Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok!
Szeretnék 2 ütemü segédmotora fedélzeti kijelzés csinálni 2x16 lcdre! -kilóméteróra km/ó.....megtet táv km számláló (hall szenzor) -fordulatszámmérő (megszakitoról levett jell) -hőmérsékletmérés ds18s20 szenzoral lcd display A topicok közöt keresgélve nem igazán találtam ilyen projektet amibe ez egybe össze lenne gyurva egy projektként! http://www.hobbielektronika.hu/forum/index.php?sf=kilométer&h=i http://www.hobbielektronika.hu/forum/index.php?sf=fordulat&h=i Az eletronika elkészitése és kivitelezése nem jelent gondot az legyen avr vagy pic de a program öszefüzése jelent gondot számomra! :no: A programozás szintje meghaladja az én képeségeimet ezért kérlek beneteket hogyis lehetne ezt meg oldani hozzáértök segitségével! üdv jeges :yes:
Tudom csak egy lcdre akarok mindent rá rakni!
bár bicikli computerbe nem látam még rpm méröset
Terveztem már PIC-es fordulatszámmérőt Simsonra , igaz, én Nixie csövekkel akartam megoldani. Mivel nem találtam megfelelő csöveket, és PIC-es témában még kezdő vagyok, így a programot sem írtam meg hozzá.
Az elképzelésem az volt, hogy egy számláló értéke minden fordulatkor eggyel növekedne. 0,6 másodpercenként jönne egy megszakítás, amely kiírná a számláló értékét a kimeneti portra, majd nullázná a számlálót. Így 0,6 s-os frissítéssel mindig az aktuális fordulatszám század részét írná ki. (Pl. 2900-as fordulatnál 29-et.)
szia én vettem az aldiba nem rég 999 ért kerékpáros km orát 3 soros kijelzője van, megtett ut, sebesség ,átlag sebesség, hömérö, ora, stopper,kaloria stb
de ezeket nem is kell egyszerre nézni mind rá se férne, a ford mérő azt sztem meg csinálhatsz, mert ilyen téma volt már sok is és esetleg egy dobozba berakhatod őket én ezt tenném 1000 ért már nem kapsz semmit nem éri meg
hy
ilyen bicikli computerekel probálkoztam már de fordulatszámérö egyikbe sincsen sajnos és 99km/o kiakadnak ezekel csak ez a probléma
Segédmotor nem mehet 99km/h fölé
40km/h
Igen, így van
Bár most tekintsünk el a kresz-től, lehet hogy hobbicélú tuning gépről van szó.
ez a megközelités már jobban hangzik
mikor az aprilia classic 50-em bejáratos volt akkor ment 85-öt tuning nélkül
Hőmérsékletmérésre ez elég mutatós
Vagy mindenképpen egy kijelzőn szeretnél mindent? Mindenesetre kiindulásnak szerintem nem rossz.
hello
ha valakit érdekel Pilisvörösváron lehet olyan bicikli komputert venni ami 200ig tud mérni nekem is ez van és 110ig tuti hogy működik ha kell részletesebb info szóljatok
hy
yahama robogorol van szó csak papiron segédmotor de 100km/o felet jár!
igen az elsödleges cél az lenne egy kijelzön lenne minden!
igen ilyen megoldásokat találtam a hobbyn én is de csak külön projectekbe mint pl... kilóméteróra.... fordulatszámmérő....hőmérsékletmérés ezeket kelene egy picbe vagy avrbe öszepréselni
Szóval én valami ilyesmire gondolok mert ilyenek gyárilag is vanak ilyen Digitális müzerfal
hivják becsületes nevén dehát 40E szerintem érdemes elgondolkodni rajta hogy othon is összedobható de nekem elég böven ezekel a funkciokal -kilóméteróra km/ó.....megtet táv km számláló fordulatszámmérő -hőmérsékletmérés
hello
nem értem hogy miért kartok midnent egy műszerbe csúfólni ha elromlik akkro aztan minden adat veszik és semi se fog működni mért nem jó ha többe van autóbban a kilométer számláló pl nem a kilométer per óráról veszi az infokat mért nem jó ha külön van igéynesen meg lehet csinálni külön külön mindent ha egy be csinálod akkro még ott van az is hogy akkro nagy kijelző kell vagy 70nél vagy amiről beszéltettek 100felett minek akartok egy ksi sazr kijelzőt bogarászni.robogókon meg alapból 5ezernél kezd fogni a kuplung.
hy
Azért mert szeretem a kompakt dolgokat meg az lcd kijelzés jobban tetszik mint az analog mutatos órák :no: Azért az autoba sokal több müxernek van hely a müxerfalon mért hasonlitos egy robbogo helyigényéhez én meg ezt nem értem minden eepromba tárolhato a picné szoval ha elromlani is semi adat nemfog elveszni ! Meg a motor megy ugyanugy tovább hisz csak display funkciorol van szó ha nincs akor is megy az élet tovább |
Bejelentkezés
Hirdetés |

:no:
Bár most tekintsünk el a kresz-től, lehet hogy hobbicélú tuning gépről van szó.