Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   46 / 123
(#) Chokapick válasza dB_Thunder hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Az elektrolitra gondolsz? Es hogyan lehetne megcsinalni,hova kellene kotni? Ja es akkor ugye kellene megegy gyujtotekercs? Ketto darab ventin gondolkozom meg nemtudom melyiket epitsem be az egyik 0.09A a masik 0.14A es mindektto 12V egyen feszultsegu.
(#) Chokapick hozzászólása Okt 17, 2009 /

Tovabb bonyolitva a dolgot jom lenne meg beepiteni valami fele vedelmet.Mert ugye az ures helyeket a dobozban be kell tolteni Valami melegedes vedelemre gondoltam.Egy ho senzorral lehetne erzekelni egy elore bealitott kritikus pontot ahol egy 220-as rele segitsegevel kikapcsolnank az aramkort amig vissza nem hul a tureshatar ala. Ha talalnek valahol olyan kapcsolast amivel ez megoldhato lenne akkor azt meg beepitenem.Esetleg ha ti tudtok ilyet szivesen fogadnek linket rola.
Ha ez nem jonne ossze akkor gondoltam meg egy idobeli leszabalyozasra,de az tul primitiv lenne a sztrobi eseteben szoval mindenkepp a hoerzekelos lenne a legjobb.Mit gondoltok?
(#) dB_Thunder válasza Chokapick hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

A kapcsolási rajz felső felén van egy dióda 1 ellenállás és a kondi. Ezek alkotják a cső tápját. A diódát nagyobbra kell cserélni, és az utána lévő ellenállásból és kondiból csövenként kell 1.
Gyújtótrafó nem kell csak egy, a csövek gyújtásra szolgáló elektródái összekötendőek.
Ventiből az a jó ami kevesebb áramot igényel, azt "könnyebb" 230ra kötni.

Igy gondoltad ahogyan hozzarajzoltam? Es milyen elotetet kellene epiteni a ventinek? Esetleg lehetne e kapcsolasi rajzot loni rola?

DSC03812.JPG

(#) dB_Thunder válasza Chokapick hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Jaja a rajzod jó.
A ventinek pedig hasonló táp kell mint ami a dióda alatt található, tehát 330n kondi 4.7k ZPD6.8 és 100mikro, csak ezek az értékek a ventinek kevés.
Legalább kell 470n kondi 3.3k 1wattos ellenállás és ZY12 zéner, és 220mikro 16 voltos kondi. Ezeknek elviekben el kellene vinni a ventit.
(#) Fehervar hozzászólása Okt 17, 2009 /

Üdv mindenkinek!
Lenne egy kérdésem, van egy potméterrel szabályozható strobim (gyári). Meg lehet e csinálni úgy hogy egy mikrofon vezérelt legyen? Ha igen akkor hogyan és mennyire lenne bonyolult mivel nem sokat értek hozzá. Aki tud az kérem segítsen fontos lenne. Köszönettel: Pityu.

Koszonom a segitsegedet
Hala neked mostmar ugy epitem tovabb,hogy 2 csonek fogok helyet hagyni aztanmajd meglatjuk mi lesz belole.Mostmar csak egy vedelmet kellene kialakitani es utanna olvasok kicsit a hangra vezerlesnek.Ha lehetne azt is epitenek hozza,hogy teljes legyen a rendszer.
(#) Chokapick hozzászólása Okt 18, 2009 /

Egy szomszedos topikban talaltam ezt a kapcsolast amit en is szeretnek megepiteni. Segitseget kernek toletek,hogyan lhetne osszekotni az altalam elkeszitett strobival.Nemtudom,hogy a hangvezerlo kimenetet hova kell kotni

beat.gif

(#) gaboca323f hozzászólása Okt 18, 2009 /

Üdv mindenkinek, elkészült a héten az 1500-as strobim háza, tegnap le is lett tesztelve. Eléggé meggyőző a fényereje, és megbízhatóan működik, 6 órán keresztül ment.
Csináltam hozzá egy külső vezérlőt, egyenlőre a főkapcsolót és a sebességszabályozót tartalmazza, hamarosan beleteszem a fényerő szabályozó potit is.
A vezérlő műszertáp csatlakozóval és rca kábelen kapcsolódik a stroboszkóphoz. Kaptt még hűtés is meg kontroll ledet. A vezérlő dobozkája alulemezből van ami fel van csiszolva, maga a strobi háza pedig redőnytokból meg alu profilokból készült.
A fesés már sietve ment kissé meg is folyt. A szerelhetőség érdekében az egyik oldallemez csavarozva van, a többi rögzítés popszegecs.

(#) gaboca323f válasza gaboca323f hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Amint letöltöm a fényképezőmet teszek fel képet a belsejéről is.

A vezérlődobozka:
(#) Chokapick válasza gaboca323f hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Szep meretes darab
(#) mammut hozzászólása Okt 19, 2009 /

Érdeklődnék, hogy ilyen 1500-as strobiba honnan tudnék beszerezni villanócsövet?
Köszönöm a válaszokat előre is!

És itt van a 100. oldal egyben...
(#) gaboca323f válasza Chokapick hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Hát lehetett volna kisebb is, de ilyen lemezem volt kéznél ami le volt hajta. Sajnos a lemezhajlítomat kinyírtam vagy egy hónapja így nem tudtam széles lemezt hajlítani, és még nem volt időm megcsinálni.
(#) gaboca323f válasza mammut hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Mondjuk innen görgesss a legaljára!
(#) Chokapick hozzászólása Okt 19, 2009 /

Nemreg tettem ra a csovet a strobira es valami nem jo

A led villog,de a cso nem es a gyujto tekercs sem ad pattogo hangot. A cso anodja es katodja kozott megvan a 220. Az elotet ellenalas jo es az utanna levo dioda is.A tranyot is mertem az is jo. A kovetkezot viszont furcsaltam es arra gondolok,hogy az a hiba,de azert jo lenne hallani tapasztaltabb strobis velemenyet. A gyujto trafo ket pontja kozott nincs feszultseg. A test es a 100nF elott megvan a 220,de a kondi utan mar nincs. Ez azt jelentene,hogy a kondi hibasodott meg
(#) Chokapick hozzászólása Okt 19, 2009 /

A strobi kapcsolasi rajzat lejebb mar feltettem
(#) dB_Thunder válasza Chokapick hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

szerintem kimúlt a tirisztorod ( ami a rajzodon csak diódának van rajzolva) Anódja a 68K és a 100n- kondihoz csatlakozik, a másik vége pedig a 150 ohm , és a 10-33nanos kondihoz
(#) Chokapick válasza dB_Thunder hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Bravo Thunder :yes: Nagyon jo megfigyeles! Pontot erdemelsz. Belemelyedtem a temaba atneztem egy csomo strobi rajzot amit osszevetettem az en rajzommal es en is megtalaltam a hibat.Ami mar az elejen gyanus volt az a ferde vonal a dioda jeltol.A rajzot javitani fogom es ujbol felrakom
(#) bobz hozzászólása Okt 20, 2009 /

Sziasztok !
Vegre en is kesz lettem a strobimmal. Meg regebben irtam hogy szeretnek csinalni 1-et.
A festes 1 kicsit gyatra lett, de att fogom festeni. Le is volt tesztelve. 7 oran att nyomattuk a szuletesnapomon.
Van hangvezerles+ sebessegszabalyzo. Az egesz iranyitas kulso. Van kep a kulso konzolrol is. Egy nagy ampermerobe szereltem bele. A feny doboza 1 nagy lakkos doboz
A fenycsorol annyit hogy 150W. Tokeletes hazibulikba, meg kissebb termekbe.
(#) bobz hozzászólása Okt 20, 2009 /

Es itt a vezerlo
(#) dbase válasza bobz hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

300v a soros csatin és a utp kábelen megy?Ugye nem?
(#) bobz válasza dbase hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

ja ja tudom hogy veszelyes
De sietni kelett az elkeszitesevel es nem volt mas megoldas. Nem piszkalja senki a kabelt mikor be van kapcsolva.
(#) sound.man válasza bobz hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Idézet:
„Nem piszkalja senki a kabelt mikor be van kapcsolva.”
Mi lesz akkor ha valaki véletlenül piszkálja? Mondjuk egy kisgyerek... Vagy akár ki, aki nem tudja.
(#) levaitamas válasza bobz hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Ezt büntetőjogi felelősséged tudatában írtad?!
Ha valaki mégis piszkálja és ne adja Isten meghal sok időd lesz....
Arról nem is beszélve, hogy téged is súlyos baleset érhet
(#) bobz válasza levaitamas hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

300Volt bizos hogy nemut att rajta.
Es nem felek. Most mi? magas feszultsegu kabelt kelett volna hasznalnom? ez ugy is csak ideiglenes.
(#) levaitamas válasza bobz hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

A gyártók szerinted miért nem alkalmazzák ezt a vezérlési módot?
(#) bobz válasza levaitamas hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

tudom hogy nem veletlenul, nem alkalmazzak. De sietnem kelett, es ennel jobb megoldas nem volt
(#) levaitamas válasza bobz hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

De ha már csináltál egy jó kis strobit, akkor csináld biztonságosra. Egyikünk sem akar okoskodni, de ha olyan dolgokkal foglalkozol amihez mondjuk úgy más is hozzáférhet, fokozottan ügyelni kell a biztonságra és az érintésvédelemre!
(#) szucsy3 hozzászólása Okt 21, 2009 /

Sziasztok!

az erősítőmhöz szeretnék egy 20...30 LED-ből álló "stroboszkópot", ami a mély hangok ütemére a LEDsor közepéről kifelé bal és jobb irányba ugrál!
ezzel kapcolatban kérnék tanácsokat, hasznos ötleteket, és kapcsolási rajzokat...és ha van nyákrajzot is!

előre is köszi

üdv.
(#) Buck Miklos válasza szucsy3 hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Szia!
Szerintem akkor egy kivezérlésjelzőt szeretnél!
Itt a vele foglalkozó topic: LED-es kivezérlésjelző
Következő: »»   46 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem