Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
A kérdésem az lenne, tud valaki olyan műveleti erősitőt ami nagyobb feszültséget elvisel mint+-18V Most egy NE5534-et hajtok +-22-vel, nem tudom meddig bírja.
Ha hőbiztosíték akkor elsőre zárd rövidre és próbáld ki üresjáratban, majd ha nem melegszik akkor a néveleges terhelésen. Ha így is jó akkor cseréld ki a hőbiztosítékot egy újra! Általában a tekercselő huzalok úgy 130 C fokig jók de vedd figyelembe hogy a tekercs belsejében melegebb van. Lehet kapni több félét, én a 90-95C fokost ajánlom.
Szia!
Köszönöm, jó tippet adtál, mert bár 1N400X szériában sehol sem találtam ilyen tokot, keresés közben ráakadtam az 1N5550-es családra. Pontosan azok sem ilyenek, de majdnem. Ma lehetőségem volt mérni, és ahhoz közelítettem a beállításokat. Az eredmény: 1 Ampernél 0,7V és hideg, folyamatos 3 Ampernél pedig 0,84V és 80 fok hőmérsékletnél stabilizálódott. Nagyfeszt nem mertem rá adni, de az 1N5550-es csapat 200 Voltnál kezdődik, és 1200 V-ig tart a választéka. Mindenesetre én 40V és 3A alatt fogom használni őket. Üdv.: MZ
Szia!
Hát mint mondtam én ilyen tokozásu 1N4001-et kaptam már régi panelen, viszont kétlem hogy a 3A-t egy ekkoracska dióda elbírna, már csak azért is mert a 3A-s új tokozású diódák már jóval nagyobbak, pl az 1n5408 az 3A-s de méretében már vagy 3xor ekkora mint ez. Hát kíváncsi leszek hogy fog beválni oda ahova akarod tenni. Lehet az is tényleng 3A-t elbír a jószág, mert az adatlapjára rákerestem az általad írt 1N5550-esnek és tényleng a tokozás nagyban megegyezik. De puding próbája az evés Igaz lehet csak optikai csalódás és azért tűnik kicsinek.
Kösz! Azért jól elkérik az árát, már ha egyáltalán kapható. Lehet inkább maradok a z-diódás tápstabilizálásnál.
Sziasztok!
Egy régi nagy-floppy meghajtóban találtam ezt az alkatrészt. Pontosabban, egy nyákon kialakított motornak 3tekercse alatt. Ezek egy HA13456 motorvezérlő IC-nek adnak valami féle jelet, a phase input lábain. Valakinek van ötlete, hogy mi lehet ez? :miaz:
Természetesen van. Ez egy HALL szenzor. Fordulatonként ad egy jelet a motor tárcsáján elhelyezett mágnestől, amikor elhalad mellette.
köszi a gyors választ! Azt hiszem ennek a bizonyos HALL szenzornak a HOGYAN-jaiba mélyebben is beleásom magam, mert a Google szerint érdekes alkatrésznek tűnik.
Üdv
Erről a konzerv tokozásról tud valaki valamit? valami TO- lehet nem? Nem találtam adatlapot hozzá, ezért próbálok még a tokozás szerint nekiesni a keresésnek. A gyártót se tudtam beazonosítani a logo alapján. Köszönöm a segítséget.
Húúú... az IC logoja alapján azt mondanám, hogy ez valami Christmas Edition
Sőt, mindez szépen kis fém dobozkába csomagolva.
Egyébként, ezek memória IC-k.
Ez ősrégi 32Kbites SRAM. El kéne csak olvasni.
Static RAM, azaz flip-flopokból felépített memória. Jó kis cucc ez, marha gyors!
De a tokozásról volt kérdezve, legalábbis első körben :vigyor2:
Idézet: Tudok olvasni „El kéne csak olvasni.”
Az általam beszerzett panelnál ( PM348) a tiz.pont beállitásnál csak 3 forrszem van, mellette 3 db smd ellenállás.
A leirás szerint el kell vágni a P1-P3-at. Mit, hol??? Vagy az ellenállást kell kiforrasztani? Kb 100K nagyságrendü. ( nincs itt most ) Kösz, Püski
Üdvözletem mindenkinek, aki olvassa! Nem tudok beazonosítani egy smd alkatrészt , ami valószínű tranzisztor. 3 lábú és néhány tized milliméterrel szélesebb egy 1AM jelűnél. A tokozásra 077M(az M aláhúzva) jelzés van gravírozva. A segítséget előre is köszönöm!
Sziasztok!
A következő képen látható alkatrészről szeretnék egy kicsit többet megtudni. Azt tudom hogy 2 Thyristor sorosan kötve és hogy egy fázisjavító ketyerében volt. A kérdésem az lenne hogy mit lehet vele kezdeni? Amúgy ha bárkit érdekel eladó van belőle pár darab.
Hello!
Ezek nem "sorosan vannak kötve", csak látszatra. Hanem ez egy fél híd, és pld. vezérelt egyenirányítót lehet belőle készíteni egy vagy három fázisra. De természetesen mindenhova jó, ahol a tirisztorokat, ilyen kapcsolásba lehet kötni, vagy akár az A és K pontot összekötve, lehet alkalmazni nagy triac helyett, szabályzóban. Ha érdekel a téma, ajánlom figyelmedbe, "Lóska Péter Teljesítményszabályozás gyújtásvezérléssel" c. könyvét. üdv! proli007
köszi szépen a segítséget ha nem vagyok túl pofátlan neked nincs meg véletlenül a könyv digitális formában?
![]()
Sziasztok!
TIL31B és TIL81 fotójeladóról illetve vevőröl leszakadtak a vezetékek. Megtudná valaki mondani melyik a fényforrás és melyik a fotótranzisztor, ugy vannak a lábak valami kemény gyantával kiöntve, hogy nem lehet kitalálni!
Szia!
Talán ha ellenálláson keresztül pár mA-el(kb. 5 mA) nyitóirányban előfeszíted, akkor a Infradióda fényét digitális fényképezővel lehet látni. A tápfesz ne legyen nagyobb 4.5V-nál, az ellenállás 680-750 ohm.
Hello!
Azt sajnos nem tudom hol lehet fellelni (kivét a polcomon). Én valaha műszaki könyv klub tag voltam, és mindent megvettem, bár lehet csak évekkel azután érdekelt a téma. Ma már nem kényeztetnek minket. Cserébe, viszont itt a háló... üdv! proli007
hellóóóó!
nos nekem van egy EM 80-as tungsram márkájú varázsszemem alias egy szalagosmagnó hangolásjelző elektroncsövel:a lényeg:azt szeretném megtudni hogy hogyan kell bekötni őt semmi nagyon bonyolult kapcsolás alapján föleg az érdekel hogy milyen feszültségú táp kell neki cső
Müszi kolléga úr írt egy frappáns cikket a varázszsemes kapcsolásról: Bővebben: Link
(A kereső használata pedig nem olyan bonyolult, abszolute veszélytelen, sőt, még a karikagyűrűt sem veti le az ujjunkról. Lehet bátran használni, egyáltalán nem ártalmas az egészségre.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Igaz lehet csak optikai csalódás és azért tűnik kicsinek. 

van belőle pár darab.