a ragasztó! Aztán mehet vissza helyére! Ezután egy membrán hibás jön, meg van repedve, de jó kis cucc, dupla tekercses...
(#) Kicsa hozzászólása Jún 28, 2009 /
 
Sziasztok!
Olcsón hozzájutottam egy dupla hangszórós mélyládához aminek apróbb hibái vannak. Ezek közül az egyik a képen látható,kérdésem az hogy mit lehet vele kezdeni?
Sajnos a másiknál az a papírszerű tölcsér is meg van repedve,így a kérdésem két részre bomlik :
Mit lehet kezdeni a berepedt gumiszéllel illetve azzal a papírszerű anyagból készült tölcsérrel?
Gondolkozom a bicikli defektjavító gumiragasztóval és egy rossz gumibelsődarabbal való 'befenekelésen'...
Vagy ezt 'egyszerűen' lehet cserélni is?
köszönöm szépen előre is
Üdv Kicsa
(#) pl13 válasza Kicsa hozzászólására (») Jún 28, 2009 /
 
Inkább tegyél rá egy új habszélt.

a membránnak mi baja?
(#) Kicsa válasza pl13 hozzászólására (») Jún 28, 2009 /
 
Valami tompa tárggyal nekimentek szegénykének és beszakadt. Az előtte lévő tulaj megoldotta azt hogy valami epoxi szerű anyaggal átitatott talán farmerzsebdarabból összeragasztotta a hátuljáról..elölről pedig úgyhagyta,kicsit látszik de ahogy néztem,elég stabil lett. Csak sajnos a takaróanyag nem ér ki a széléig és a gumi ott is be van repedve. Tehát szintén olyan peremjavítás (csere) illetve a tölcsér külső átmérőjétől sugárirányba indulva kb 3 cm-es repedés van.
Esetleg nem tudod hogy ilyen szélt hol lehet kapni? Illetve mivel kell felragasztani? Köszi szépen
Üdv Kicsa
(#) gala39 hozzászólása Jún 30, 2009 /
 
Sziasztok.Videoton dc2050-es eredeti hangváltójának a rajzára lenne szükségem.Ha valaki tud segíteni azt nagyon megkőszönném.
(#) pl13 válasza Kicsa hozzászólására (») Jún 30, 2009 /
 
Hát, ha leírod a membránszél méreteit, akkor meg tudom mondani, hogy létezik-e valamerre ilyen. A membránt próbáld tovább ragasztani (ide jó a kétkomp. ragasztó is), ameddig tart, a szélt meg pl. palmatex meg/odafogja. Van valamennyi tapadása gumihoz.
(#) pl13 válasza gala39 hozzászólására (») Jún 30, 2009 /
 
Sajnos annyira nem volt jó 2050 váltója azokhoz a hangszórókhoz, ezért kellett pár éve egy újat kitalálnom hozzá (viszont hangszórócserék is történtek, a magas és közép új lett). Ez meg is van, de az eredeti rajzát nem találom... Viszont, ha felhívod a Hangszóró 2000-et, ők valószínűleg el tudják mesélni ugyanúgy... mintha lenne náluk a régiről rajz.

crs2.gif
    
(#) Kicsa válasza pl13 hozzászólására (») Jún 30, 2009 /
 
Szia!
A külső átmérője 240 mm,a belső átmérője pedig 180 mm.A külső oldalon lévő felfogóperem sugárirányban kb 9 mm,a belső perem pedig 5mm. A gumiperem vastagsága ~ .65 mm,sajnos nehéz megmérni.
Közben nézelődtem én is hogy hol lehetne ilyet kapni,egy helyet találtam ahol nem is olyan rossz áron vannak ilyenek.
Itt ni
Csak nemtudom a méreteit,egyedül hogy 250 mmes hangszóróhoz való. Majd rákérdezek a bolt üzemeltetőjénél...
Köszi szépen
Üdv Kicsa
(#) gala39 válasza pl13 hozzászólására (») Júl 1, 2009 /
 
Kössz a tippet ,megpróbálom felhívni a hangszóró 2000 kft-t.Nekem eredetiek a hangszórók,csak valaki belepiszkálta hangváltóba mert égés nyomokat látni körülötte ezért szeretném visszaállítani az eredeti állapotot.
Következő: »»   7 / 120
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem